Ajutor regres si pierderea achzitiilor la 14 ani!

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Ajutor regres si pierderea achzitiilor la 14 ani!

Postby vali » Tue May 02, 2017 9:02 am

Rog sa ma ajutati cu un sfat din experienta fiecaruia in urmatoarea problema:
Baiatul meu de 14 ani a fost diagnosticat la 3 ani cu autism, a facut ABA timp de 3 ani la o fundatie americana, a urmat scoala normala cu rezultate de exceptie (premiant pana in clasa a 6 a, performanta la matematica si romana)...iar acum este in clasa a 7 a si situatia lui este ingrijoratoare. Din aceasta toamna au inceput sa apara treptat unele ticuri, mai intai dadea din cap, se freca la ochi, apoi au devenit mai complexe, a inceput sa aiba obsesii pentru anumite fete din clasa, sa ma acuze ca nu stiu sa apreciez unele vedete de la TV, sa vorbeasca singur in banca, lipsa de atentie si concentratie, ora de matematica a devenit ora de teroare. I se furau toate rechizitele de catre colegi, cereau bani, venea acasa plin de vanatai. Am facut reclamatie scrisa la director si de atunci a inceput calvarul...dna directoarea adj. mi-a cerut un act medical, am adus unul mai vechi din anul 2008 (deoarece copilul era bine si nu am mai facut altul nou), mi-a sugerat sa iau masuri sa merg la un medic psihiatru pentru tratament altfel va chema Protectia copilului sa-l duca la un centru. Am explicat ca nu exista tratament pentru autism dar dna dir. m-a contrazis si a tipat in fata clasei la copil sa se duca cu mama la doctor. Am luat copilul si m-am internat la Obregia , am stat 3 saptamani dormind cu copilul in pat timp in care doctorii au experimentat tot felul de medicamente fara rezultat, intr-o seara a facut o criza de parastezie de la tratament si am chemat medicul de garda. La externare am primit rispolept si depakine desi EEG a fost fara modificari si fara istoric de convulsii pana in prezent (tratament pentru manie). Dupa tratament au aparut reactii adverse: frica de intuneric, cresterea in greutate, halucinatii, somnolenta, obsesii...iar problema lui a ramas tot nerezolvata, am incercat sa injumatatesc doza dar e mai rau decat inainte de tratament ,deja sa creat dependenta. Sunt disperata si nu stiu ce solutii ar mai fi pentru aceasta problema, ma lupt singura si mai am si servici, copilul este trist si complexat de cand a aflat diagnosticul si parca si-a pierdut din achizitii.
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Re: Ajutor regres si pierderea achzitiilor la 14 ani!

Postby dora » Fri Jul 14, 2017 6:56 am

Vali,

ce mai face baiatul tau ?
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Ajutor regres si pierderea achzitiilor la 14 ani!

Postby vali » Sat Jul 22, 2017 7:15 am

Baiatul a terminat clasa a 7 a cu media peste 8, nu a mai luat premiu anul acesta deoarece a pierdut mult cu internari si tratamente.
Am fost impreuna la mare iar in ultimele doua saptamani am fost internati la NPI aici in localitate. Medicamentele dadeau reactii adverse foarte puternice, luase in greutate 20 kg in 4 luni iar medical de aici a hotarat sa sisteze treptat medicatia pentru ca nu-si facea efectul. Am fost sfatuita sa nu generam conflicte, sa mai lasam partea academica si sa lucram mai mult pe partea de comunicare si socializare deoarece adolescenta este o perioada dificila si greu de trecut chiar si de catre copii fara probleme. Deocamdata ne descurcam dar sa vedem cum vor sta lucrurile la toamna cand va incepe scoala si cand va trebui sa dea examenul de capacitate.
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am


Return to INTREBARI FRECVENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests