Cuplul conjugal-consiliere

Moderators: camel, moderators

Cuplul conjugal-consiliere

Postby CiupercaNiculina » Sun Jul 13, 2008 4:39 pm

Sunt psiholog-consilier pe probleme de cuplu-familie si cum ma intereseaza tot ce tine de familie, ma intereseaza si soarta acestor copii pentru care trebuie sa se faca tot ce-i omeneste posibil pentru a-i ajuta .
Am descoperit pe acest forum parinti minunati care stiu sa lupte pentru copiii lor, care stiu sa colaboreze si sa-si trimita informatii care sunt multora de ajutor .
Stiu ce inseamna sa ai un copil cu probleme , pentru ca in urma cu multi ani unul din copiii mei a avut niste probleme la nastere, pentru care a trebuit sa fac multi ani gimnastica medicala , apoi o operatie la Dr. Pesamosca, si iar gimnastica medicala si pentru ca am crezut tot timpul ca se va rezolva si am facut de multe ori imposibilul , azi cand vad ca-i bine ma ingrozesc la gandul ca daca as fi cedat psihic, poate astazi nu ar fi fost redat societatii si cu satisfactiile pe care le are .
De aceea sunt alaturi de mamele care fac eforturi pentru a-si vedea copilul bine si le doresc multa forta , pentru ca atata vreme cat mama are in ea energia de-a lupta pentru binele copiilor orice problema cat ar fi ea de delicata , se poate ameliora, chiar daca rezolvarea nu-i totala .
Eu va doresc sa fiti puternice, sa va folositi de orice mijloc ce simtiti ca face bine copilului , sa fiti calme, intelegatoare , sa-l laudati pentru orice pas reusit , sa-i dati incredere , speranta , si sa va bucurati impreuna cu el de orice realizare a lui !
Psiholog- consilier, Niculina Ciuperca
CiupercaNiculina
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 7:59 pm
Location: Bucuresti

Postby dora » Tue Jul 15, 2008 5:23 pm

Bine ai venit, Niculina!

Avem mare nevoie de tine!

Avem un topic "Cum sa fim parinti mai buni"...ne dam noi sfaturi si plangem unul pe umarul altuia, dar bunavointa si intuitia psihologica nu-s de ajuns...

Doua sunt problemele cu care se lupta mamicile(Singure sau casatorite)
1Cum sa gasesc taria de a incepe terapia?
2Cum sa merg mai departe?

Sigur ca au nevoie disperata de consiliere...
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby CiupercaNiculina » Tue Jul 15, 2008 8:48 pm

Buna seara !
M-as bucura sa va fiu de folos . Stiu ce inseamna sa te incurajeze cineva cand esti la inceput de drum. Acum 26 de ani cand eu am avut o problema cu copilul meu mi-ar fi prins tare bine sfatul unui psiholog Asa 5 ani de zile ma loveam de oameni pe strada si nu-i vedeam . Dar aveam un singur tel : trebuia sa reusesc ! M-a ajutat foarte mult faptul ca am avut o relatie foarte buna cu sotul meu .
Incerc sa raspund la cele doua intrebari:
1) Cum sa gasesc taria de aincepe terapia ? Nici nu va inchipuiti de ce e in stare o mama pentru copilul ei .... N-ati observat ca daca aveti o problema de sanatate si copilul raceste , va vindecati imediat si va ocupati de problema lui . De folos e ca o mamica sa urmareasca si ce fac celelalte , sa urmeze sfaturile persoanei care se ocupa de copil , sa gandeasca pozitiv, sa-si spuna daca altele reusesc , eu de ce nu ?
Sa fie convinsa ca tot ce face e spre binele copilului , ca nici un efort nu-i prea mare cand se urmareste binele propriului copil .
Cred ca de ajutor ar fi sa tina o agenda in care sa noteze de unde s-a pornit si ce progrese apar pe parcurs . Asa cum este laudat copilul pentru fiecare realizare , e bine ca si mama sa se felicite si sa-si acorde un bonus .
2 ) Cum sa merg mai departe ? Eu cred ca daca se lucreaza corect , progresele sunt vizibile , iar fiecare progres al copilului ii dau mamei forta de-a merge mai departe . Nu reuseste ceva , intreaba specialistul , persevereaza , pentru ca la orice copil educatia e grea ,dar rezultatele, chiar daca nu se vad imediat , intr-o buna zi vor deveni vizibile , si nu se poate recompensa mai mare pentru un parinte decat sa vada ca rezultatele muncii lui au dat roade .
Eu le invat pe mamici , ca atunci cand simt ca nu mai pot sa-si faca un exercitiu de destresare , inchipuindu-si pe ecranul unui televizor un moment placut din viata, pe care sa-l traiasca la intensitate maxima , apoi sa-l transforme intr-o imagine micuta pe care s-o aseze in coltul din dreapta jos al televizorului ( exercitiul se face cu ochii inchisi, iar imaginile se acceseaza cu ochii mintii ) , folosindu-l sa inlocuiasca starea prezenta ori de cate ori simte ca nu mai poate . Repetand ex de 10-15 ori , timp in care se alterneaza imaginile , starea actuala e mai usor suportabila .
Sper sa va ajute !
CiupercaNiculina
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 7:59 pm
Location: Bucuresti

Postby dora » Tue Jul 15, 2008 9:25 pm

Multumim mult!
Cunosc o mamica care a citit acest forum din scoarta in scoarta, ar avea puterea de a sustine financiar terapia, dar sotul ei nu este de acord...
"Nu agreeaza aceste terapii comportamentale"
Si mamica sacrifica copilul de frica sa nu-si piarda sotul...
Sufera cumplit...nu poate nici sa uite ce a citit si a vazut aici...pe de alta parte simte ca sotul ei e pe picior de duca...si iese cu copilul la plimbare seara, merge pe varfuri sa nu-l trezeasca...pe sot
Timpul trece ...sansele copilului scad...

Ar fi bine sa-si "omoare" sotul si sa salveze copilul?
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby CiupercaNiculina » Tue Jul 15, 2008 10:04 pm

EU AM AVUT UN CAZ LA CABINET in care sotii nu se intelegeau deloc, iar copilul de 6 ani avea tulburari de comportament . Sotul refuza consilierea, spunandu-i sa mearga ea la psiholog daca-i nebuna .
A venit cu fetita fara sa-i spuna sotului , care , intamplator a sunat in timpul sedintei de consiliere .Sotia i-a spus ca este la psiholog , si mi-a dat telefonul sa-i confirm . La telefon i-am spus ce copil minunat au , si ar fi necesar sa vad toata familia , pentru ca sunt convinsa ca toti vor binele copilului . A promis ca vine, a venit din curiozitate , si am avut surpriza sa doreasca sa vina inca 5 sedinte .
De ce am relatat cazul ? Pentru ca de multe ori o consiliere la un psiholog face minuni . A incercat sa ceara sfatul unui psiholog ? Poate ca tatal refuza sa constientizeze ca ar avea copilul o problema , si foloseste acest comportament ca un mecanism de aparare .
Daca incearca orice metoda si nu schimba comportamentul sotului , intaietate are rezolvarea problemei copilului .
CiupercaNiculina
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 7:59 pm
Location: Bucuresti

Postby dora » Wed Jul 16, 2008 9:38 am

Ceea ce e mai grav e ca mamica nu-si da seama ca sacrifica copilul...
Nu poti sa fii in acelasi timp si inauntru si afara...
Abia cand am vazut-o cum se comporta cand e sotul ei de fata mi-am dat si eu seama...
Nu sunt nici pe departe specialist, dar in perioada mea "interbelica"(intre cele doua mariaje)am citit cateva carti despre cuplul conjugal...voiam sa inteleg de ce am ajuns la divort...
Apoi am inceput sa ma uit cu mare atentie la cupluri...e fascinant
Pledez cu tarie pentru consiliere...mereu ne scapa cate ceva...
Niculina, daca poti din cateva linkuri un ABC_cuplul conjugal...
Ar fi de folos si pentru cei care au o casnicie perfecta, dar nu constientizeaza asta, cred ca li se cuvine...
Si pentru cei care mai au de imbunatatit cate ceva, pe ici, pe colo...
si pentru cei care vor intelege unde au gresit si unde a gresit celalalt...
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby CiupercaNiculina » Wed Jul 16, 2008 11:14 am

Buna !
In urma unor cercetari m-am convins ca majoritatea cuplurilor au probleme , desi multi nu recunosc . Ajung la psiholog de-abia cand isi dau seama ca problemele lor au influientat psihicul copilului si atunci, vor sa rezolvi peste noapte ce au stricat in ani de zile . In tarile civilizate statul asigura un numar de ore de consiliere gratuit pentru cuplurile aflate intr-o perioada de criza . La noi daca ai ceva pile prin presa si prin televiziune, te vede lumea si capata incredere . Daca nu , iti trebuie ani ca sa se afle de la cei carora le rezolvi problemele . Doamnei respective ii ofer o consiliere gratuita la cabinetul meu , daca e de acord .
Sa-mi dea un telefon la 0724 878966 ca sa o pot programa
Niculina
CiupercaNiculina
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 7:59 pm
Location: Bucuresti

Postby dora » Fri Jul 18, 2008 9:16 pm

Adaptabilitatea familiei este o măsură a mărimii schimbării permisă de o familie ca răspuns la schimbările din mediu (autorii o numesc morfogeneză) şi a stabilităţii (morfostază).Această dimensiune merge de la rigiditate extremă la plasticitate extremă (sau absenţa structurii).


O familie sănătoasă ar trebui să afişeze un leadership egalitarşi o disciplină democratică.


Membrii ar trebui să negocieze cu succes între ei, să împartă roluri şi să-şi ofere feedback pozitiv şi negativ.

Funcţionarea satisfăcătoare într-un cuplu marital sau o familie largă necesită atât elemente de stabilitate cît şi capacitate de schimbare, iar coeziunea sa fie undeva la mijloc.

Spre deosebire de Minuchin sau Kantor, Olson consideră că dezangajarea sau sufocarea şi patternurile închis sau aleatoriu sunt stiluri disfuncţionale

. El propune patru tipuri de organizare familială echilibrată, cele mai funcţionale: separare flexibilă, conexiune flexibilă, conexiune structurată şi separare structurată.

Aceste sisteme sunt caracterizate de abilitatea indivizilor de a fluctua între starea de independenţă şi cea de conectare cu familia.
Dupa ce sunt evaluate, familiile sunt distribuite pe două axe: coeziune şi adaptabilitate familială. Pentru fiecare, există o scală de 4 puncte:

COEZIUNE ADAPTABILITATE FAMILIALĂ
Înaltă Supraînlănţuită Haotică
Conectată Flexibilă
Separată Standard
Scăzută Dezangajată RigidăAutorii au mai dezvoltat şi două instrumente de măsură pentru a evalua familiile: o scală de autoevaluare şi o scală comportamentală (Olson et al., 1979), instrumente ce au fost ulterior validate pentru a li se demonstra valoarea predictivă ( Sprenkle and Olson, 1978, Russel, 1979).

Personalitatea terapeutului este o variabilă importantă pe care acesta ar trebui să o folosească în avantajul său. Unele tipuri de intervenţii par mai potrivite decît altele pentru anumite tipuri de terapeuţi (mai directivi sau mai non-directivi). În esenţă, fiecare terapeut ar avea nevoie, pentru a porni la drum, de o filosofie proprie, o teorie asupra schimbării şi un stil personal de lucru. Odată stabilite aceste puncte de reper, se vor putea uşor încorpora alte idei noi sau variaţii ale abordarii de baza (o perfecţionare continuă).


Demersul terapeutic poate fi structurat în mai multe stadii (Epstein, Bishop, 1980): macrostadiile care delimitează stadiile majore al tratamentului, şi microstadiile care includ multitudinea intervenţiilor facute de terapeuţi de-a lungul primelor: tehnici ca etichetarea, focalizarea şi clarificarea

. Nici una din aceste fracţiuni nu se va confunda cu stilul terapeutic, acesta fiind dependent de personalitatea terapeutului. Macrostadiile sunt: evaluare, contract, tratament, încheiere. Acestea se desfăşoară în cîte patru paşi (Barker, 1981).

Evaluarea are următorii paşi: orientare – se explică membrilor familiei ce vrea terapeutul să facă şi se cere acordul acestora; culegerea datelor – evaluarea familiei, a structurii sale, a organizării şi istoricul său; descrierea problemei – istoricul problemei şi statutul curent al acesteia, subliniindu-se aspectele strigente; clarificare şi acordul asupra listei de probleme – Epstein şi Bishop (Barker, 1981) consideră că terapia nu ar trebui începută fără o cunoaştere completă a problemelor dar şi a punctelor forte ale familiei. Acest macrostadiu se va încheia prin clarificarea familiei asupra a ceea ce va schimba terapia.

http://www.esnips.com/doc/a39c7033-4420 ... cumentIcon
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

PASI PENTRU CONTROLUL FURIEI IN MOD SANATOS

Postby CiupercaNiculina » Tue Jul 22, 2008 7:30 am

Pentru cei care nu pot sa-si controleze furia , fapt ce duce la dizarmonie in cuplu , redau mai jos , pasii ce trebuiesc urmati pentru a reusi controlarea acesteia in mod sanatos

PASUL 1 : Evaluarea modului in care inteleg eu furia

A.Care e definitia mea pentru furie ?
B.Ce ma face furios deobicei ?
C. Cine ma face furis de obicei?
D. Ce<<butoane>> imi declanseaza furia ?
E. Cum imi exprim de obicei furia ?
E1.Ce semne foloseste trupul meu pentru a-mi arata ca sunt usor infuriat ?
E2 . Ce semne foloseste trupul meu pentru a-mi arata ca sunt foarte furios ?
F. Cat de sanatos e felul in care imi exprim furia ?
G. Cum ma simt cand sunt in mijlocul unui moment de exprimare a furiei ?
H. Cum ma simt dupa ce mi-am manifestat furia ?
I. Care sunt beneficiile manifestarii deschise a furiei mele ?
J. Ce ma opreste sa imi manifest furia ?
K. Cum reactioneaza ceilalti la manifestarea deschisa a furiei mele ?
L. Ce rezultate negative apar prin manifestarea furiei mele ?
M. Care este rezultatul pozitiv al manifestarii furiei mele ?
N. Unde sunt radacinile problemelor mele cu furia ?
O. Cum pot sa imi recunosc furia si apoi sa o manifest intr-un mod sanatos ?

PASUL 2 RECUNOASTEREA UNOR FURII NEREZOLVATE IN TRECUT

P. Ce episoade de furie din viata mea au ramas nerezolvate ?
Q. Care sunt persoanele cu care am inca furii nerezolvate ?
R. Ce evenimente continua sa imi declanseze si in prezent furia ?
S. Ce incercari am facut pentru a lucra cu furiile mele nerezolvate ?
U. Ce ma opreste sa lucrez la stapanirea furiilor mele legate de chestiuni nerezolvate ?
V. Cum pot sa iert, sa uit si sa vindec furiile din trecut ?

PASUL 3. VOI FOLOSI STAPANIREA FURIEI PENTRU ORICE SITUATIE CURENTA

PASUL 4. VOI FOLOSI STAPANIREA FURIEI PENTRU TOATE EPISOADELE TRECUTE DE FURIE NEREZOLVATE

PASUL 5. VOI FOLOSI CEL PUTIN 15 ZILE , ACTIVITATI DE LUCRU CU FURIA, PENTRU A SCAPA DE SENTIMENTELE DE FURIE CONSTRUITE IN TRECUT

PASUL 6. DACA MAI AM INCA FURII NEREZOLVATE, MA INTORC LA PASUL 1 SI INCEP DIN NOU .
CiupercaNiculina
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 7:59 pm
Location: Bucuresti


MESERIA DE PARINTE

Postby CiupercaNiculina » Tue Jul 22, 2008 6:44 pm

Meseria" de părinte este, în acelaşi timp, cea mai dificilă şi cea mai uşoară meserie din lume. Este deosebit de greu să rezişti tot timpul ritmului antrenant impus de copilul tău, să ai răbdare să răspunzi adecvat la întrebări „puerile", să reuşeşti să vezi lumea prin ochii lui. Pe de altă parte, este foarte uşor când vii acasă de la serviciu, să ordoni câteva sarcini copilului, să-1 pedepseşti la cea mai mică greşeală, iar, după câţiva ani să exclami cu mândrie: „Vezi, acela este copilul meu! Datorită mie a ajuns ava!"
Responsabilitatea care cade pe umerii părintelui este una imensă. El este modelul pe care copilul îl urmează, el îi oferă acestuia condiţii de viaţă, securitate afectivă, educaţia de bază etc. Practic, de modul în care părintele îşi îndeplineşte rolul depinde viitorul copilului.
Un alt factor care are un rol deosebit de important în viaţa copilului îl reprezintă şcoala şi tot ceea ce este legat de activitatea şcolară. Un părinte care îşi exercită meseria cu mult profesionalism va şti să orienteze copilul spre o şcoală care să corespundă cu aptitudinile sale şi va şti să fie un bun partener al cadrelor didactice pentru a acţiona simultan în vederea sprijinirii evoluţiei acestuia.
Pe măsură ce copilul va creşte, mediul, anturajul în care se înscrie va deveni o a doua familie care treptat îl va pregăti pentru viaţa adultă. Practic una dintre cele mai stringente probleme care se pun o dată ce copilul înaintează spre vârsta adolescenţei o reprezintă integrarea sa în colectivele „importante", semnificative pentru el, cuprinderea sa în activităţile în care sunt cuprinşi prietenii săi.

Fragment din Ioan Dolean- DACIAN DORIN DOLEAN
Meseria de părinte
CiupercaNiculina
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 7:59 pm
Location: Bucuresti

Re: PASI PENTRU CONTROLUL FURIEI IN MOD SANATOS

Postby dora » Fri Sep 05, 2008 7:21 am

CiupercaNiculina wrote:PASUL 2 RECUNOASTEREA UNOR FURII NEREZOLVATE IN TRECUT

P. Ce episoade de furie din viata mea au ramas nerezolvate ?
Q. Care sunt persoanele cu care am inca furii nerezolvate ?
R. Ce evenimente continua sa imi declanseze si in prezent furia ?
S. Ce incercari am facut pentru a lucra cu furiile mele nerezolvate ?
U. Ce ma opreste sa lucrez la stapanirea furiilor mele legate de chestiuni nerezolvate ?
V. Cum pot sa iert, sa uit si sa vindec furiile din trecut ?

.
Agresivul si vinovatul se imbolnavesc mai lesne.
In privinta agresivitatii, trebuie spus ca de multe ori nici nu o constientizam.


Exista printre cunostintele mele un domn care este foarte bisericos; are circa 40 de ani, merge la biserica, este un bun inchinator, un practicant al religiei.

Cu toate aceste calitati, prietena lui simtea langa el un disconfort extraordinar. Cei doi au venit la mine sa ma intrebe de ce se intampla acest lucru, de ce ea simte altfel.


Stand un pic de vorba cu el, am aflat ca mai fusese casatorit, divortase si purta o ura inversunata primei sale sotii.

E lesne de inteles ca, in preajma lui, orice femeie simte un mare disconfort, pentru ca el se impotriveste femeii in sine. Afland acestea, barbatul m-a intrebat ce-i de facut. "Trebuie sa-ti dizolvi agresivitatea inconstienta", i-am spus.

In viata sa constienta, el era bun, milostiv, insa inconstient era agresiv. El stia ca este bun ca painea lui Dumnezeu - facea si pomeni, punea lumanari la biserica...
"Cum sa-mi dizolv agresivitatea inconstienta?" m-a intrebat.
L-am sfatuit ca in fiecare zi, in rugaciunile sale, sa o pomeneasca pe fosta lui sotie si sa ceara pentru ea putere, sanatate, har.
"Cum sa cer asa ceva pentru ea? Este o scorpie, cea mai mare scorpie! a ripostat el. Nu pot sa ma rog pentru ea!"
"Acest nu pot trebuie sa-l depasesti! Numai daca te rogi pentru ea o sa-ti dizolvi agresivitatea inconstienta".
"Dar nu merita..." a raspuns.
"Tocmai pentru ca nu merita! Cu cat te rogi mai mult pentru ea, cu atat ea va inflori, acolo unde se afla."
"Dar nu merita sa infloreasca! Vreau sa piara, sa se usuce!"


"Iata, cred ca ti-ai constientizat destul de bine de ce, cand se afla langa tine, partenera are aura zdrentuita!", i-am zis eu atunci.


Ce se intampla cand ai o aura zdrentuita? Esti vulnerabil. Poti sa iei foarte usor o gripa sau o infectie, de exemplu. In acelasi timp poti resimti influenta negativa ce vine dinspre o anumita persoana, sau pur si simplu din campurile din jurul nostru (din care, cand suntem sanatosi, selectam numai pozitivitatea).
Revenind, pot sa va spun ca acel pacient a reusit pana la urma sa se vindece, sa se roage cu bucurie pentru acea "scorpie".


In cele din urma a inceput sa vada ca nu era chiar asa de scorpie cum credea el, si ca numai incarcatura lui de ura o facea pe fosta lui sotie sa para atat de rea.
O doza de agresivitate inconstienta este in toti. Ne nastem cu ea. Ea este baza complexului Cain. Inconstient, vrei sa-l elimini pe semenul tau. Omul se simte bine daca elimina sau ieftineste pe cineva.
Mai ales terapia iertarii si ofranda remediaza agresivitatea inconstienta. "Impaca-te cu aproapele tau... cu fratele tau, cu parasul tau". (Matei 5:23-25). Daca ai o aversiune fata de cineva, atunci la rugaciune evoca-i fata senina si "daruieste-i" mintal: pace, sanatate si Har.

http://www.forumcrestin.com/index.php?a ... pic=2227.0
dora
 
Posts: 3777
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

URARE

Postby CiupercaNiculina » Sat Jan 10, 2009 8:07 pm

IN CIUDA TUTUROR GREUTATILOR INTAMPINATE , SA NU UITATI CA INAINTE DE TOATE , TREBUIE SA FIM OAMENI IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI , SI CA NUMAI DANDU-NE MANA PUTEM REALIZA LUCRURI MARETE .
SI PENTRU CA-I INCEPUT DE AN, VA DORESC TUTUROR UN AN PLIN DE REALIZARI , IAR CAND NE E MAI GREU SA NE GANDIM LA POEZIA LUI KIPLING
Psiholog-consilier Familie-Cuplu , Niculina Ciuperca

Rudiard Kipling DE POTI……..
De poti sa nu-ti pierzi capul cînd toti în jurul tau
Si 1-au pierdut pe-al lor, gasindu-ti tie vina ;
De poti, atunci cînd, toti te cred nedemn si rau
Sa nu-ti pierzi nici-o clipa încrederea în tine
De poti s-astepti oricît fara sa-ti pierzi rabdarea,
Sau cand hulit de oameni, tu nu cu razbunarea
Sa vrei a le raspunde, dar .nici cu rugaminti ;
De poti visa, dar far sa te robesti visarii
De poti gîndi ,dar fara sa faci din asta un tel ,
Succesul si dezastrul privindu-le la fel ;
De poti rabda s-auzi cuvîntul rostit cîndva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut ;
De poti sa-ti vezi idealul distrus si din ruine
Sa-l recladesti cu ardoarea fierbinte din trecut;
De poti risca pe-o carte întreaga ta avere
Si tot ce-ai strîns o viata sa pierzi într-un minut,
Si - apoi, fara a scoate o vorba de durere
Sa-ncepi agoniseala, cu ca1m de la-nceput
Si daca corpul tau uzat si obosit
Il vei forta sa iti slujeasca inca
Numai cu trainicia vointei tale, si-astfel
Sa steie peste vreme. asa cum sta o stînca;
De poti vorbi multimii fara sa minti si daca
Te poti plimba cu regii fara a te-ngîmfa
De nici amicii,nici dusmanii nu pot nimic sa-ti faca
Pentru ca doar dreptatea e calauza ta.
Si daca poti sa umpli minuta trecatoare
Fara sa pierzi macar o fila din a vietii tom
Al tau va fi pamîntul cu bunurile-i toate
Si ceea ce-i mai mult chiar, sa stii, fi un OM
CiupercaNiculina
 
Posts: 10
Joined: Wed Dec 19, 2007 7:59 pm
Location: Bucuresti


Return to CUM SA FIM PARINTI MAI BUNI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest