Vedere cu Mara

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Vedere cu Mara

Postby Ada » Wed Jun 28, 2006 1:25 pm

Eram în trecere în oraşul lor şi am vrut neapărat să ne întâlnim. Citisem atât de multe despre Mara şi îi ştiam povestea în detalii atât de mărunte încât voiam să o văd aşa cum aştepţi să-ţi revezi un nepot drag sau cel puţin un prieten.
Este frumoasă, mai frumoasă decât în pozele în care o vedeam din când în când. Nu aveam nici un fel de aşteptare, eram pur şi simplu nerăbdătoare să vorbesc cu ea, să îi dau trandafirul uriaş pe care îl luasem din grădina Lidiei şi să stăm puţin împreună. Nu ştiu de ce aveam emoţii. Poate pentru că în mintea mea deja mă vedeam peste câţiva ani aplaudând-o la concerte, solicitându-i un interviu şi la sfârşit, un autograf pentru fetiţa pe care a desenat-o după o fotografie. Cred că şi Milena avea emoţii, deşi nu s-ar fi spus.
Am intrat împreună într-o cofetărie, aproape de locul unde ne întâlniserăm. Am ales prăjiturile şi ne-am aşezat la rând.
- Mami e antepenultima şi eu sunt penultima. Tu eşti ultima, a decretat Mara ordinea în care trebuiau să se petreacă evenimentele.
- Bine Mara, eu sunt Ultima.
Aşa se cuvine: la începuturi (la toate începuturile) stă mama.
In această formaţie am stat la rând, tot în această formaţie ne-am aşezat la masă.

- Antepenultima tu stai aici. Si ultima stă pe scaunul ăla.

Ne-am mâncat prăjiturile, unele cu linguriţa, altele cu degetele, ne-am amintit că n-am plătit şi ne-am dus să şi achităm consumaţia. Lângă noi, o masa înconjurată de copii care făceau ditamai hărmălaia.

- Mara, mai ştii cum o cheama pe ea?
- Ada Demirgian.
- Şi pe fetiţa ei?
- Irina.

Mara îmi pronunţă corect numele, performanţă pe care puţini dintre cei ce mă cunosc o reuşesc. Mă încântă şi că îşi aminteşte de Irina, “fetiţa cu ochi negri” cum îi spune ea.
- Vrea să aibă un bebe care să fie neapărat băiat şi neapărat cu ochi negri, ca ai Irinei, mi-a spus ceva mai târziu Milena.
Ne-am terminat prăjiturile şi am plecat să-l luăm şi pe Mihai de la grădiniţă.
- Mara, când ieşim din cofetărie jocul ăsta cu ultima şi penultima se termină, da?
- Da, aprobă Mara, dar nu renunţă chiar aşa de uşor la jocul ei. Mergem să cumpărăm păpuşa?
- Când am plecat de-acasă câte lucruri am zis că facem azi, Mara?
- 4.
- Am zis că ne întâlnim cu Ada, mergem la cofetărie, mâncăm o prăjitură şi apoi mergem să-l luăm pe Mihu. Câte lucruri sunt?
- 4.
- Şi păpuşa al câtelea lucru ar fi?
- Al cincilea. Nu putem să-l facem şi pe al cincilea?
- Nu, Mara. Nu cumpărăm păpuşa. Poate cumpărăm nişte abziebilduri frumoase. Ce culoare vrei să aibă?

Înainte ca negocierea să se încheie, ajungem la grădiniţa lui Mihai.
- Rămâi cu Ada până îl aduc eu pe Mihai din grupă?
- Da.
- Bine, aşteptaţi-mă aici.

N-a stat mult, s-a dus după mama şi după Mihai. Pe stradă ne-am împărţit copiii – Milena mergea cu Mara, eu mergeam cu Mihai. A fost o plimbare plăcută, punctată de câteva bomboane gumate moi, pe care copiii le luau dintr-o punguţă (“Eu vreau una portocalie” “Eu vreau una galbenă” “Atunci şi eu vreau galbenă”). Fiecare cu ghiozdănelul lui în spate, Mara cu pletele fluturându-i în vânt, la un moment dat a apărut şi iepuraşul cel roz şi cântător, (“preferatul lor” mi-a spus Milena), cu trandafirul purtat de la cei mici la cele mari şi înapoi la cei mici. Plimbarea noastră s-a terminat destul de brusc pentru că pe Ada a chemat-o bunicul acasă. N-am plecat înainte ca Mara să-mi cânte itsy wintsy spider, la un colţ de stradă, cocoţată pe o scenă improvizată (o treaptă de beton la intrarea într-un bloc), zâmbindu-mi în timp ce imita păianjenul pe care l-a luat apa.

Aşa mi-a rămas în minte: zâmbitoare şi caldă, apropiată, surprinzător de apropiată, dat fiind faptul că mă vedea pentru prima dată. Dar de ce mă mir, până şi numele mi-l rosteşte corect...
Ada
 
Posts: 17
Joined: Wed Nov 09, 2005 11:01 am
Location: Bucuresti

Postby Milena » Thu Jun 29, 2006 6:46 am

Buna, Ada, multumim pentru poveste, ne-ai facut o surpriza foarte placuta :)

Dorin i-a citit-o si lui Marut, care si-a dat seama imediat ca e vorba despre intalnirea cu "Ada Demirgian"... a fost un singur comentariu, cica ai uitat sa spui ca pe baietelul ei il va chema "neaparat Matei" :)

Si pentru noi a fost o mare bucurie sa te vedem si sper sa ne revedem cat mai curand, dar in conditiile unor evenimente mai fericite.

Cu mult drag,
Milena
Mara - aprilie 2000; diagnostic: autism infantil; alte observatii: prematur gradul III
Milena
 
Posts: 346
Joined: Mon Sep 29, 2003 1:38 pm
Location: Cluj-Napoca

Postby dora » Tue Jul 04, 2006 8:51 am

Mereu surprinzatoare, viata...Ma bucur ca v-ati intalnit...N-a fost sa fie in Bucuresti, am tot asteptat o vizita a Milenei...
Si uite asa ne stam din cand in cand alaturi, mici bucurii ne daruim, eternitati de-o clipa...
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to O ZI CU COPILUL MEU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron