criterii de diagnostic precoce:

Moderators: camel, moderators

Postby dalina » Tue Jul 21, 2009 8:33 pm

Cred ca este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.Noi ne-am dus pe Louis Pasteur prima data cu scrisoare medicala de la medicul ORL-ist.In alte locuri(la Cluj, de ex.) am avut si noi bilet de trimitere de la medicul de familie cu dignosticul prezumtiv "autism?".
dalina
 
Posts: 9
Joined: Tue Jul 29, 2008 4:00 pm

Postby dora » Wed Apr 28, 2010 12:31 pm

Bunicii observa mai repede decat parintii un copil autist
Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 19:06 Comenteaza acest articol


Bunicii observa, cel mai adesea, mai repede decat parintii ca un copil are toate simptomele autismului, insa ezita sa spuna ceva, ceea ce amana diagnosticul medical si tratamentul timpuriu.

Desi interventia timpurie este cruciala in cazul autismului, bunicii se tem sau nu stiu cum sa le spuna propriilor copii ca odraslele lor au o problema, releva un studiu citat de US News.

In cadrul studiului efectuat de Interactive Autism Project (IAN), peste 2600 de bunici au completat chestionare online, relevand ca au detectat primii simptomele autismului la nepoti.

"Am fost prima care a pus un nume starii lui. Stiam de ceva timp, insa este foarte dificil sa ii spui copilului tau ca copilul lui are autism", povesteste un bunic.

In concluzie, parintii nu ar trebui sa desconsidere sugestiile bunicilor care incearca sa semnaleze ca ceva nu este in regula cu cei mici.

"Bunicii au mai multa experienta cu bebelusii si copiii mici, asa ca pur si simplu stiu cand ceva e in neregula", spune reprezentanta IAN, Connie Anderson.

A.I.
http://www.ziare.com/articole/simptome+autism+bebelus
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue May 29, 2012 1:48 pm

Detectarea autismului in cateva minuteDiagnosticarea autismului dureaza, de obicei, mult timp. Copiii si parintii lor trebuie sa completeze chestionare, sa aiba interviuri cu medici psihiatri inainte de a putea incepe tratamentul. Cercetatorii de la Harvard Medical School au publicat un nou algoritm cu ajutorul caruia autismul poate fi detectat mult mai repede. Ei au descoperit ca doar sapte intrebari au fost suficiente pentru un diagnostic precis.La noul set de intrebari se poate raspunde online si se trimite impreuna cu un film scurt al pacientului. Aceasta procedura ar putea reduce timpul pentru diagnosticarea autismului de la ore la cateva minute si ar putea fi integrata in practicile de rutina de screening pentru copii.

Dennis Wall de la Center for Biomedical Informatics spune ca ”aceasta abordare va face posibil ca mai multi copii sa fie corect diagnosticati in timpul perioadei critice, atunci când terapiile comportamentale sunt mai eficiente. Anchetele traditionale de diagnostic pentru autism pot fi prohibitive pentru familii, deoarece acestea sunt de lunga durata si trebuie sa fie administrate de un medic autorizat, de multe ori intr-un mediu cu care copilul nu este familiarizat si poate fi o povara extraordinara pentru familiile din zonele indepartate. Cu aceasta abordare parintii pot face primii pasi importanti pentru diagnostic si tratament din confortul propriei case, in doar cateva minute”.

Chestionarul este disponibil online. Echipa de cercetare a lansat, de asemenea, o pagina de Facebook.

Comenteaza pe Forum


http://medlive.hotnews.ro/vitmatina-det ... inute.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Jul 22, 2012 11:54 pm

Performanta: Autismul va putea fi identificat de la varsta de doi ani

Data publicarii: 26/06/2012

Descoperirea reprezinta un pas foarte important in tratarea cu succes a acestei afectiuni, din nefericire tot mai frecventa in zilele noastre.O echipa de medici americani din cadrul Boston's Children Hospital a descoperit ca scanarea creierului cu ajutorul electrozilor fixati pe scalp poate ajuta la diagnosticarea autismului la varste fragede. Descoperirea reprezinta un pas foarte important in tratarea cu succes a acestei afectiuni, din nefericire tot mai frecventa in zilele noastre.

In prezent, exista peste 500.000 copii diagnosticati cu autism doar in Marea Britanie. In mod normal, persoanele care sufera de autism au mari dificultati in interactiunea sociala si traiesc inchisi in proprile lumi. Autismul este foarte greu de diagnosticat si poate trece nedetectat timp de ani de zile. Studiul medicilor americani a evidentiat faptul ca autismul poate fi detectat cu succes de la varste fragede prin intermediul EEG (electroencefalografie).

Echipa de medici a descoperit un numar de 33 tipare EEG specifice, care sunt legate de prezenta autismului. Cercetatorii au repetat analizele de zece ori asupra a doua categorii de grupuri. Un grup cuprindea copii diagnosticati cu autism, iar celalalt era format din copii care nu prezentau niciun semn de autism.In peste 90% din cazuri, electroencefalograma a diagnosticat corect copii cu autism , chiar daca micutii aveau doar doi ani.In prezent, echipa de medici studiaza copii cu sindromul Asperger, o forma deosebita de autism. In mod normal, persoanele cu sindromul Asperger sunt mult mai inteligente decat oamenii obisnuiti si pot comunica mai usor comparativ cu persoanele care sufera de alte tipuri de autism.

"Vom sprijini mereu orice fel de cercetari care ne vor ajuta sa intelegem si sa tratam mai bine autismul. Intr-un studiu recent, am descoperit ca este dificil sa identificam autismul in circa 50% din cazuri. Speram ca identificarea autismului cu ajutorul EEG se va perfectiona pe viitor, iar identificarea acestei afectiuni de la varste fragede ne va ajuta sa punem la punct noi metode de tratament", declara Caroline Hattersley, din cadrul National Autistic Society.

http://www.ziaruldeiasi.ro/mozaic/perfo ... ani~ni8l0n
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: criterii de diagnostic precoce:

Postby camel » Thu Apr 10, 2014 10:02 pm

camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: criterii de diagnostic precoce:

Postby camel » Tue Mar 08, 2016 11:31 pm

https://www.youtube.com/watch?v=1VA6Q3vTC_o

Semnele timpurii ale autismului
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: criterii de diagnostic precoce:

Postby dora » Wed May 31, 2017 4:43 pm

UNUL DIN 51 DE COPII ROMÂNI ESTE DIAGNOSTICAT CU AUTISM FAȚĂ DE 1 DIN 68 LA NIVEL MONDIAL


http://www.curentul.info/social/17302-u ... el-mondial
02 Mai 2017 12:11 Scris de Andrei Paraschiv
Asociatia Help Autism, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, Bucuresti, anunta inchiderea proiectului “Campanie de diagnostic precoce a intarzierilor in dezvoltare”. Proiectul, derulat in perioada aprilie 2016 – aprilie 2017, a reprezentat un proiect pilot in Romania avand ca obiectiv general cresterea gradului de constientizare si accesului la furnizarea de servicii sociale pentru depistarea precoce a copiilor cu intarziere in dezvoltare (intarziere de limbaj, tulburari de spectru autist si tulburari asociate) prin crearea primului serviciu mixt Help Autism – DGASPC Sector 3.

Campania a cuprins evaluarea psihologica a 613 copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani, din cresele si gradinitele din Sectorul 3, oferirea de servicii de specialitate pentru 30 de copii identificati cu intarzieri in dezvoltare precum si realizarea unei campanii de constientizare a drepturilor copiilor cu intarziere in dezvoltare si realizarea unui ghid de bune practici menit sa asiste parintii in lungul drum al recuperarii.

Cea mai importanta componenta a campaniei si totodata elementul de noutate adus de implementarea proiectului a fost evaluarea unui numar cat mai mare de copii cu varsta pana la 3 ani, evaluare care sa puna bazele unei statistici nationale privind incidenta intarzierilor in dezvoltare. Rezultatele evaluarii vin sa confirme incadrarea copiilor din Sectorul 3 in incidenta mondiala, atat in ceea ce priveste diferentierea pe gen cat si din punct de vedere al numarului total al copiilor afectati de tulburari de spectru autist.

Astfel, dintre cei 613 copii inclusi in proiect, 12 au fost diagnosticati cu Tulburare de Spectru Autist, ceea ce reprezinta o incidenta alarmanta de 1 din 51 de copii. Diagnosticul a aparut mai frecvent in randul baietilor, 1 din 40, decat in randul fetelor, 1 din 84, insa ca numar total peste media comunicata la nivel mondial de 1 din 68 de copii care ar fi diagnosticati cu aceata tulburare.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Previous

Return to DIAGNOSTIC, EVALUARE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest