Evenimente adulti autism

Moderators: camel, moderators

Evenimente adulti autism

Postby FundatiaPentruVoi » Wed Nov 25, 2009 8:40 am

25 noiembrie 2009, Timisoara

Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara organizează între 25 – 27 noiembrie la Timişoara un curs de formare pe tema autismului la adulţi, care va fi susţinut de Conf. Dr. Psiholog Julie Beadle-Brown, Universitatea Kent, Marea Britanie.

Evenimentul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria municipiului Timişoara şi Centrul de Servicii Sociale „Pentru Voi”.

În cadrul sesiunii de formare se va discuta în detaliu despre: caracteristicele, diagnosticul, cauzele şi teoriile privind autismul, abordări privind suportul acordat persoanelor cu Tulburări din Spectrul Autist, aspecte ale calităţii vieţii persoanelor cu Tulburări din Spectrul Autist şi ale familiilor acestora, dar mai ales metode concrete de lucru cu adultul cu autism.

Cursul se adresează psihologilor, educatorilor specializaţi, precum şi celor care lucrează direct cu adulţi care au fost diagnosticaţi în copilărie cu autism.

http://www.pentruvoi.ro
FundatiaPentruVoi
 
Posts: 7
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:38 pm
Location: Timisoara

Postby dora » Thu Dec 03, 2009 2:47 pm

Autism Conexiuni Europa”- proiect Grundtvig pentru adulți cu TSA
Posted on | December 2, 2009 | Written by autism romaniacloseAuthor: autism romania Name: autism romania
Site: http://www.autismromania.ro
About: See Authors Posts (27) | No Comments

„Autism Conexiuni Europa”- proiect GrundtvigIn perioada noiembrie 2009- octombrie 2011 AUTISM ROMANIA, în parteneriat cu de organizații din Slovenia, Ungaria, Estonia și Organizația Internatională Autism Europe, desfașoară proiectul „Autism Conexiuni Europa” adresat adulților cu TSA. Scopul final al acestui proiect este incluziunea sociala a persoanelor cu Tulburări din spectrul autismului, sporirea participarii active in comunitate.

Persoanele cu autism au dificultăți în aria comunicării sociale și a abilităților sociale, iar acest proiect vine în întimpinarea nevoilor de sporire a abilităților în aceste arii, prin organizarea de acțiuni comune la nivel European. Proiectul va dezvolta noi abordări care vor promova reducerea excluziunii sociale a persoanelor cu TSA. Prin intermediul comunicării online vor fi încurajate și facilitate comunicarea în cadrul grupului țintă al proiectului- minim 30 de adulți cu TSA-, dar și a familiile și mentorilor acestor adulți. Legăturile sociale care se vor stabili în spațiul virtual vor fi lărgite și aprofundate în cadrul a 4 congrese internaționale tematice, unde persoanele cu TSA se vor întîlni și se vor implica în diferite activități cuprinse în agendele respectivelor evenimente. Procesul de dezvoltarea a conexiunii sociale va fi documentat prin cercetare stiințifică. Vor fi elaborate ghiduri cu instrucțiuni de folosire a tehnologiei infomatice pentru comunicare TIC, diferite pericole la care pot fi expuse persoanele cu TSA în folosirea internetului, s.a. Proiectul va avea impact la nivel personal (sporirea independenței, participării active în cadrul comunității) și la nivel de sistem (metodologie UE).

AUTISM ROMANIA va implica în acest proiect 5 tineri și adulți cu Sindorm Asperger sau autism înalt funcțional. Dacă aveți peste 18 ani, vă așteptăm să ne trimiteți intenția voastră de a participa în acest proiect. Invităm familiile cu tineri și adulți cu Sindrom Asperger sau autism înal funcțional, mai ales cei care au preocupări și interese în folosirea internetului ca mijloc de comunicare, să îi încurajeze pe copiii lor să se înscrie în proiect. Vă așteptăm scrisorile de interes pînă pe 25 decembrie 2009.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare vă așteptăm să ne contactați pe adresa de email office@autismromania.ro sau tel 0761 104432 sau 0731816880Persoana de contact Liuba Iacoblev.http://blog.autismromania.ro/2009/12/au ... bi-cu-tsa/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ADULTI CU AUTISM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron