roni

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

roni

Postby nonironig » Sun Feb 26, 2006 12:12 am

Salut!
Am citit mesajele de la tine si iti multumesc pt. raspunsuri. In legatura cu povestea noastra imi dau seama ca nu am abordat in mod firesc problema dar asta din cauza faptului ca am pornit de la premisa ca avem toti aproximativ aceleasi probleme. Acum realizez ca nu este asa, copii fiind diferiti, parintii la fel si chiar si modul in care percepem, traim si abordam situatia.
Baietelul nostru, Roni, are 4 ani si doua luni si a fost diagnosticat in urma cu un an. De atunci am inceput tratamentul cu rispolept si in acelasi timp facem si terapie(de doua ori pe saptamana) cu un psiholog.
Cea ce ne-a ingrijorat si ne-a determinat sa mergem la un specialist a fost faptul ca la varsta de aproximativ tre ani nu vorbea, era foarte agitat, nu reuseai decat cu mare greutate sa-i captezi atentia, nefiind interesat decat de lucruri noi, iar atunci cand reusam ii mantineam atentia doar pentru intervale scurte de timp, nu dormea suficient ajungand de multe ori sa adoarma la 2, 3 noaptea.
La cateva luni de la inceperea tratamentului si terapiei a facut progrese: a inceput sa vorbeasca, este mai linistit si se poate coopera mai usor cu el . Evolutia este vizibila (reusim sa lucram chiar si 30-40 de min la masa cu pauze de cateva secunde) si relativ rapida insa nu este suficient doar ce facem acum si de aceea ne-am decis sa aplicam ABA (cat mai corect posibil). Suntem foarte optimisti si in acelasi timp foarte hotarati dar avem nevoie de ajutorul si experienta vostra cu privire la aspectele practice: gasirea consultantului, a tutorilor ect. Pare destul de dificil mai ales ca noi locuim intr-un oras destul de mic (Rm Valcea) iar sansa de a gasi oameni potriviti este destul de redusa. Voi cum ati procedat?
nonironig
 
Posts: 3
Joined: Sat Feb 11, 2006 5:38 pm

Postby dora » Tue Feb 28, 2006 9:49 am

Mai intai sa privim partea plina a paharului:locuiti intr-un oras superb,cu oameni minunati, unde lucrurile mai inseamna inca ceva...comunitate, solidaritate, omenie, mandrie locala
Acolo locuiesc nasii nostri, e orasul vacantelor noastre(ziua orasului anul trecut a fost absolut impresionanta)
Poate frumusetea e doar in ochii celui care priveste, poate e doar entuziasmul calatorului...
De unul singur e greu, dar daca ati scrie cateva articole in presa locala(si acolo sunt oameni minunati) ati reusi sa contactati macar doua familii cu aceeasi problema(sub protectia anonimatului, cu initiale, tel de contact la redactie etc, etc)
Cu tutorii e greu, nu ma pot lauda cu experienta directa...am fost blocata multa vreme in proiect...cum sa gasesc pe cineva care sa-mi iubeasca copilul ca si cum ar fi al lui? si cu cat sa-l platesc pentru asta?
Cersetoarea de iubire...
Apoi Vladut a fost acceptat la centrul Horia Motoi, unde a fost iubit de niste fete absolut minunate(dar selectia, motivarea, instruirea, controlul,evaluarea au fost facute la modul absolut profesionist de un alt om minunat)
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to O ZI CU COPILUL MEU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest