Povestea micutului Damian

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Povestea micutului Damian

Postby dora » Tue Mar 17, 2009 5:04 pm

Eu sunt Damian şi am nevoie de tine!


Familia băieţelului de 4 ani, bolnav de autism, nu are bani de tratament

de Cristina HereaNr. 634. Duminica, 7 decembrie 2008Închis într-o lume a întunericului, condamnat la tăcere şi fără puterea de a striga după ajutor. Aşa arată viaţa lui Damian, un băieţel de 4 ani, diagnosticat cu autism şi probleme locomotorii. Familia micuţului şi-a cheltuit toată agoniseala de o viaţă, încercând să lupte cu boala ce îi ţine prizonier copilul. Îl poţi ajuta şi tu să aibă şansa unui tratament.

“De patru ani trăiesc drama vieţii mele. Îl văd pe Damian, care nu poate vorbi, nu se poate mişca, îl văd cum se loveşte singur. Aşa se manifestă boala!”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi mama micuţului, Laura Clinicheanu.

Singura salvare a familiei Clinicheanu este programul de terapie ABA, pe care îl va face în luna ianuarie un specialist din Italia. “Am speranţa că băiatul nostru o să poată progresa în urma acestui tratament, care a dat rezultate şi în alte cazuri”, spune mama copilului.

Pentru acest tratament mai au, însă, nevoie de 2.000 de euro, bani care sunt pentru ei o avere. În urmă cu trei luni, vedetele prezente la lansarea cărţii “Mirajul unei lumi… mondene” s-au alăturat strângerii de fonduri necesare pentru vindecarea lui Damian. Cătălin Botezatu şi Mihai Morar continuă să sprijine această campanie de ajutorare. “Altă speranţă noi nu avem. Doar voi ne puteţi ajuta”, mărturiseşte, cu o licărire de speranţă, tânăra mămică.

Cum îl puteţi ajuta

Dacă vrei să înfăptuieşti o minune în preajma Sărbătorilor de Iarnă, sprijină şansa la viaţă a unui copil. Damian mai are nevoie de 2.000 de euro pentru a învinge boala. Contul unde puteţi dona bani este deschis pe numele mamei lui Damian, Clinicheanu Laura.

RO 56 RNCB 0318077652930001


http://www.click.ro/Click_de_Duminica/V ... ie-de-tine


«Povestea lui Damian ne-a rupt sufletul!»

de Cristina HereaNr. 648. Duminica, 21 decembrie 2008


Încărcaţi cu dulciuri, hăinuţe şi jucării, Monica Columbeanu şi Cătălin Botezatu au adus fericire în casa unui puşti de patru ani. Vedetele au fost impresionate de povestea micuţului Damian, băieţelul bolnav de autism a cărui poveste v-am prezentat-o pe larg în urmă cu două săptămâni.

“Mi-au dat lacrimile când am citit despre ele. Cred că nici o mamă nu trebuie să rămână indiferentă atunci când aude că un copilaş are nevoie de ajutor”, ne-a mărturisit Monica. Dintr-o cutie uriaşă, tânăra mămică a scos rând pe rând surprizele pe care le pregătise pentru Damian şi cei trei frăţiori ai lui. Prichindeii au desfăcut nerăbdători pungile cu dulciuri, cozonacii delicioşi şi au probat hăinuţele cumpărate de Moni.

Şi creatorul de modă Cătălin Botezatu a fost, pentru o seară, “Moş Crăciun” pentru Damian şi frăţiorii lui. El s-a alăturat încă de acum trei luni campaniei de ajutorare a băieţelului diagnosticat cu autism şi probleme locomotorii.

“Ştiu că viaţa unui om se poate schimba cu un singur zâmbet, aşa încât îmi doresc să fiu alături de familia lui Damian, pentru a-l ajuta pe micuţ să învingă boala”, ne-a spus designerul. Încărcat cu pungi pline de hăinuţe, dulciuri şi jucării, Cătălin a petrecut câteva ore alături de familia lui Damian. S-a jucat cu puştii, ba, chiar i-a învăţat câteva cuvinte în limba franceză. “Sper ca Damian să aibă şansa unei vieţi normale”, ne-a spus Cătălin, în timp ce îl strângea la piept pe băieţel.

Şi tu îl poţi ajuta

Dacă vrei să înfăptuieşti o minune în preajma Sărbătorilor de Iarnă, sprijină şansa la viaţă a unui copil. Damian mai are nevoie de 2.000 de euro pentru a putea beneficia pe o terapie cu specialişti din Italia . Contul unde puteţi dona bani este deschis pe numele mamei lui Damian, Chilnicean Laura.
BCR Sucursala Mihai Eminescu
Ro 56 rncb 0318077652930001


http://www.click.ro/Click_de_Duminica/V ... t-sufletul
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to O ZI CU COPILUL MEU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest