Incluziunea sociala a persoanelor adulte cu autism

Moderators: camel, moderators

Incluziunea sociala a persoanelor adulte cu autism

Postby FundatiaPentruVoi » Wed Nov 25, 2009 8:34 am

20 noiembrie 2009, Timisoara

Fundatia „Pentru Voi” a organizat in data de 20 noiembrie, la Hotel Delpack din Timisoara, masa rotunda cu tema „Incluziunea sociala a persoanelor adulte cu autism, de la deziderat la realitate”.

Evenimentul a fost finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mentala si se desfasoara in parteneriat cu Primaria municipiului Timisoara si Centrul de Servicii Sociale „Pentru Voi”.

Evenimentul si-a propus crearea unui grup de advocacy care sa actioneze pe plan local in vederea dezvoltarii unor politici sociale inclusive pentru persoanele cu autism, urmarindu-se dezvoltarea de noi servicii pentru cresterea calitatii vietii lor si a familiilor acestora.

„Ne dorim eleborarea unui proiect legislativ comprehensiv privind problematica persoanelor cu autism, inspirat din legislatia Statelor Unite ale Americii si a Marii Britanii. Ne dorim recunoasterea autismului ca si diagnostic la adulti si in Romania. Ne dorim, ca in colaborare cu autoritatile si organizatiile nonguvernamentale din domeniu, sa identificam numarul persoanelor cu autism din Timisoara, ca in functie de aceasta sa putem dimensiona necesarul de servicii sociale in acest domeniu si sa putem crea o strategie de armonizare a serviciilor oferite pentru copiii si pentru adultii cu autism din Timisoara. Nu in ultimul rand, ne dorim ca presa sa fie alaturi de noi pentru continuarea campaniei de informare si constientizare privind problematica persoanelor cu autism din orasul in care locuim.” a declarat doamna Laila Onu, director executiv general al Fundatiei „Pentru Voi”.

La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai organizatiilor neguvernamentale din domeniu, ai presei locale precum si alti factori de decizie pentru elaborarea politicilor sociale in domeniul persoanelor cu dizabilitati.
FundatiaPentruVoi
 
Posts: 7
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:38 pm
Location: Timisoara

Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron