danny alexandru lungu

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

danny alexandru lungu

Postby dora » Wed Sep 02, 2009 1:56 pm

Impresionant l

Desi este autist elevul din Slatina reproduce cu usurinta fragmente din Bethoven, Bach si Motzart

Lectie de viata

Autor: Raluca NICOLAE
Data publicarii: 02/07/2009
La doar 10 ani Danny Alexandru Lungu, este un model. Autist de la un an si jumatate, a spus primul cuvant la cinci ani, dar si-a descoperit, la sapte ani, pasiunea in pian. Ieri dupa amiaza, le-a oferit sibienilor un recital pianistic de muzica clasica si totodata o lectie de viata.


In spatele zambetului sau, se ascund foarte multe secrete. De pe chip ii poti citi cu usurinta inocenta iar ochii lui mari te privesc mereu cu foarte multa speranta.

Raspunde intrebarilor cu voce calda, raspicata si, in tot acest timp, incearca sa nu o scape din ochi pe mama sa.

La doar noua ani si jumatate Danny Alexandru Lungu este un copil pe care viata l-a supus, nu de putine ori, incercarilor. La doar un an si jumatate Danny a ramas surdo-mut din cauza unui tratament medicamentos.

Medicii i-au administrat o doza prea mare de Kanamicina, ceea ce a dus la afectarea sistemului nervos al copilului. De aici a inceput seria incercarilor pentru Danny. A facut numeroase teste si interventii pentru a putea deveni din nou ca si ceilalti copii. „Cand ne-am dat seama ca Danny nu mai aude am fost foarte suparati. Nu stiam ce sa facem. Am aflat apoi ca se poate rezolva problema printr-un implant si am inceput apoi sa ne gandim la acest aspect. Asa am ajuns sa ii facem la varsta de patru ani si jumatate un implant cohlear“, povesteste Luminita Lungu, mama lui Danny.

Iubeste pianul

Problemele de auz pe care Danny le are nu l-au impiedicat insa sa fie un copil normal. Desi are probleme de autistm Danny este unul dintre cei mai buni elevi ai Scolii de Muzica si Arte Plastice „Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu din Slatina“. Pasiunea sa pentru pian s-a dezvoltat in timp, pe masura ce frecventa cursurile scolii de muzica. „A ajuns sa ii placa foarte mult pianul si de aceea, dupa cursuri, frecventeaza si Scoala de Muzica si Arte Plastice. Doamna Rodica Stefanescu este cea care l-a ajutat foarte mult pe Danny si care l-a indrumat in aceasta directie“, a mai adaugat Lungu.

Inteligenta

148

este coeficientul de IQ al lui Danny

Concert pentru semeni

Din experientele pe care le-a avut pana acum, micutul a aflat pe pielea lui ca nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat sa reusesti. Acest lucru a vrut sa il impartaseasca si celorlati copii aflati in situatia lui. Astfel, aflat in tabara la Raul Sadului, Danny, alaturi de mama sa, s-au gandit sa organizeze o manifestare in cadrul careia elevul sa sustina un scurt recital de pian. Asociatia „Asculta Viata“ si Biblioteca Judeteana Astra i-au venit in ajutor si au organizat, ieri dupa amiaza recitalul. „Prin recitalul de astazi vrem sa dovedim celorlati copii si mai ales parintilor acestora ca si copiii autisti pot fi la fel ca si cei normali. Danny este un baietel foarte inteligent, alaturi de acre am lucrat foarte bine si in plus este si foarte constiincios“, a declarat Rodica Stefanesu, profesoara de pian a micutului.

http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb ... 67801.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to O ZI CU COPILUL MEU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron