2 APRILIE

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

2 APRILIE

Postby dora » Tue Apr 01, 2014 7:33 am

Miercuri, 2 aprilie, la Spaţiile RYMA din Alba Iulia va fi sărbătorită Ziua de Conştientizare a Autismului
Adăugat de Dragoş Suciu în 31 martie 2014.

http://www.ziarulunirea.ro/miercuri-2-a ... 53892.html


Data de 2 aprilie marchează pe plan internațional Ziua de Conştientizare a Autismului, stabilită oficial de Organizația Națiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. Pentru a atrage atenția asupra problematicii autismului, organizațiile din întreaga lume care sprijină persoanele diagnosticate cu o tulburare din spectrul autist desfășoară acțiuni cu scopul de a sporii nivelul de conștientizare asupra prevalenței autismului, semnelor timpurii, necesității diagnosticării precoce, intervenției începute cât mai devreme și incluziunii sociale.

În România nu există date oficiale cu privire la prevalența autismului, dar se estimează că aproximativ 40.000 de persoane sunt diagnosticate cu una dintre tulburările din spectrul autist. Toate aceste tulburări sunt caracterizate prin dificultăți de interacțiune socială, de comunicare verbală sau nonverbală și de comportamente repetitive (stereotipe).

În Alba Iulia, Asociația Stop Autism Alba în colaborare cu Ping și Pong și Asociația Ryma vor marca miercuri, 2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului printr-un eveniment dedicat tuturor copiilor, care va consta în activități distractive și de socializare, lansare de lampioane și de baloane.

Evenimentul se va desfășura în Spațiile RYMA la locul de joacă ”Aventura din cetate” începând cu orele 18.00.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: APRILIE 2014

Postby dora » Tue Apr 01, 2014 7:35 am

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului –BISTRIŢA-2 aprilie

http://www.rasunetul.ro/ziua-internatio ... -2-aprilie

Vă invităm să participaţi la evenimentele organizate de Asociaţia Autism Europa Bistriţa, în data de 2 aprilie când, peste tot în lume se marchează Ziua Internaţioală de Conştientizare a Autismului, tulburare complexă de dezvoltare ce afectează, potrivit ultimelor statistici, unul din 80 de copii. Şi judeţul Bistriţa-Năsăud îşi va aduce contribuţia la marcarea acestei zile prin manifestările organizate de Asociaţia Autism Europa Bistriţa, prin Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ”,în parteneriat cu Primăria Bistriţa, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Ora 10:00 – Dezbatere publică cu tema: „Dreptul la educaţie al copilului cu autism” - Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Invitaţi: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Bistriţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa Năsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Ora 11:30 – Lansarea numărului 2 al publicaţiei „2 Elefanţi – o revistă despre autism”, Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Începînd cu ora 12:00 – voluntarii Asociaţiei Autism Europa, alături de beneficiarii Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ” şi copii din grădiniţele şi şcolile partenere vor împodobi Pietonalul Bistriţa şi turnul Bisericii Evanghelice cu baloane albastre şi decoruri de aceeaşi culoare, vor fi prezentate materiale informative despre tulburările de spectru autist.
Începînd cu ora 12,30 – Spectacole susţinute de către Trupa de teatru Corint, Trupa de dans din cadrul „Scenica”, Corul Alegretto al elevilor de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, trupa de majorete „Cheers” de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu.
Ora 20:00 – Light It Up Blue! – „Conştientizează Autismul în România şi în lume”, iluminarea în albastru a turnului Bisericii Evanghelice şi a centrului istoric.

Pe tot parcursul zilei vizitarea turnului Bisericii Evanghelice va fi gratuită pentru copiii cu tulburări de spectru autist ca şi pentru familiile şi însoţitorii acestora.

PARTENERI: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Bistriţa, Consiliul
Judeţean Bistriţa-Năsăud prin Centrul Judeţean pentru Cultură, Scenica - poarta către arte, bistriţeanul.ro, Sepia Print Advertising Services, „Moments” by Kovacs – fine art children’s portraiture
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Wed Mar 22, 2017 1:37 pm

Suflet in culori
https://www.bilete.ro/suflet-in-culori/
“Sâmbătă, 1 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Salii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, organizează cea de-a IV-a ediție a concertului “SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Anul acesta, pe scena Sălii Radio se vor regăsi trei muzicieni de talie internațională din trei țări (România, Franța și Spania) reuniți în TRIO HUILLET: Clara CERNAT (vioară/violă), Thierry HUILLET (pian) și Gari CAYUELAS – KRASZNAI (clarinet).

Creat în 2013 "Trio Huillet" abordează un repertoriu excepțional de muzică de cameră, reunind trei instrumente care se completează reciproc: viola, clarinetul și pianul. Această reunire frumoasă de instrumente i-a inspirat pe cei mai mari compozitori, de la Mozart la muzica contemporană, trecând prin Bruch, Schumann și Stravinski.

Thierry Huillet, este unul dintre cei mai importanți compozitori ai timpului nostru, a cântat pe cele mai importante scene ale lumii. Admis la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris la vârsta de 15 ani şi a obţinut, trei ani mai târziu, o diplomă în pian, muzică de cameră şi acompaniament vocal. A câştigat numeroase premii internaţionale, printre care: Premiul I “Robert Casadesus” la Cleveland International Piano Competition S.U.A; Premiul “Busoni” în Italia şi o distincţie în cadrul Competiţiei Internaţionale de pian de la Tokyo. A susţinut sute de recitaluri şi concerte cu orchestră şi a înregistrat pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande şi Radiodifuziunea Română.

Clara Cernat a susţinut recitaluri în Franta, Japonia, Coreea de Sud, Laos, Brazilia, Tunisia, Croaţia, Spania, Grecia, Belgia, Ungaria, Slovenia, Austria, Argentina, Uruguay, Italia, Peru, repurtând succese deosebite. A gravat în anul 2016 prima înregistrare mondială pe compact disc a lucrărilor inedite ale lui George Enescu pentru vioară solo, aceste lucrări fiind incluse pe compact discul Soledad. Activitatea sa artistică implică şi valorificarea repertoriului muzicii de cameră, alături de soţul său, pianistul şi compozitorul Thierry Huillet, participând la numeroase concerte.

Gari Cayuelas – Krasznai – considerat copil minune al clarinetului, tânărul clarinetist a obținut la vârsta de 17 ani (2013) "Premiul Extraordinar pentru Muzică al Comunității din Madrid". A cântat cu orchestra la Palacio Conde Duque din Madrid, cât și cu diferite orchestre în Auditorio Nacional din Madrid, în Palais des Beaux-Arts din Bruxelles sub bagheta lui Roni Porat, George Pehlivanian și Karol Borsuk. De asemenea, a susținut concerte de muzică de cameră în Ungaria, Spania, Franța și Slovacia.”

Preturile biletelor sunt:
Categoria 1 - 25 lei
Categoria 2 - 20 lei
Categoria 3 - 15 lei
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Wed Mar 29, 2017 10:06 am

https://advertising4u.ro/pe-2-aprilie-b ... utismului/

Pe 2 aprilie Bucureștiul se luminează în albastru pentru autism - Noaptea Albastră a Autismului

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este marcată, la nivel mondial în fiecare an, în data de 2 aprilie începând cu anul 2007, odată cu rezoluția Organizației Națiunilor Unite, cu scopul de a contribui la informarea societăţii privind tulburarea de spectru autist şi nevoia de acceptare şi integrare a persoanelor cu autism şi a familiilor acestora.

Marcată iniţial în Qatar, Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, s-a remarcat în ultimii ani drept unul dintre puţinele fenomene ce a reuşit să depăşească barierele diferenţelor culturale şi religioase, fiind celebrată prin acţiuni comune de către toate statele membre ONU. Cu această ocazie, organizaţii şi state din întreagă lume promovează iniţiative şi politici pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor afectate de acesată tulburare. Iniţiativele variază de la strângerea de fonduri, lansarea de noi servicii şi, mai important, conştientizarea în rândul publicului larg.

De 7 ani, Asociaţia Help Autism se alătură manifestărilor internaţionale ale zilei, ca parte a misiunii sale de a spori gradul de conştientizare a tulburării, în rândul societății româneşti. În acest an, ca parte a evenimentului Suflet în Culori, concert de referinţă al zilei de 2 aprilie, Asociația Help Autism împreună cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, înscrie Bucureştiul pe harta oraşelor lumii care adoptă conceptul „Light it up blue”. Noaptea zilei de duminică, 2 aprilie 2017, a fost declarată Noaptea Albastră a Autismului iar sediile instituțiilor ce s-au alăturat acțiunii, vor fi iluminate în albastru, în semn de solidaritate cu familiile care luptă cu tulburarea de spectru autist şi totodată pentru promovarea ideii de acceptare şi integrare a personelor cu acest diagnostic.

Astfel, începând cu ora 19:00, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național George Enescu, Sala Radio, Sediul Kaufland Barbu Văcărescu şi Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, vor transmite prin aceasta inițiativă mesajul celor peste 30,000 de copii români afectaţi de tulburarea din spectrul autist.

1 din 68 de copii suferă de o formă de autism – una dintre cele mai des întâlnite tulburări ale copilăriei. Slaba informare, lipsa specialiştilor, influenţele prejudecăţilor, duc la întârzierea diagnosticării, respectiv la întârzierea intervenţiei terapeutice sau chiar lipsa ei din pricina lipsei fondurilor. Asociaţia Help Autism de 7 ani se implică activ în derularea de programe de conştientizare a autismului, de diagnostic precoce şi intervenţie timpurie pentru copiii cu autism, ajungând în 2017 la peste 480 de copii susținuți în programe de recuperare.

Noaptea Albastră a Autismului este un eveniment organizat de Asociația Help Autism în parteneriat cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, cu sprijinul Kaufland România.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Fri Mar 31, 2017 1:03 pm

SPECTACOL LA PALATUL “LYRA”, DEDICAT COPIILOR CU AUTISM
http://obiectivbr.ro/content/spectacol- ... -cu-autism

31 MAR, 2017
Liliana NISTOR
• pe 2 aprilie, elevii Şcolii Populare “Vespasian Lungu”, trupa de dans “Shining Star” şi copiii Asociaţiei “S.O.S. Autism” Brăila vor organiza un spectacol de muzică şi dans dedicat Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului

Pe 2 aprilie, la ora 16:30, Palatul Lyra va fi gazda unui eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului.
“Noi, Asociaţia S.O.S Autism Brăila, Asociaţia Speranţa, Organizaţia TREBUIE!, Asociaţia Art Terapie.Ces.Au, Centrul de zi Floricica, suntem vocea copiilor cu autism din oraşul nostru şi vrem să ne facem auziţi printr-un spectacol de muzică şi dans susţinut de elevii şcolii Populare de Arte şi Meserii «Vespasian Lungu», Trupa de dans «Shining Star» şi nu în ultimul rând, cu un moment special al copiilor din cadrul asociaţiei. Vă invităm să fiţi alături de noi în lupta noastră de conştientizare a autismului la nivel comunitar”, se arată într-un comunicat de presă.
Data de 2 aprilie marchează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului stabilită de către Organizaţia Naţiunilor Unite cu 10 ani în urmă. Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei.

Centrul MARA va marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului
https://www.vocea-olteniei.ro/2017/03/2 ... utismului/

Duminică, 2 aprilie 2017, la Cugir va fi marcată „Ziua Internațională a Autismului”

http://www.cugirinfo.ro/duminica-2-apri ... 15970.html


Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată la Pitești
By Vlad Camelia - March 28, 2017
http://newsrepublic.ro/2017/03/28/ziua- ... a-pitesti/

LA PLOIEŞTI VA FI MARCATĂ ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI
De către Admin - martie 28, 2017
https://ziarulprahova.ro/2017/03/la-plo ... utismului/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Mon Apr 03, 2017 1:20 pm

Festivalul de film Zilele Minților Frumoase, ed a-III-a
http://www.raa.ro/festivalul-de-film-zi ... se-ed-iii/


În contextul zilei de 2 aprilie, dată ce marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Fundația Romanian Angel Appeal organizează în perioada 2-4 aprilie 2017, în parteneriat cu Centrul Ceh și ArCub, festivalul de film Zilele Minților Frumoase.Ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, în cadrul evenimentului vor fi proiectate patru filme a căror tematică este reprezentată de viața și problemele pe care le înfruntă zilnic persoanele care suferă de autism și familiile acestora.

Acest festival cinematografic reprezintă un eveniment inedit din punct de vedere socio-cultural, având ca scop awareness-ul asupra problemei persoanelor care suferă de autism. Participând la cele patru proiecții, publicul are ocazia să afle cât de copleșitoare poate părea lumea din jur pentru acestea.Evenimentul va debuta pe 2 aprilie, ora 19:00, la Centrul Ceh cu proiecția documentarului Normal Autistic Film. O producție care a refuzat să privească autismul ca pe un diagnostic, abordându-l ca pe un mod fascinant de a gandi a cărui descifrare necesită efort și inteligență.

În zilele de 3 și 4 aprilie, în sala mare de la ArCub Lipscani, vor rula:

Autism in Love (Luni, 3 aprilie, ora 13:00) – documentar care prezintă povestea a patru adulți cu tulburări din spectrul autismului aflați în căutarea unor relații romantice.

Jack of the Red Hearts (Luni, 3 aprilie, ora 19:00) – film emoționant ce tratează problemele legate de autism, familie și excludere socială.

The Story of Luke (Marți, 4 aprilie, ora 19:00) – povestea unui tânăr cu autism în căutarea unui job și a iubirii adevărate.
Filmele din acest an sunt producții recente, apreciate și premiate la în cadrul unora dintre cele mai renumite festivaluri: Normal Autistic Film – Nominalizat ca cel mai bun documentar în cadrul Festivalului Internațional Karlovy Vary, Autism in Love – Premiat la Festivalul Internațional din Varșovia, Jack of the Red Hearts – Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Bentonville, The Story of Luke – Cel mai bun film în cadrul Festivalului de film de la San Diego.

În paralel, la ArCub, va exista o expoziție foto care va cuprinde imagini și mesaje ale persoanelor cu autism, ale familiilor și apropiațiilor acestora.

Festivalul este cu intrare libera, în limita locurilor disponibile. Pentru a vă asigura că veți avea un loc în sală, vă rugăm să completați formularul următor și vom avea grijă să vă rezervăm un loc:
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Wed May 10, 2017 7:35 am

Carmen Iohannis, despre copiii autişti: E important să nu avem prejudecăţi

02 Apr 2017 - 18:00
http://jurnalul.ro/stiri/social/carmen- ... 39393.html

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, spune că este important ca societatea să se implice în ajutorarea copiilor diagnosticaţi cu autism şi subliniază că este datoria tuturor să depună eforturi pentru recuperarea acestora.

"E important să nu avem prejudecăţi de niciun fel. Toţi copiii sunt ai noştri. Toţi suntem cu probleme, niciunul nu e lipsit de probleme. Trebuie să ne acceptăm unii pe alţii aşa cum suntem (...), să ne iubim, Asta ne este menirea. (...) Trebuie să-i tratăm ca pe nişte copii cu mari perspective, să-i iubim (...) ca făcând parte din familia noastră sau dintre prietenii noştri. Nu trebuie să facem niciun fel de diferenţă", a spus Carmen Iohannis.

Soţia preşedintelui a decis să se alăture duminică unei fundaţii din Sibiu care ajută copiii autişti, şi nu numai, pentru a sensibiliza opinia publică.

Carmen Iohannis a susţinut că ştie problemele cu care se confruntă copiii autişti şi părinţii acestora, adăugând că a lucrat într-o şcoală dintr-un spital din Sibiu unde sunt trataţi şi copii cu autism.

"Cunosc Fundaţia 'Un copil. O speranţă'. Am mai fost pe la dânşii. Fac treabă excelentă şi mă bucur că astăzi pot să fiu aici. Ştiu că avem copii care suferă de această boală. Sunt ai noştri şi ne sunt dragi. Ştiu că trebuie şi este obligaţia noastră, datoria noastră, să ne ocupăm de ei, să încercăm să-i integrăm şi să ne bucurăm împreună cu părinţii lor de ei. Pe vremuri am lucrat într-o şcoală care era în cadrul spitalului de neuropsihiatrie şi dizabilităţi motorii din Sibiu. Şi acolo sunt copii din aceştia (...) Chiar cunosc problema, am cunoştinţe aflate în această situaţie şi îmi dau seama cât este de important este să ne implicăm pentru ei", a detaliat ea.

Soţia preşedintelui Iohannis s-a declarat convinsă că ''statul se va implica" mai mult pentru ajutorarea copiilor autişti, însă a subliniat că este important ca fiecare să facă ceva în acest sens.

"Îmi place să lucrez cu copiii şi mă simt foarte bine să fiu în mijlocul lor, indiferent că este în timpul şcolii sau în timpul liber. Acum este o ocazie deosebită, având în vedere că este ziua de conştientizare a autismului", a mai spus Carmen Iohannis.

Împreună cu liceenii cărora le este dirigintă, Carmen Iohannis a anunţat că intenţionează să facă voluntariat la fundaţia din oraş care se ocupă de copiii autişti.

"Încerc să vin cu elevii mei. (Să facem - n.r.) chiar şi pictură pe faţă. Nu am mai făcut asta, dar am făcut pictură pe pânză şi sunt sigură că o să reuşesc. (...) Anul acesta, în săptămâna Şcoala Altfel, voi merge cu clasa mea în acelaşi spital şi la casa de copii şi o să facem alte activităţi", a adăugat soţia preşedintelui.

Carmen Iohannis s-a jucat duminică, timp de o oră, cu copii autişti în Parcul Sub Arini din municipiul Sibiu, alături de terapeuţi de la o fundaţie specializată, dar şi părinţii copiilor. Soţia preşedintelui Iohannis s-a interesat ce probleme au copiii şi a promis implicare şi sprijin.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Sun Apr 01, 2018 4:07 pm

Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului va fi marcată, luni, între orele 10,30 - 13,00, în Bucureşti, printr-un marş, informează Autism România - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism.

"Un nou marş pentru respectarea demnităţii persoanelor cu autism - copii, tineri, adulţi -, pentru oportunităţi şi şanse egale la o viaţă normală, pentru eliminarea barierelor care îi împiedică să aibă o viaţă decentă", se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

https://wwwb.agerpres.ro/social/2018/04 ... ars--84229


Pentru marşul de conştientizare şi sensibilizare de luni, participanţii se vor aduna în Piaţa Universităţii, în zona statuilor, urmând să se deplaseze apoi spre Parcul Unirii. Participanţii vor purta câte un carton albastru, pe care vor fi scrise mesaje către autorităţi sau publicul larg.

Mesajele către autorităţi vor fi înmânate premierului Viorica Dăncilă, la o întâlnire care ar urma să aibă loc pe 4 aprilie, la Guvern, se precizează în comunicat.

"În 4 aprilie, la invitaţia doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, vom participa la Guvern la întâlnirea în care domnia sa ne va comunica măsurile pe care Guvernul pe care îl conduce le propune la problemele enunţate de noi şi alte organizaţii de profil în 23 februarie. Autism România speră ca principala măsură cadru să fie cea de creare a unui program naţional pentru persoanele cu autism, susţinut din fondurile şi prin eforturile comune ale celor trei ministere: al Sănătăţii, al Educaţie şi al Muncii", se spune în comunicat.

Potrivit Autism România, acest program ar crea un cadru coerent pentru livrarea către persoanele cu autism a serviciilor adaptate şi specializate de care au nevoie, asigurarea resursei umane şi pregătirea adecvată a acesteia.

Autism România - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism este o organizaţie creată în anul 2001. Ea are ca misiune apărarea demnităţii, drepturilor şi intereselor persoanelor a căror viaţă este marcată de autism. AGERPRES/(AS - autor: Mădălina Cerban, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Tue Apr 03, 2018 4:02 pm

http://www.amosnews.ro/simpozion-cu-tem ... 2018-04-02


Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Președinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 sprijină inițiativa Asociaţiei Copiilor cu Dizabilităţi – ACDP, în colaborare cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP), de a organiza un simpozion cu titlul „Poți închide ochii, dar nu poți opri speranța!”, în contextul intenției mondiale de creștere a gradului de conștientizare a autismului.

Evenimentul va avea loc marți, 3 aprilie 2018, cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

Scopul principal al manifestării este de a dinamiza eforturile naționale, ale autorităților de resort și ale societății civile de a susține persoanele care suferă de tulburări de spectru autist. Totodată, se intenționează aducerea în atenția factorilor de decizie din România a imperativului integrării persoanelor cu autism și crearea unui mecanism de sprijinire a celor interesați de problematica autismului, suport care să se apropie de standardele europene, atât în ce privește legislația, cât și sprijinul societal și guvernamental.
La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și ai altor autorități de resort și ONG-uri de profil.
Lucrările vor începe la ora 10:00 și se vor desfășura la Palatul Parlamentulu
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Thu Apr 05, 2018 6:43 am

Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului, marcată la Bucureşti: Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și Palatul Parlamentului – iluminate în albastru
https://ecopolitic.ro/ziua-mondiala-de- ... -albastru/


https://www.timponline.ro/familiile-car ... oto-video/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Fri Apr 13, 2018 12:19 pm

Comunicat de presă - „Poți închide ochii, dar nu poți opri speranța!”, simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului- miercuri, 4 aprilie 2018
https://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu. ... C79B18FEAE

Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Președinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 a organizat simpozionul intitulat „Poți închide ochii, dar nu poți opri speranța!”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Asociaţia Copiilor cu Dizabilităţi – ACDP și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP), a avut loc la Palatul Parlamentului, sala „Dimitrie Cantemir”, marți, 3 aprilie 2018, în contextul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.
Simpozionul a avut loc pe fondul preocupărilor la nivel mondial de creștere a gradului de conștientizare a autismului, cu scopul de a dinamiza pe plan național eforturile autorităților de resort, ale decidenților, de a susține persoanele care suferă de tulburări de spectru autist.
Cu această ocazie, organizatorii au tras un semnal de alarmă cu privire la imperativul integrării persoanelor cu autism și la crearea unui mecanism de sprijinire a celor interesați de problematica autismului, suport care să se apropie de standardele europene, atât în ceea ce privește legislația, cât și sprijinul societal și guvernamental.
Domnul senator Titus Corlățean, președintele Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii președinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, a salutat această inițiativă și a afirmat că propunerile făcute vor fi analizate cu atenția cuvenită, astfel încât scopul simpozionului să fie atins și să fie asigurată sustenabilitatea îmbunătățirii vieții persoanelor cu tulburări de spectru autist.
La eveniment au participat reprezentanți ai unor Comisii parlamentare, ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Mediului, ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și ai altor autorități de resort și ONG-uri de profil.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Fri Apr 13, 2018 12:28 pm

https://www.youtube.com/watch?v=z3YuUKDy4LY


TVRCluj
Publicat pe 7 apr. 2018
Fara prejudecati
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: 2 APRILIE

Postby dora » Fri Apr 05, 2019 3:29 pm

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-2 ... -legal.htm

Protocolul semnat astăzi creează premisele pentru alocarea de fonduri necesare să asigure fiecărei persoane diagnosticată cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la 5 ore de terapie complementară actului medical, oferită de specialiști în psihoterapie și psihopedagogie specială", arată Ministerul Sănătății.

"Vom aloca fonduri pentru a asigura fiecărei persoane diagnosticată cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la 5 ore de terapie complementară actului medical oferită de specialiști în psihoterapie și psihopedagogie specială", a afirmat premierul Viorica Dăncilă.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron