conferinta adhd,17-18 sept 2009, Bucuresti

Moderators: camel, moderators

conferinta adhd,17-18 sept 2009, Bucuresti

Postby sudy » Tue Jul 21, 2009 11:53 am

Fundatia Copii in Dificultate, Doamna Tesca Barnett, sotia ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti si Primaria Sectorului 2 Bucuresti au placerea de a va invita la cea de a 7-a Conferinta internationalapentru persoane cu tuburari din spectrul autist, avand ca tema:

ADHD si Rezilienta

Evenimentul va avea loc la Primaria Sectorului 2 (Str. Chirigiilor nr. 11-13) in zilele de 17-18 septembrie 2009. Pentru inscriere si detalii trimiteti e-mail la adresa bucuresti@cid.org.ro

Va asteptam cu placere!
sudy
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 31, 2007 12:43 pm

Postby dora » Sun Aug 30, 2009 8:50 pm

Conferinta "ADHD SI REZILIENTA" gazduita de Copii in Dificultate
analizeaza din toate unghiurile aceasta tulburare si modalitatile de tratare ale acesteia.


Determinarea funcţionalităţii tratamentului. O analiză a literaturii despre rezilienţă, privind rezultatele pentru toate tipurile de probleme ale copiilor, cu accent concret pe relaţia dintre aceste probleme şi ADHD.


Se va pune accent pe recunoaşterea faptului că succesul sau eşecul tratamentelor pentru ADHD nu depinde doar de tratamente în sine, ci în egală măsură depinde de contextele familial, comunitar şi şcolar în care sunt implementate aceste tratamente. Se va pune accent pe variabile individuale, legate de familie şi de mediu, care contribuie la rezultate ulterioare în viaţă mai bune în cazul tuturor tratamentelor.

Privire generală asupra programelor de tratament eficiente pentru ADHD. Facilitarea comunicării între profesionişti, înţelegerea rolurilor medicilor, educatorilor, profesioniştilor din domeniul sănătăţii mentale şi al părinţilor. Înţelegerea managementului comportamental şi contextual şi a intervenţiilor cognitive care şi-au demonstrat eficienţa la copiii cu ADHD.

Dr. Goldstein va prezenta un model bazat pe puncte tari pentru ajutarea copiilor cu ADHD, nu doar prin ameliorarea simptomelor, ci şi prin activarea calităţilor proprii rezilienţei, care prognozează rezultate pozitive ulterior ca adulţi. Se va discuta despre teoriile curente, tratamente şi factorii rezilienţei. Pentru părinţii cu copii cu ADHD, va fi pus la dispoziţie un formular special.

Acestea sunt doar cateva extrase din programul conferitei

Conferinta va avea loc intre 17-18.09.2009 laCăi spre succes:
Echilibrarea şanselor în tratamentul
tulburării hiperchinetice cu deficit de atenţie
(THDA SAU ADHD)


Sam Goldstein, Doctor în Medicină


Este din ce în ce mai recunoscut faptul că factorii genetici şi factori de mediu multipli au un rol în explicarea căilor de dezvoltare şi a rezultatelor ulterioare în viaţă la copii.
În ritmul rapid al unei societăţi complexe din punct de vedere tehnologic, nu este o surpriză faptul că la copiii cu ADHD abilitatea de a face faţă solicitărilor vieţii este din ce în ce mai afectată, aceştia fiind adesea insuficient pregătiţi să intre în etapa vârstei adulte. Şi totuşi, unii dintre copiii cu ADHD reuşesc să aibă succes. Cum reuşesc aceştia?


La populaţiile clinice, două treimi dintre copiii cu ADHD suferă de alte tulburări de comportament; o pătrime suferă de un anumit tip de depresie; o cincime – de un tip de anxietate; iar o treime – de o dizabilitate de învăţare specifică.


Adulţii cu antecedente de ADHD prezintă o rată mai mare de probleme psihiatrice şi tulburări de personalitate.
Tratamentele psihosociale şi medicale ale ADHD pot fi destul de eficiente în ameliorarea simptomelor, dar pot contribui doar într-o măsură minimă la construirea unei vieţi de succes. Astfel, ameliorarea simptomelor nu este neapărat sinonimă cu funcţionarea pozitivă pe termen lung. Mediile familial, şcolar şi cel al comunităţii, în care sunt aplicate tratamentele pentru ADHD, joacă un rol la fel de important, dacă nu cumva şi mai important, în prognozarea succesului viitor în viaţă.
Concentrându-se pe căile de dezvoltare pentru succes ale copiilor cu ADHD, această prezentare va examina pe plan biopsihosocial tratamentul ADHD la copii şi adolescenţi. Acest workshop intensiv, de o zi, va explica unele concepte medicale, de sănătate mentală şi educaţionale, precum şi schimbarea centrului de greutate în înţelegerea simptomelor şi tratamentului ADHD.

Va fi trecută în revistă cea mai recentă literatură ştiinţifică. Se va discuta despre căi de dezvoltare multiple, inclusiv despre tratamentele pentru familie, comunitate şi şcoală, şi toate acestea vor fi prezentate într-un model integrat conceput pentru echilibrarea şanselor de a obţine rezultate pozitive pe termen lung în tratamentul copiilor cu ADHD.
Sam Goldstein, Doctor în Medicină
Profesor Afiliat Ştiinţe Psihologice
George Mason University
Profesor Asistent Psihiatrie Clinică
University of Utah, Facultatea de Medicină

17 septembrie, 2009 (joi)
08:30 - 09:00 Înscrierea participanţilor
09:15 - 09:30 Cuvânt introductiv - Alisdair Barron MBE
09:30 - 10:45 Stadiul actual în domeniul ADHD. De ce ADHD nu este doar o problemă de deficit de atenţie. Analiză actualizată a celor mai recente aspecte privind definiţia, cursul de dezvoltare, comorbiditatea, diagnosticul şi tratamentul.
10:40 - 11:15 Pauză de cafea
11:15 - 12:15 Căi de dezvoltare: Determinarea funcţionalităţii tratamentului. O analiză a literaturii despre rezilienţă, privind rezultatele pentru toate tipurile de probleme ale copiilor, cu accent concret pe relaţia dintre aceste probleme şi ADHD. Se va pune accent pe recunoaşterea faptului că succesul sau eşecul tratamentelor pentru ADHD nu depinde doar de tratamente în sine, ci în egală măsură depinde de contextele familial, comunitar şi şcolar în care sunt implementate aceste tratamente. Se va pune accent pe variabile individuale, legate de familie şi de mediu, care contribuie la rezultate ulterioare în viaţă mai bune în cazul tuturor tratamentelor.
12:15 - 12:30 Întrebări şi discuţii
12:30 - 13:45 Pauză de prânz
13:45 - 14:15 Privire generală asupra programelor de tratament eficiente pentru ADHD. Facilitarea
comunicării între profesionişti, înţelegerea rolurilor medicilor
, educatorilor, profesioniştilor din domeniul sănătăţii mentale şi al părinţilor. Înţelegerea managementului comportamental şi contextual şi a intervenţiilor cognitive care şi-au demonstrat eficienţa la copiii cu ADHD.
14:15 - 15:00 Actualizare cu privire la utilizarea medicamentelor în tratamentul ADHD. De asemenea, vor fi discutate probleme privind comorbiditatea.
15:00 - 15:30 Un model pentru părinţi. Adaptarea intervenţiilor pentru familie.
15:30 - 16:00 Pauză de cafea
16:00 - 17:30 Aplicaţii în mediile comunitar şi şcolar. Ce funcţionează, ce nu funcţionează, ce este rezonabil. Un model pentru gestionarea şi modificarea comportamentului copiilor cu ADHD.
17:30 - 18:00 Întrebări şi discuţii.
Rezumatul zilei -
Alisdair Barron MBE


Creşterea unor copii cu ADHD rezilienţi
Sam Goldstein, Doctor în Medicină
Profesor Afiliat Ştiinţe Psihologice
George Mason University
Profesor Asistent Psihiatrie Clinică
University of Utah, Facultatea de Medicină
Janet Goldstein, M.S.
Profesor Asistent Clinic
University of Utah
Catedra Tulburări de comunicare18 septembrie, 2009 (vineri) SESIUNEA PENTRU PĂRINŢI
08:00 Înscriere
08:30 Cuvânt introductiv: Alisdair Barron MBE
09:00 - 11:00 Dr. Goldstein va prezenta un model bazat pe puncte tari pentru ajutarea copiilor cu ADHD, nu doar prin ameliorarea simptomelor, ci şi prin activarea calităţilor proprii rezilienţei, care prognozează rezultate pozitive ulterior ca adulţi. Se va discuta despre teoriile curente, tratamente şi factorii rezilienţei. Pentru părinţii cu copii cu ADHD, va fi pus la dispoziţie un formular special.
11:00 - 11:30 Pauză de cafea
11:30 - 12:30 Dr. Sam Goldstein (continuare)
12:30 - 13:00 Întrebări şi discuţii
13:00 - 14:00 Pauză de prânz
14:00 - 15:00 Janet Goldstein, M.S. va discuta despre problemele de vorbire şi limbaj ale copiilor cu ADHD. Ce sunt acestea şi ce trebuie făcut.
15:00 - 15:30 Concluzii – Sfârşitul conferinţei

SESIUNEA PENTRU SPECIALIŞTI
18 septembrie, 2009 (vineri)
08:00 Înscriere
08:30 Cuvânt introductiv: Alisdair Barron MBE
09:00 – 10.00 Dr. Simon Wallace Autism Speaks – UK – de confirmat
10.00 – 10.30 MANAGEMENTUL AGRESIVITĂŢII LA COPILUL CU ADHD. Raluca Grozavescu, Oana Anton, Alina Vasile, Simona Buzila, Iuliana Dobrescu
10.30 – 11.00 IMPACTUL ADHD ASUPRA CALITĂŢII VIEŢII COPILULUI ŞI FAMILIEI. Florina Rad, Iuliana Dobrescu, Simona Buzila
11:00 - 11:30 Pauză de cafea
11:30 - 12:30 ACCESUL PACIENTILOR LA TRATAMENT PE PLAN LOCAL SI NATIONAL – Dr. Daniel Popescu – de confirmat
12:30 - 13:00 AFECTAREA FUNCŢIILOR EXECUTIVE ÎN ADHD ŞI TULBURAREA DE SPECTRU AUTIST (TSA). Florina Rad, Daniel Craciun, Iuliana Dobrescu
13:00 - 14:00 Pauză de prânz
14:00 - 14:30 NEUROBIOLOGIA TULBURĂRII HIPERCHINETICE CU DEFICIT DE ATENŢIE. Iuliana Eparu, Raluca Costinescu, Iuliana Dobrescu
14:30 - 15:00 CALITATEA VIEŢII IN TSA. Laura Mateescu, Iuliana Eparu, Magda Pavel, Iuliana Dobrescu
15.00 – 15.30 TULBURAREA HIPERCHINETICĂ ŞI TULBURAREA DE SPECTRU AUTIST. Simona Macovei, Simona Diaconu, Elena Gheorghe, Ramona Gheorghe, Iuliana Dobrescu
15.30 – 16.00 TERAPIA EDUCAŢIONALĂ – AJUTOR SPECIALIZAT PENTRU COPIII CU ADHD (PROGRAM PHARE – “CENTRU DE ZI PENTRU COPIII CU PROFILE ATIPICE DE DEZVOLTARE”). Gelu Catalin Lefter, Iuliana Dobrescu
16.00 – 16.30 PARTICULARITĂŢI CLINICE ŞI TERAPEUTICE LA COPILUL SI ADOLESCENTUL CU ADHD. Raluca Grozavescu, Simona Buzila, Oana Anton, Adriana Manea, Iuliana Dobrescu
16:30 - 17:00 Concluzii – Sfârşitul conferinţeihttp://www.cid.org.ro/pdf/Program%20Con ... NTA%20.pdf
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest