Teodor

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Teodor

Postby dorina » Mon Apr 10, 2006 3:02 pm

dragii mei,
de o saptamina navighez si eu pe acest site si iata ca m-am hotarat sa intru in legatura cu voi. Sunt mama unui baietel de 2 ani si 7 luni diagnosticat cu usor retard psihomotor, pe nume Teodor. De la 6 luni de cand au aparut primele semne de intrebare si probleme, am umblat din doctor in doctor, am ajuns inclusiv la Spit Obregia( dr. Craiu) si la centrul Titan( dr. Urziceanu), i-am facut investigatii( inclusiv RMN unde diagnosticul a fost de heterotopie substanta cenusie cerebrala datorata tulburarilor de migranre neoronala), am inceput cu kinetoterapia - a stat in fundulet la 1 an, a mers la 1an si 3 luni - am incercat si continuam cu tratament homeopat, insa de ceva timp incercam sa gasim pe cineva pentru terapie ocupationala. Asa am dat de acest site, unde am aflat de terapia ABA si am realizat ca nu sumtem singurii care se confrunta cu aceste probleme. Un licar de speranta a inflorit in inima mea. Am sunat la centrul H. Motoi cu sperante mari, insa mi s-a spus ca lista de asteptare este lunga si ca centrul se va muta intr-o noua locatie, sa iau legatura cu ei peste o luna. Intre timp mi-as dori sa nu stam cu mainile in san, pentru ca timpul trece in defavoarea noastra, dar suntem parinti care din cauza serviciului lipsim 10 ore de acasa. Teo este un baietel frumos, foarte, foarte activ, vesel, dragastos dar nu vorbeste, citeodata chiar ne intrebam daca intelege ceea ce i se spune, refuza sa faca ceva daca este obligat, raspunde la stimularea noastra doar daca stimularea ia forma de joaca si asta nu intotdeauna, adora muzica( e singurul lucru de care este realmente interesat), abia in ultimul timp a invatat sa bata din palme la cuvantul Bravo, sau vine sa-l pup cand ii cer asta.
Spuneti-mi ce ar trebui sa facem, de unde sa incepem?
dorina
 
Posts: 1
Joined: Mon Apr 10, 2006 1:55 pm

Re: terapia ABA

Postby teo » Tue Apr 11, 2006 12:36 pm

Buna,Dorina.
Si noi am fost cam tot in aceeasi situatie.Si eu am tot un baietel ,acum de 2.8 ani,diagnosticat la 2,2 ani cu retard usor de comportament si limbaj(dar ce conteaza diagnosticul)..Dupa cateva luni de "sapaturi" si lupta cu mine insami(pt a face fata situatiei si a o accepta), si nu in ultimul rand datorita unui om deosebit(caruia ii multumesc si pe aceasta cale)am inceput terapia Aba.Maine facem o luna de cand lucram acasa cu tutori si lucrurile s-au schimbat.Inainte am mai lucrat eu singura cu el.Am facut destule progrese,ba chiar baietelul meu a inceput si sa verbalizeze(spune cateva cuv ,aproape tot alfabetul,la cerere,etc...).
Este greu ,mai ales la inceput,dar ei,copii nostri sunt cei mai importanti.Si eu am primit ajutor la inceput de la alti parinti,care se confruntau cu situatii asemanatoare(si nu iti spun cat de mult a insemnat asta pt mine),asa ca si eu acum sunt dispusa sa ajut in masura in care pot.Nu pot spune ca sunt o stiutoare,dar macar iti pot povesti ce am facut eu(cu ce am inceput si a.m.d....)Poate chiar ti-ar fi ok,tinand cont ca, copiii nostri sunt de varste apropiate.Poti sa ma contactezi pe mail sau pm.Ti-as spune mai multe,dar este f.f. mult de spus ...Oricum ideea este, ca trebuie sa te grabesti.Succes.
teo
 
Posts: 121
Joined: Tue Jan 17, 2006 5:46 pm


Return to O ZI CU COPILUL MEU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron