Conferinta internationala la Timisoara

Moderators: camel, moderators

Conferinta internationala la Timisoara

Postby FundatiaPentruVoi » Sat Aug 01, 2009 5:25 pm

Conferinţă internaţională „E timpul schimbării! Autismul şi incluziunea socială”

Fundaţia „Pentru Voi” în colaborare cu Federaţia Internaţională SOFT organizează conferinţa internationala cu tema „E timpul schimbarii - Autismul si incluziunea sociala”, în 12 si 13 octombrie, la Timisoara.

Evenimentul este finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală.

Conferinţa se focalizează pe transferul de cunoştinţe şi informaţii referitoare la incluziunea socială a persoanelor adulte cu autism. Se va acorda atenţie speciala României, unde serviciile comunitare de sprijin pentru persoane adulte cu autism sunt practic inexistente: odata ce au împlinit vârsta de 18 ani, tinerii adulti cu autism îsi „pierd” diagnosticul. În aceste conditii, drepturile lor, garantate de recent adoptata Conventie ONU cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati nu sunt respectate, ceea ce conduce la excluziunea sociala a lor si a familiilor lor.

Guvernantii trebuie sa înteleaga ca au obligatia de a asigura respectarea drepturilor tuturor cetatenilor, inclusiv a adultilor cu autism. In timp ce in SUA, de exemplu, autismul este o prioritate asumata explicit de Presedentie, fiind singura dizabilitate prezentata în mod special, în România, familiile persoanelor adulte cu autism îsi duc singure povara, ignorate de autoritati. E timpul schimbarii si în România! Adultii cu autism au nevoie de sprijin de-a lungul întregii vieti, în diferite domenii: locuire, angajare în munca asistata si oportunitati de angajare, acces la educatie permanenta si servicii sociale.

Conferinta de la Timisoara va propune în acest sens o abordare complexa a problematicii persoanelor cu autism ajunse la maturitate, aducând aportul pretios al unor specialisti de renume din Marea Britanie, Franta, Olanda, dar si din tarile Est Europene.

Pentru mai multe informatii despre conferinta ne puteti contacta la tel. 0256.228.062, sau e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Nicoleta Foica.
FundatiaPentruVoi
 
Posts: 7
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:38 pm
Location: Timisoara

Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron