Refuz certificatul de handicap!!!!

Moderators: camel, moderators

Refuz certificatul de handicap!!!!

Postby dora » Fri Aug 21, 2009 7:58 am

Tot ce ştiu părinţii este că fetiţa are şanse de reuşită şi că depinde de ei, pentru că Statul nu are nicio ofertă pentru această afecţiune. Urmează să o înscrie la o grădiniţă, pentru a socializa cu alţi copii care nu suferă de autism.

„Nu o să rămână aşa. O voi duce la grădiniţă, la şcoală, printre copii normali, îşi va reveni, veţi vedea“, promite mama, care a refuzat să îi scoată un certificat de handicap, tocmai pentru că ajutorul primit e doar formal şi, cine ştie, poate peste câţiva ani îi va fi inutil Ioanei, al cărei IQ a fost cotat de medicii bucureşteni ca fiind mult peste medie.


http://www.ieseanul.ro/saptamanal/frati ... ta-2798527
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Sep 12, 2009 9:03 am

Psihologul Ileana Cercel, preşedinte al Asociaţiei pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România, filiala Dâmboviţa.

Aceasta a declarat că, în judeţ, sunt peste 100 de copii cu autism, dar cifrele nu sunt foarte exacte. “Unii părinţi se feresc să scoată certificatul pentru a nu fi copiii declaraţi persoană cu handicap”, a precizat Ileana Cercel.


Şi eu am ezitat un an de zile până am scos certificatul, pentru că nu voiam să accept”, a mărturisit Sebastian Niţă.

http://www.adevarul.ro/articole/targovi ... upera.html
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Sep 12, 2009 9:12 am

Indemnizaţii de handicap refuzate
Actualitate - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


În ultimii cinci ani 200 de persoane cu handicap au refuzat să primească indemnizaţia acordată de către stat în baza prevederilor legale. Deşi la încadrarea într-un grad de handicap persoanele respective sunt informate în privinţa drepturilor legale, unele refuză să primească banii.


Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cele mai multe cazuri refuzul are la bază dorinţa persoanelor de a nu se afla că au fost încadrate într-un grad de handicap.


„Chiar săptămâna trecută a existat o persoană care a refuzat să primească indemnizaţia, dar s-a răzgândit după ce a fost consiliată. Este păcat că se refuză indemnizaţia”, a declarat un funcţionar din cadrul DGASPC.

Printre cele 200 de persoane la care facem referire se numără şi mulţi copii, ai căror părinţi nu vor să se afle la şcoală de problemele de sănătate cu care se confruntă micuţii. O persoană cu gradul I de handicap primeşte lunar 293 de lei, la gradul doi indemnizaţia este de 234 lei, în timp ce pentru gradul III de handicap se acordă doar 33,5 lei.


1. de Silvia:
Felicitari acestor persoane care au puterea de a refuza sa creada acest lucru si ca au constiinta(altii dau bani sa puna mana pe un astfel de certificat si sa beneficieze de banii statului)
2009-03-11, 12:01:10 (adresa: 89.33.210.250)
Raspunde
2. de re Silvia:

Aceste persoane refuza acest ajutor nu pentru ca nu au nevoie de el, ci din cauza unora ca Silvia care-i arata cu degetul si trece strada cind trebuie sa le acorde sprijin si ajutor.Daca s-ar da ajutor pt prostie ai fii un candidat fara concurenta.
2009-03-11, 18:51:18 (adresa: 89.37.32.213)


http://www.monitorulbt.ro/Actualitate/2 ... p+refuzate
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to CUM SA FIM PARINTI MAI BUNI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron