....si cu specialistul ABA cum ramane?.....

Moderators: camel, moderators

....si cu specialistul ABA cum ramane?.....

Postby stepacro » Wed Sep 16, 2009 4:16 pm

Indraznesc sa propun un subiect destul de neglijat in practica si chiar de literatura de specialitate....e vorba de statusul specialistului aba sau, ma rog, al persoanei care se implica in educatia copilului nostru.
Terapeutul care vine la noi acasa sa lucreze cu clientul sau se afla intr-o situatie sociala daca nu bizara atunci cu siguranta dificila....nu este o vizita de curtoazie, nu ne este prieten, uneori nici macar cunoscut, se afla pe un teritoriu strain pe care trebuie sa-l "scaneze" cu foarte mare atentie pentru a inregistra informatiile de care are nevoie. Nu cunoaste copilul, nu stie cat de departe poate "impinge" procesul de invatare (uneori alege deliberat sa nu impinga foarte departe), nu cunoaste limitele si nici regulile casei. Cu alte cuvinte, merge pe varfuri intr-un teren in care ar putea foarte bine exista mici proiectile care sa sara in aer in fiecare moment.
De cele mai multe ori, este intampinat de un parinte care are toate atuurile la nivel informal, cunoaste in detaliu ultimele cercetari asupra subiectului, stie tehnicile si critica, din nefericire, o buna parte din terapeutii care au tot trecut prin acelasi teritoriu minat... in fata unei avalanse de acest gen, ce-i ramane de facut terapeutului? ... decat sa gandeasca o strategie (o alta...) cu care sa gereze familia, teritoriul, tot procesul terapeutic in sine. Si consider ca nu e deloc usor.

Mi-ar placea sa cunosc si alte opinii vizavi de asta a mea, limitata, din nefericire, de lipsa acuta de timp.
stepacro
 
Posts: 124
Joined: Tue Sep 08, 2009 4:19 am
Location: Montreal

Return to INTREBARI FRECVENTE(ABA)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests