Workshop internațional ABA cu lansarea oficială a „Applied Behavior Analysis‟ în limba română
http://atca.ro/workshop-international-a ... ba-romana/Workshop internațional ABA cu lansarea oficială a „Applied Behavior Analysis‟ în limba română
Organizat de ATCA, în București, pe 19 noiembrie 2016, workshop-ul internațional ABA va fi susținut de către autorii cărții „Applied Behavior Analysis‟, William L. Heward, John O. Cooper și Timothy E. Heron, cu ocazia lansării oficiale a traducerii acesteia în limba română.
În prezent, în România nu există o lucrare la fel de amplă, ca reper în cercetare și tehnici de intervenție pentru specialiști, în analiza aplicată a comportamentului, iar în 2015, ATCA a obținut licența pentru a traduce lucrarea aceasta. Astfel, pe 19 noiembrie se va lansa oficial, bunându-se bazele pentru formarea unui suport informațional apt pentru ca România să poată forma analiști comportamentali la nivel internațional.
În cadrul workshop-ului internațional ABA, susținut de cei trei autori mai sus-numiți, sunt așteptați peste 200 de participanți.
Evenimentul a fost deja anunțat în cadrul Conferinței Internaționale ABA, care a avut loc în luna aprilie 2016, în fața a 600 de participanți, specialiști în domeniu, medici, profesori, părinți și jurnaliști.
William L. Heward, John O. Cooper și Timothy E. Heron sunt trei dintre cei mai renumiți specialiști în domeniul terapiei comportamentale aplicate (ABA). Academicieni și cercetători premiați, cei trei au compus una dintre cele mai complete și complexe lucrări de specialitate în ABA, un manual care stă la baza formării tuturor specialiștilor BCBA din lume.
Agenda Evenimentului – 19 noiembrie 2016
9:00 – 09:45 – Înregistrare participanți. Welcome Coffee
9:45 – 10:00 – Cuvinte de deschidere – Președinte ATCA, Anca Dumitrescu
10:00 – 11:30 – Prezentare William Heward – Putting the Analysis in ABA: An Introduction to Experimental Design (Analiza in ABA – Introducere in Design-ul Experimental). Introducere in una dintre cele mai eficiente metode de analiză calitativă in ABA, design-ul experimental, bazat pe grupuri de experiment și de control, pentru a determina rata de succes a unui experiment psihologic.
11:30 – 12:00 – Coffee Break
12:00 – 13:30 – Prezentare John O. Cooper – Precision Teaching (Predare de precizie) . Predare de precizie este o metodă precisă și sistematică de evaluare a tacticilor de instruire și de Este una dintre puținele analize cantitative ale formelor de comportament ale analizei comportamentale aplicate.
13:30 – 14:30 – Prânz
14:30 – 16:00 – Prezentare Timothy E. Heron – Classwide Peer Tutoring Systems (Sisteme de meditații de la egal la egal). Meditații de la egal la egal la nivelul clasei sunt strategii de integrare pentru a îmbunătăți abilitățile de citire și de a promova interacțiunile între egali în rândul elevilor cu autism și colegi
16:00 – 17:00 – Q&A cu autorii cărții.
17:00 – 18:00 – Sesiune de autografe.
Acest workshop va fi punctul de cotitură pentru viitorul multor tineri și studenți români. Gradul de specialitate și publicul-țintă al workshop-ului și al cărții este unul elevat, de pe urma căruia vor putea benefica sute de persoane, mai ales cei din domeniul psihologie.
Prin acest eveniment, ATCA dorește să continue activitatea în ceea ce privește recunoașterea statutului de profesionist ABA în România, dar și punerea la dispoziție a tuturor specialiștilor a informațiilor actuale de top din domeniu, în limba maternă.
Președintele asociației, Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat în terapia ABA, de aceea principalul obiectiv al asociației a rămas profesionalizarea personalului implicat în recuperarea tulburărilor de dezvoltare prin cursuri de formare ca terapeut ABA și cursuri acreditate de Colegiul Psihologilor din România.
Din 2015, ATCA este acreditată ca provider de servicii de formare continuă ( ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție ce acreditează practicienii ABA în lume.
Actualmente, ATCA are două centre în București, peste 100 de copii beneficiari ai programelor de terapie, 25 de terapeuți, specializați BCBA sau în curs de acreditare, și a ajutat la acreditarea a peste 700 de specialiști în domeniu prin training-uri, cursuri de specialitate și evenimente acreditate.
Viitori noștri parteneri vor putea beneficia de o mai mare vizibilitate în domeniul psihologiei, a terapiei aplicate și a sustenabilității societății civile, iar viitorii noștri terapeuți vor putea beneficia de un training specializat la nivel internațional, recunoscut, sperăm, și în mediul autohton, la nivel profesional.
Mai multe detalii urmează să fie anunțate!