Împreuna învingem autismul!

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Împreuna învingem autismul!

Postby gamara2 » Thu Nov 13, 2008 9:54 am

Împreuna învingem autismul!
Sunt copii frumoşi, speciali. Trăiesc însă în lumea lor, nu pot comunica la fel ca toţi ceilalţi şi riscă să fie marginalizaţi.Sunt copiii cu autism. Unul din 166 de nou-născuţi dezvoltă această boală. În sprijinul lor a fost lansată campania de strângere de fonduri “Împreuna învingem autismul!”. (sursa http://www.tvr.ro/articol.php?id=50936&c=384)

Anual, 1 copil din 166 se naşte cu autism. Indiferent de etnie, statut social sau sex, autismul are aceleaşi rezultate: îi izolează pe copii într-o lume a lor, în care cu greu se poate pătrunde. Actriţa Manuela Hărăbor este mamă de copil autist şi implicată în campania “Împreună învingem autismul”.

Din păcate, în România soarta copiilor cu autism este pecetluită. Terapiile considerate eficiente sunt foarte scumpe, iar părinţii nu primesc ajutor din partea statului. Din ignoranţă sau neştiinţă aceşti copii riscă să rămână în lumea lor, să fie marginalizaţi de societate.

Campania “Împreună învingem autismul” îşi propune să ajute 23 dintre aceşti copii, oferindu-le şansa să poată începe sau continua terapia bazată pe analiza comportamentală aplicată. Este una dintre terapiile cele mai eficiente care costă însă între 1000 şi 2000 de euro lunar. Statul român oferă copiilor cu autism un ajutor de handicap de doar 500 de lei pe lună. (sursa http://www.romantica.ro/manuela-harabor ... 45577.html)
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

Postby gamara2 » Sat Nov 15, 2008 11:02 am

am adunat reportajele si emisiunile ce mie mi s-au parut interesante ce au aparut inaintea si in urma lansarii campaniei. pentru ca nu pot posta direct aici filmele, cine vrea sa le vada fara sa mai caute dupa ele pe site-ul diferitelor televiziuni, o poate face la adresa http://blog.gamara.ro/?p=36 .
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

FC Timişoara se alătură campaniei

Postby gamara2 » Sat Nov 29, 2008 8:18 pm

Daca doriti sa vedeti filmul cu echipa de fotbal FC Timisoara ce poarta un banner ce promoveaza campania, intrati pe http://blog.gamara.ro/?p=45

Echipa de fotbal FC Timişoara se alătură campaniei naţionale pentru ajutorarea copiilor autişti – „Împreună Învingem Autismul”. Campania, iniţiată şi susţinută de Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile împreună cu partenerul lor oficial Fundaţia Vodafone, a fost lansată în Bucureşti în data de 12 noiembrie şi îşi propune să informeze autorităţile, medicii şi opinia publică asupra gravităţii acestei afecţiuni, cu care 1 din 166 de copii se naşte în fiecare an. Cu o terapie adecvată, aceşti copii pot fi recuperaţi şi integraţi în societate.

Accesaţi site-ul www.invingemautismul.ro ca să aflaţi poveştile impresionante ale mai multor copii cu autism (3 dintre ei sunt chiar din Timişoara) şi conturile în care puteţi face donaţii pentru a-i ajuta pe aceşti copii să-şi inceapă sau să continue terapia începută.
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

Postby gamara2 » Sat Nov 29, 2008 8:47 pm

se pare ca gandurile copiilor au fost alaturi de ei si le-au purtat noroc, echipa fc timisoara castigand partida impotriva celor de la fc brasov cu scorul de 4-0. speram ca, impulsionati de norocul care l-au avut de cand ni s-au alaturat, jucatorii timisoreni sa accepte invitatia de a participa la o sedinta de autografe ce vor fi date pe pliante ce prezinta campania si scopurile ei.
de asemenea, de marti, 2 decembrie 2008, se va deschide, in showroom-ul mega group (concesionarul peugeot din timisoara), expozitia cu pozele celor 23 de copii prezentati in campanie si povestile lor. expozitia va fi deschisa pe toata durata lunii decembrie.
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

Postby gamara2 » Tue Dec 09, 2008 6:06 pm

Dragostea poate învinge autismul - Liberatea pentru femei, nr 49, 8 decembrie 2008 - reportaj de Adina Stanila

Sunt copii frumoşi şi buni, cu priviri de înger în care nu trebuie să existe suferinţă. Sunt copii timizi şi sensibili care au nevoie de educaţie şi îngrijire specială. Mulţi dintre ei au abilităţi artistice şi o inteligenţă peste medie... dar le trebuie ajutor ca să le descopere!

Nu vorbeşte cu nimeni în primii doi ani de viaţă, nu răspunde la nume şi, parcă, nici nu te aude când i te adresezi. Aşa va fi toată viaţa?!... Este întrebarea dure-roasă pe care şi-o pun în fiecare zi părinţii copiilor cu autism. Dar viaţa lor se poate schimba, dacă ar beneficia de ajutor şi terapii educaţionale. Fundaţiile străine preconizează că în România sunt peste 30.000 de copii afec¬taţi, iar ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze este frecvenţa mare a cazurilor din ultimii 40 de ani.

Insă Ministerul Sănătăţii a rămas surd la apelurile disperate ale părinţilor. Specialiştii care pot depista autismul pot fi număraţi pe degete, iar ajutorul financiar este de 500 de lei pe lună, în condiţiile în care terapiile cele mai eficiente costă între 1.000 şi 2.000 de euro lunar.
Autismul nu este o boală psihică

Acest sindrom este definit ca o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologica... termeni medicali pe care abia îi înţelegem. Dar nici nu trebuie... Este de ajuns să îi privim pe copii. Ei sunt o binecuvântare pentru părinţii lor care ştiu că nu sunt bolnavi psihic fără speranţă de însănătoşire. "Contrar opiniilor de până acum, autismul poate fi ameliorat, deşi la noi se consideră că un copil cu autism este irecuperabil şi netratabil", mi-a spus Gabi Hulea, tatăl unui băieţel autist în vârstă de 5 ani. "Când Rareş avea 4 ani încă mai umblam pe la specialişti să ne spună ce are. Ştiam că are autism, dar medicii ezitau să ne dea diagnosticul". Aceasta este drama tuturor părinţilor din România. Mulţi se resemnează şi mulţi nici nu ştiu că au şanse mari să îşi salveze copiii doar pentru că au întâlnit un medic incapabil. Cu aceeaşi problemă sa confruntat şi mama Alexandrei. Liuba Iacoblev, preşedinta asociaţiei Autism România. Fetiţa a fost diagnosticată la 2 ani, dar nu de medici, aşa cum ar fi fost normal. "Tatăl Alexandrei este psiholog şi el a fost primul care a bănuit ca fiica noastră are autism. Eu speram atunci să nu fie. Aveam în casă tratate de psihologie, am început să citesc şi să caut informaţii. Am găsit în descrierea sindromului simptome pe care le observam la Alexandra". A urmat un an întreg de vizite la un neuropsihiatru din Constanţa şi "multă muncă de lămurire' până când acesta a confirmat diagnosticul.

Grija permanentă ajută orice copil

Alexandra are acum 12 ani şi merge la o şcoală specială din Bucureşti. Pentru a ajunge aici, mama ei a făcut sacrificii mari şi se luptă în fiecare zi cu lipsa banilor. S-a mutat din Constanţa în Capitală şi a renunţat la slujba ei de cadru didactic. Fetiţa are nevoie de îndrumare permanenta. "Trebuie sa fiu cu Alexandra in fiecare zi, in fiecare ceas. Cine altcineva ar putea sta cu copilul meu pentru 500 de lei pe luna, cât se aloca unui asistent social? Ştiu din experienţa altor părinţi, ca au schimbat mereu asistenţi şi bone care nu au rezistat." Şi părinţii lui Rares sunt cei care îl îngrijesc zi de zi. Primul sfat pe care l-a primit Gabi Hulea de la medici a fost să se resemneze şi sa nu spere vreodată ca va vorbi. După opt luni de terapie, fiul lui ştia peste 70 de cuvinte, cerea obiectele de care avea nevoie şi învăţase sa meargă pe bicicletă. Pentru un copil sănătos, sunt etape obişnuite de viată, pentru un copil cu autism, sunt progrese minunate pe care părinţii le urmăresc cu sufletul la gură. Pentru micuţii lor ar muta şi munţii din loc, dar, pe lângă atenţie permanentă şi dragoste, au nevoie şi de bani. Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile au lansat o campanie de strângere de fonduri prin care îşi propun sa ajute 23 de copii, printre care se află Rareş şi Alexandra.

Şi ei au nevoie de noi!

Puteţi face donaţii în sprijinul copiilor cu autism in conturile BRD - Agenţia Calea Călăraşilor, Bucureşti:
RO90BRDE441SV3O677974410 - lei
R031BRDE441SV30678184410 - euro

Terapia prin artă, o speranţă în plus

Copiii cu autism nu merită să fie aruncaţi la marginea societăţii. Afecţiunea lor poate fi tratată din primii ani de viaţă. Liuba Iacoblev susţine ca este nevoie de o instituţie naţională care sa pună la punct terapii şi centre de zi pentru îngrijirea lor. Impreună cu pictoriţa Elena Lupu, ea încearcă să vină în sprijinul copiilor cu autism printr-un atelier de pictură, dans şi muzică. Amândouă ştiu din experienţă ca terapia prin artă dă rezultate excelente, ca acei copii care nu pot comunica prea bine prin cuvinte reuşesc sa îşi exprime sentimentele mult mai bine prin desen. Şi copiii autişti sunt talentaţi şi valoroşi. Proiectul lor este abia la inceput, dar Elena Lupu este convinsa ca terapia prin arta ar da rezultate extraordinare.
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

Postby dora » Mon Mar 02, 2009 5:48 pm

Noi sustinatori ai campaniei "Impreuna invingem autismul!"
Marti, 16 Decembrie 2008


Campania "Impreuna Invingem autismul" initiata de fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia pentru dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia Vodafone are tot mai multi sustinatori. Expozitia itinerata cu fotografiile a 23 de copii cu autism pentru care cele 3 fundatii strang fonduri a ajuns pana acum in 4 companii: Verde Cafe, Microsoft Romania, Life Dental Care si Mega Group-Peuheot Timisoara.


Pana in acest moment in conturile campaniei s-au adunat aproximativ 11.000 de lei, bani care voi fi oferiti primilor copii care trebuie sa continuie terapia speciala ABA.

"Terapia unui copil au autism costa cel putin 1000 de euro lunar, bani pentru plata terapeutilor si materialelor. Cu numai 20 de euro, 50 de angajati pot ajuta un copil sa beneficieze de acest program de recuperare timp de o luna. Daca vom reusi sa gasim si mai mult sprijin financiar vom ajuta si mai multi copii", sustine Silvia Asandi, director general RAA.

Andreea Marin Banica s-a alaturat si ea campaniei "Impreuna Invingem Autismul" si a promis ca va ajuta la cresterea gradului de informare si constientizare asupra acestei afectiuni in randul opiniei publice si autoritatilor.

"M-am dus impreuna cu Andrei, un copil cu autism, la Palatul Parlamentului pentru a-i inmana direct presedintelui Camerei Deputatilor, domnului Bogdan Olteanu, scrisoarea care ii aduce in atentie situatia dificila a celor 30.000 de copii autisti din Romania si a familiilor lor. Am primit promisiuni ca vom misca lucrurile in directia buna", a declarat Andreea Marin Banica.
http://www.topsanatate.ro/articol/noi-s ... 27679.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Mar 03, 2009 1:57 am

Fondurile donate vor fi folosite pentru plata terapiei pentru copiii inscrisi in campanie.

In cazul in care se vor strange mai multe fonduri, le vom repartiza celorlalti copii ale caror povesti si fotografii le primim pe adresa de e-mail a campaniei.

In acest caz, dar si in cazul in care donatorii nu selecteaza un copil anume, alocarea fondurilor va fi stabilita de un comitet consultativ al campaniei. Pe pagina Despre campanie vei gasi informatii actualizate cu privire la fondurile stranse, utilizarea acestora, iar la pagina povestilor copiilor vei putea citi despre progresele inregistrate de ei in urma terapiei.

http://www.invingemautismul.ro/ajuta-i.php
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Mar 04, 2009 6:14 pm

Juriul a acordat acest premiu organizatorilor campaniei pentru rezultatele remarcabile si implicarea in activitatile desfasurate, dar si pentru a aduce in atentia publicului problematica copiilor cu autism din Romania.Andreea Sorescu, initiatoarea campaniei

"Aceasta campanie a fost demarata din nevoie si din multa iubire. Ni s-au alaturat in aceste luni zeci de oameni cu suflet mare care ne sprijina voluntar", precizeaza Andreea Sorescu, consultant FDSC.


Andreea, al carui baietel a fost diagnosticat cu autism, a fost cea care a primit premiul pentru campanie. Andreea este initiatoarea campaniei "Impreuna invingem autismul!" si se implica in toate activitatile de coordonare. "A fi parinte de copil cu autism inseamna sa lupti permanent. Fiecare zi reprezinta o lupta. Pe unele le pierdem, pe unele le castigam. Ne bucuram cu un entuziasm enorm la fiecare mic pas pe care il fac copiii nostri (caci astfel se lucreaza in terapia de recuperare), entuziasm care e, poate, greu inteles de parintii de copii tipici. Impreuna cu terapeutii ne formam copiii, dar in acelasi timp suntem noi insine formati de copiii nostri, de la care invatam in fiecare zi".

Premiile "Carol Davila" Editia a II-a, singurul eveniment dedicat exclusiv responsabilitatii sociale in sanatate, a avut loc la 26 februarie, la Athenee Palace Hilton Bucuresti, Sala Diplomat. Premiile "Carol Davila" este un eveniment Puls Media Network, organizat in parteneriat cu SanatateaTV.ro.


La decernarea Premiilor "Carol Davila" au fost prezenti 200 de invitati, din care au facut parte reprezentanti ai autoritatilor publice, ai companiilor din industria farmaceutica, ai ONG-urilor, institutiilor medicale si academice, persoane publice si jurnaliști.Din juriul Premiilor "Carol Davila" au facut parte: prof. univ. dr. Florian Popa, Despina Andrei, Dana Badea, Simona Balanescu, Elvira Gheorghita, prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, Dan Miclea, Oana Munteanu, dr. Victor Olsavszky, Cornelia Stanciu, prof. univ. dr. Dragos Stanciu, Dan Zaharescu, dr. Victor Zota.


http://www.europafm.ro/stiri/ong/campan ... la~n26553/
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Apr 22, 2009 5:22 pm

Spot publicitarhttp://www.invingemautismul.ro/

Producator: 4 Proof Film
Regizor: Monica Lazurean-Gorgan, Director de imagine: Adrian Silisteanu, Editor de imagine: Andrei Gorgan, Scenariu realizat de Monica Lazurean-Gorgan cu sprijinul parintilor: Diana Cismaru, Mihaela Cuzuc, Gabriel Hulea, Cosmin Oprea, Mihaela Stan (Organizatia Puzzle Romania), Costel si Nicoleta Tanasescu.
Le multumim copiilor: Sabina, Alin, Lili, Nicusor, Edi, copiilor de la Gradinita Bambi - Step by Step, parintilor lor si Manuelei Harabor, sustinatoarea campaniei noastre.
Locatie: Gradinita Bambi - Step by Step. Multumim directoarei Cristiana Boca pentru sprijin.Imi place mult spotul pentru mesajul optimist

Felicitari realizatorilor!
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to REVISTA PRESEI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest