seminar Fundatia CID 2010

Moderators: camel, moderators

seminar Fundatia CID 2010

Postby sudy » Wed Nov 10, 2010 12:55 pm

INVITATIE

Fundatia “Copii in Dificultate”, implementeaza proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de educatie si asistenta pentru copii cu risc crescut de abandon scolar si parasirea timpurie a scolii”, in parteneriat cu Primaria Sarulesti (jud.Calarasi) si Asociatia Vasiliada (jud.Dolj). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeste in oameni!, Axa prioritară 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniu major de intervenţie 2.2 „Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii”.
Obiectivele proiectului sunt prevenirea si corectarea abandonului scolar in randul copiilor din mediul rural, din zonele dezavantajate socio-economic, copiilor roma, copiilor cu tulburari de adaptare socio-scolara, precum si promovarea accesului la educatie a copiilor proveniti din aceste medii si mentinerea lor in sistemul de educatie.
Proiectul asigură accesul la educatie pentru un numar de 258 de copii, avand si o componenta de formare si perfectionare profesionala a cadrelor didactice si a altor specialisti (asistent social, psiholog, mediator scolar,terapeut ocupational) care acorda servicii de educatie si de asistenta copiilor cu risc crescut de abandon scolar si parasire timpurie a scolii.
In data de 26 noiembrie 2010, la Institutul Francez din Bucuresti - Sala de spectacole Elvire Popesco, din Bdul. Dacia nr.77, va avea loc primul seminar de formare cu tema “Metodologii pentru sustinerea copiilor cu dificultati de adaptare socio-scolara in procesul de educatie”, in cadrul caruia vor fi sustinute, de catre specialisti cu experienta din Marea Britanie si Romania, prezentari cu privire la cerintele educationale speciale ale copiilor cu risc crescut la abandon scolar, precum si la modalitatile de adaptare a metodelor de lucru la caracteristicile si nevoilor lor specifice, astfel incat sa se asigure oportunitati egale pentru toti copiii in vederea sustinerii integrarii lor scolare si sociale.
Va rugam sa confirmati participarea pana la data de 23 noiembrie 2010. Inscrierea se face in ordinea confirmarii si in limita locurilor disponibile.

Detalii suplimentare la:
Tel: 0212103121
Mobil: 0724033780
E-mail: bucuresti@cid.org.ro
alina.cantoneru@cid.org.ro
sudy
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 31, 2007 12:43 pm

Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest