Povestea lui Dorian

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Povestea lui Dorian

Postby Felicia » Mon Apr 11, 2005 11:56 am

Dorian s-a nascut in august 1995. A fost nascut prin cezariana deoarece in cele 3 ore cat am stat la sala de nastere pulsul lui scadea incontinuu si au fsot si secunde cand nu a avut puls. Asa ca s-a hotarat cezariana. Sarcina cu el a fost fara probleme pana in luna a saptea. in luna a saptea doctorul ginecolog mi-a gasit tensiune mare si m-a internat pentru 10 zile la spital. Pana la nastere m-a tratat cu medicamentatie pentru tensiune si pentru diluarea sangelui.
Era un copil hiperactiv de cand era bebelus. Se scula la ora 6 dimineata si putea sa stea treaz (la varsta de o luna jumatate) pana la ora 14 la pranz si dupa aia dormea vreo 7-8 ore fara sa se trezeasca. La varsta de 2 ani vorbea doar cateva cuvinte si m-am dus cu el la policlinica la o sora medicala care mi-a spus ca din cauza ca noi vorbim cu el romaneste si la cresa aude inca o limba va vorbi mai tarziu. Si eu am crezut-o. Si uite asa am mai pierdut un an si ceva pana a fost diagnosticat cu autism.
Doar cand a mers la gradinita la varsta de 3 ani , educatoarea mi-a atras atentia ca vocabularul lui este cam de un copil de 2 ani , ca daca vrea sa se joace cu un copil il atinge in loc sa il intrebe ceva . Inca facea pipi pe el si era cu scutec cand a inceput gradinita. Doar dupa 3-4 luni la gradinita educatoarea ne-a scris o scrisoare si ne-am dus cu ea la un doctor pediatru si o psiholoaga care au inceput sa ii faca tot felul de teste. De fapt nici ele nu prea stiau ce are si mi-au spus vocabularul si comportamentul este ca unui copil de 2 ani (el avea deja 3 ani jumatate).
Mi-au recomandat o gradinita speciala si doar dupa jumatate de an a fost diagnosticat cu PDD (urasc definitia).
Acolo au lucrat cu el foarte mult vizual (PECS) si a primit o data pe saptamina urmatoarele terapii: logoped, terapie prin muzica, occupational therapy, terapie cu animale. Gradinita era foarte buna dar mi-au spus ca el trebuie sa mearga la o gradinita si mai speciala doar pentru copii autisti , deoarece gradinita asta era pentru tot felul de alte probleme de dezvoltare. A mers 2 ani la o gradinita doar pentru autisti. La 7 ani a intrat in clasa a intiia la o clasa speciala pentru autisti dar intr-o scoala de masa. Aici merg mult spre integrare , chiar si la copii autisti low functioning. In clasa a doua l-am mutat la alta scoala (tot clasa speciala in scoala de masa) deoarece acolo nu l-au integrat in clasa normala mai deloc. Acum termina clasa a treia si scoala unde este este bunicica si este integrat la cateva materii care ii plac si e bun. Problema lui nu este academica, ci mai mult sociala si comportamentala. Nu intelege codurile sociale si nu are prieteni. Singura lui prietena este sora lui de 3 ani cu care se intelege perfect.
Asta este povestea mea pe scurt.
Felicia
 
Posts: 38
Joined: Tue Feb 08, 2005 5:40 pm

Return to O ZI CU COPILUL MEU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron