Cursuri acreditate /gratuite -medici autism

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

Cursuri acreditate /gratuite -medici autism

Postby laurentia74 » Fri May 17, 2013 4:26 am

Cursuri gratuite si acreditate, in sistem e-learning, privind tulburarea de spectru autist
Categoria: Stiri
Scris de: alexandru.svejinskiCursul „Diagnosticul precoce al tulburarii de spectru autist” (14 credite) este adresat medicilor de familie si pediatrilor iar cursul „Tulburarile de spectru autist”, (18 credite) se adreaza in special medicilorcu specializarea psihiatrie pediatrica si neuropsihiatrie infantila care pot obtine cunostinte noi privind criteriile de diagnosticare a TSA, diagnosticul diferential si principiile de tratament ale TSA.

Cursurile au fost elaborate de Fundatia Romanian Angel Appeal sub coordonarea Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi si au la baza expertiza unor specialisti recunoscuti in TSA, printre care Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, sef al Catedrei de Psihiatrie si Psihologie a Copilului si Adolescentului, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, Dr. in stiinte medicale Simona Macovei, specilizat in Psihiatria Copilului si Adolescentului si Dr. Mariana Lungu, Medic Primar de medicina generala / medicina de familie, la Centrul de Plasament “C.A. Rosetti” din cadrul DGASPC Iasi.

Cele doua programe de formare cuprind cate 12 capitole, plus o prezentare de caz (pentru cursul „Diagnosticul precoce al tulburarii de spectru autist”) si ofera informatii complete si actualizate, privind diagnosticarea precoce a tulburarilor de spectru autist, criteriile de diagnosticare a TSA, instrumentele de screening validate stiintific, referirea cazurilor cu diagnostic prezumptiv, principii ce stau la baza tratamentului comorbiditatilor in TSA. Formarea se desfasoara exclusiv on-line si cuprinde: instruire teoretica, testare si certificare, precum si asigurarea suportului tehnic pentru cursanti.

Odata cu parcurgerea celor doua module, cursantii dobandesc mai multe cunostinte asupra tulburarilor de spectru autist, pot recunoaste semnele clinice ale afectiunii, pot realiza examene clinice si paraclinice pentru depistarea TSA si pot efectua teste specifice de screening in vederea depistarii precoce.

Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neuro-biologica, ce se manifesta fie la nastere, fie la varsta de 18 – 24 de luni a copilului. In Romania, daca in anii ’80- ’90 se diagnosticau 20 – 25 cazuri anual, astazi la Spitalul Al. Obregia din Bucuresti, sunt evaluate 10 – 15 noi cazuri de autism saptamanal, dar ceea ce este important este faptul ca diagnosticate timpuriu (la varsta de 18 – 36 luni) si urmand intervenții terapeutice specializate, persoanele cu autism au pana la 47% sanse de a dobandi abilitati pentru o viata sociala normala.
Asociatia Dincolo de Tacere - GALATI/gratuite
laurentia74
 
Posts: 235
Joined: Tue Apr 21, 2009 2:49 pm

Return to EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron