Eroare si consecinte ; ce credeti despre cele relatate aici

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Solutia la problema

Colegiul Medicilor.
2
25%
Proces de malpraxis sau calomnie.
4
50%
Treci peste problema ! In timp se uita.
2
25%
Nu cred un cuvant din ce spui ; interneaza-te inapoi, acolo ti-e locul !
0
No votes
 
Total votes : 8

Eroare si consecinte ; ce credeti despre cele relatate aici

Postby MHortulanus » Wed Jul 05, 2006 3:14 am

Am 18 ani, dar evenimentul despre care va relatez mi s-a intamplat la 15 ani. Am avut o tentativa de suicid prin intoxicatie cu medicamente ; motivul pentru care am facut aceasta as prefera sa nu-l precizez.
Am fost trecut prin diagnosticele de schizofrenie (la spitalul meu din Botosani), autism si mai apoi sindrom Asperger (la Socola), pentru ca la spitalul de psihiatrie din Sibiu sa mi se spuna ca nu am absolut nimic.
Mentionez ca asta am considerat si eu de la bun inceput si ca nu m-am internat de buna voie ; maica-mea a decis sa ma interneze.
Toata aceasta serie de evenimente neplacute este cauzata in special de doctorita de la Botosani, Pavel, care avea o opinie preconceputa conform careia schizofrenia este automat ereditara pe filiera materna (bunica mea este schizofrenica) ; nici nu a interesat-o ca nu prezentam nici un simptom serios, pur si simplu m-a diagnosticat fara sa vorbeasca cu mine decat o singura data, 3-4 minute.
Mentionez ca :
- NU am incercat sa ma sinucid dintr-un motiv irational ;
- NU am avut niciodata nici un fel de halucinatie ;
- NU am delirat niciodata ;
- NU sunt o persoana agresiva ;
- NU am un IQ inferior ;
- NU am probleme de comunicare de nici un fel.
Medicii care m-au examinat initial, am aflat mai tarziu, au urmat un fel de tipar : pana in clasa a VIII-a (evenimentele s-au intamplat in clasa a IX-a) am fost un zecist, am intrat cu prima medie la liceul meu, etc. ; in anul respectiv insa am renuntat la anul scolar si am incercat sa ma sinucid ; este drept ca de asemeni am un schizofrenic in familie si am refuzat sa mentionez motivele pentru care am comis aceste fapte, pentru ca nu era in interesul meu sa o fac, dar sa fie oare aceasta suficient pentru a aplica un astfel de diagnostic, in lipsa oricareia dintre tulburarile prezentate mai sus (alea cu NU in fata) ?
Cat despre Asperger, cand m-am prezentat la "Socola", absolut intrigat de diagnosticul de la Botosani - nu imi imaginam de ce ar fi pus un diagnostic ca asta -, nu stiam ce solutii sa gasesc ca sa-si dea seama ca sunt normal. Si atunci cand m-am prezentat am zis sa fiu omul perfect : am vorbit calm, incet si monoton si chiar daca doctorita spunea tampenii eu ii vorbeam tolerant. De unde dracu' sa stiu ca aceasta aparenta lipsa de personalitate poate fi confundata cu Sindromul Asperger ? Eu tot ce voiam era sa scap de la nebuni si sa revin la viata obisnuita si am crezut ca schimbandu-mi personalitatea in acest fel, nu avea ce sa-mi reproseze si mi-ar fi dat drumul.
Dar in afara de acest incident m-am comportat peste tot in mod absolut natural si normal. Deci practic vina cea mare o dau pe doctorita Pavel de la Botosani. In momentul cand am ajuns la Sibiu de-abia am avut un mare noroc : eu aplicam tot politica perfectiunii (ma rog, semiperfectiunii, renuntasem la monotonie), pana cand doctorita a inceput sa tipe la mine, eu neobisnuit fiind sa fiu contrazis, ca un gest reflex, am ridicat si eu tonul si discutia a reintrat pe un fagas normal. Dupa trei zile mi-a spus ca sunt perfect normal si ne-a reprosat si mie si maica-mii ca ocup patul spitalului degeaba.
Sa va spun care este situatia mea in prezent. E drept ca de atunci pana acum a trecut mult timp si ranile s-au mai vindecat, dar atunci ma gandeam mereu la suicid. Au lovit exact in ce ma durea mai tare : in demnitatea mea.
Nici nu va dati seama ce influenta a avut aceasta eroare de diagnosticare asupra mediului scolar. Recent am fost prezentator la Balul Preuniversitaria de la liceul meu si chiar si in ziua de azi s-au trezit unii profesori care sa spuna :"Cum sa prezinte Mihai ? Da' el nu e nebun ? Daca ne strica spectacolul ?", cu toate ca profesoara mea de psihologie, cu care ma inteleg foarte bine, a adus o adevarata campanie de convingere a colectivului profesoral cu privire la neveridicitatea acestor fapte. Tot recent am participat la un festival-concurs de teatru intre licee, unde am avut rolul principal. Directoarea liceului, vazandu-ma pe scena, o intreaba pe o profesoara : "Dar cine e elevul asta ?" "Mihai." "Mihai ? Dar cum de poate juca atat de bine ? Eu credeam ca e terminat." Deja imi pusese stampila de iremediabil. Asta ca sa nu mai amintesc de dificultatea cu care am putut intra in relatii cu colegii mei indata dupa ce le-am comunicat diagnosticul pe care il primisem acum 3 ani (initial, nici nu stiam ce inseamna ; a trecut o bucata de vreme pana ce si-au dat seama ca nu am nimic si nu m-au mai ocolit).
Mentionez ca toate cele descrise mai sus sunt adevarate si ca nu sunt interesat in nici un fel sa denaturez adevarul.
Ce credeti despre situatia mea ?
Wacht auf! Verdammte dieser Erde... :lol:
MHortulanus
 
Posts: 12
Joined: Wed Jul 05, 2006 2:46 am
Location: Botosani

Postby Magister » Wed Jul 05, 2006 6:35 pm

Buna Mihai,

Nu stiu ce sfat sa-ti dau, cum sa reactionezi mai bine.
De acord ca diagnosticul incorect de 'schizofrenie' inseamna o lovitura nedreapta pentru tine:
- Stigmatul social - exact asa cum zici;
- Tratamentul cu neuroleptice / antipsihotice. Ai avut experiente neplacute in acest sens, sau la oprirea medicamentelor ?
- Stresul mediului 'concentrationar' de spital;
- altele pe care le stii mai bine...

Te-ai documentat destul despre sindromul Asperger ca sa fii sigur ca NU te descrie in esenta ? Ca a fost numai si numai 'teatrul' tau pentru a scapa ? Pe mine ma descrie in mare masura... Si eu am fost zecist si am avut un refuz major in clasa a XI-a...
Ca sa-ti dau un site demn si frumos (mai ales pe la sfarsit):
http://www.as-if.org.uk/criteria.htm

Nu uita ca in trecut criteriile pentru 'schizofrenie' erau mai vagi si includeau si ce acum e cunoscut ca 'autism' si/sau reactiile normale la stresul cronic, pe fondul acestuia. Si intr-adevar este o componenta mostenibila.

Eu cred ca esti intr-adevar puternic, daca ai putut sa suferi in tacere si sa nu dai motivul incercarii tale de sinucidere; "neobisnuit sa fiu contrazis" ma descrie si pe mine...
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby MHortulanus » Thu Jul 06, 2006 9:14 am

Nici nu ar fi trebuit sa ma documentez eu ; dupa cum spuneam, niste medici calificati au decis ca nu am nici o boala dintre cele enuntate mai sus, dar fiindca am fost constiincios, am facut-o si pe asta.
Cand am spus ca "NU am probleme de comunicare de nici un fel", n-am spus-o ca sa ma aflu in treaba. Nu am nici o problema cu a interpreta gesturile sau a ghici sentimentele celorlalti, ba de cele mai multe ori stiu mai mult decat vor ei sa-mi spuna ; de asemeni, nu am vreo problema cu exprimarea prin gesturi / mimica, ci dimpotriva probabil primul lucru pe care il observa oamenii la mine este ca am talent oratoric ; de fapt, visul meu este sa devin politician.
Vreau sa spun ca pe timpul sederii mele la Socola am cunoscut un aspergerian si pot sa spun ca era ca o leguma ; adica, nu-mi amintesc sa fi vorbit de doua - trei ori si statea pur si simplu si se gandea la ale lui, parca nu avea nevoie de atentia sau de afectiunea celor din jur ; asta daca nici el nu o fi fost diagnosticat gresit de aceeasi doctorita...
Oricum, din cate stiam eu, Asperger-ul se refera la comunicare, adica este un fel de autism in care "bolnavul" are un IQ superior si are sanse mai mari sa se integreze in si sa fie util societatii ; oricum, din punct de vedere al comunicarii, eu ma consider apt 100%.
In legatura cu tratamentul medicamentos, mie toate antipsihoticele imi provoaca tot felul de tulburari : de la tulburari extrapiramidale (mi-au intepenit gatul si degetele) pana la dureri de cap intense si imposibilitatea de a ma tine pe picioare. Spre exemplu, la Socola, cat mi-au dat Rispolept, daca-mi dadea dimineata o pastila, de-abia pe la 3-4 pm eram in stare sa ma ridic in picioare. Cand i-am zis doctoritei, initial nu m-a crezut, dupa aia a zis ca daca intrerup brusc tratamentul s-ar putea intampla cine stie ce. Deci iti dai seama cat de disperat eram sa parasesc spitalul si ca eram in stare sa fac orice numai sa-mi dea drumul indata, chiar si s-o fac pe-a "individu' perfectu'". De unde dracu' era sa stiu ca daca-l imit pe Adrian Nastase o sa fiu categorisit cu nus' ce boala ?
In legatura cu transmisia genetica a schizofreniei, stiu si eu ca e mostenibila, doar ca procentul e in jur de 25%. Doctorita Pavel de la Botosani i-a zis maica-mii ca, citez : "nu, e de 50, ce 50 ? 75, 100% sanse, mai ales ca e pe filiera materna !" De aceea nici nu a interesat-o sa stea de vorba cu mine, pur si simplu m-a diagnosticat. De asemeni i-a spus maica-mii ca dupa ochi, gesturi, etc. se cunoaste ca sunt schizofrenic ; asadar, mi-am imaginat ca daca la Socola n-o sa fac nici un gest n-o sa aiba ce diagnostic sa-mi puna !
Despre faptul ca spui ca te descrie in mare masura, ai fost diagnosticat cu asa ceva sau doar te descriu cateva elemente de pe InterNet ? Fiindca la un moment dat zici : "despre sindromul Asperger ca sa fii sigur ca NU te descrie in esenta" ; acel "NU" cu majuscule pus exact in contextul in care trebuia sa accentuezi denota multa personalitate...
Oricum, imi place nick-ul tau, ca e in latina :wink: Al meu e traducerea numelui meu pe latina.
Wacht auf! Verdammte dieser Erde... :lol:
MHortulanus
 
Posts: 12
Joined: Wed Jul 05, 2006 2:46 am
Location: Botosani

Postby Magister » Thu Jul 06, 2006 10:38 am

Bravo Mihai daca esti complet normal ! In societatea noastra, talentele de actor, politician si orator ajuta in orice domeniu. Numai sa le folosesti pentru bine, pentru ca e usor sa fii tentat sa le folosesti exploatator sau distructiv, cum fac multi...

Da, eu am fost diagnosticat oficial cu Asperger. Diferentele/deficientele mele nu sunt majore, dar sunt. Au iesit la iveala mai ales prin contrast cu cerintele reale, nescrise ale unei cariere - altfel as fi ramas intr-o linistita 'normalitate proprie'...
Pun cam prea mult accent pe adevar, ratiune, precizie si deschidere - pentru ca imi sunt la indemana. Si prea putin pe a intelege ce ar fi vrut ceilalti fara sa spuna, si alte obiceiuri subtile care deseori imi scapa.

Acum sunt mai deschis si caut comunicarea pentru ca ma simt mai liber. Nu caut legaturi umane doar de dragul lor, ci un continut cat mai educativ.
Dar in conditii de presiune umana ma inchid mai tare, pot deveni si eu 'o leguma'... Sunt convins ca acel tanar din spital de care zici nu era acolo din cauza Asperger-ului in sine, ci din cauza unor reactii nedorite de altii la presiunea umana care i-a 'pus in evidenta' vulnerabilitatile.

Detalii despre mine poti gasi cautand dupa nick prin tot forumul. Daca poti sa-mi "traduci", am pus o intrebare la TRADUCERI > Limba smechereasca , numai ca ti-ar trebui si ceva experienta cu organizatii reale ca sa intelegi cu totul, din interior.
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby MHortulanus » Thu Jul 06, 2006 10:26 pm

In legatura cu talentele de actor, politician si orator :
Nu stiu cat de talentat sunt ca actor, probabil ca profesorii respectivi m-au apreciat fiindca am fost intr-un rol principal si fiindca ei nu stiu foarte multe despre teatru :lol: Adica, prin comparatie cu un coleg de trupa al meu, care a luat premiul pentru cel mai bun actor, am vazut ca el pentru a interpreta un rol intra intr-un fel de stare speciala, pe cand eu eram mult mai superficial...
La talentul de politician, sa stii sa vorbesti nu e totul ; a fi un bun politician inseamna sa stii sa creezi intrigi si sa faci manevre din umbra, sa stii cu cine sa te asociezi si sa faci orice ca sa castigi ; ori, eu nu cred ca as putea face aceste lucruri, fiindca sunt demn si moral (atentie, a nu se intelege "moral" = "moral conservator").
Asa ca-mi mai ramane oratoria ; pot doar sa sper ca numai cu puterea mea de convingere si cu ideile mele voi reusi sa schimb cateva lucruri ; desi ma tem ca voi ramane doar cu speranta...
Wacht auf! Verdammte dieser Erde... :lol:
MHortulanus
 
Posts: 12
Joined: Wed Jul 05, 2006 2:46 am
Location: Botosani

Postby Magister » Fri Jul 07, 2006 6:56 am

O emisiune radio engleza despre riscurile erorii de diagnostic - de fapt Asperger sau autism, tratata ca 'schizofrenie' si riscurile medicatiei neuroleptice:

http://www.bbc.co.uk/radio4/youandyours ... 1028.shtml
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby MHortulanus » Sun Jul 09, 2006 9:34 am

E interesant ce s-a spus in emisiune ; oricum, nu e cazul meu. Se pare ca unii medici nu se mai informeaza pe parcurs despre noile boli care apar.
Despre situatia cu medicamentele stiam si eu ; mi s-a spus la Sibiu ca daca as fi continuat tratamentul, chiar ca as fi ajuns psihotic.
Oricum, am gasit undeva o exprimare care, totusi, mi se pare un pic exagerata :
"should they be able to distinguish between a mental health condition and normal autistic behaviour?"
Wacht auf! Verdammte dieser Erde... :lol:
MHortulanus
 
Posts: 12
Joined: Wed Jul 05, 2006 2:46 am
Location: Botosani

Postby Magister » Sun Jul 09, 2006 10:00 am

MHortulanus wrote:...unii medici nu se mai informeaza pe parcurs despre noile boli care apar.


Suna absurd: "apar" ! Mai degraba "sunt luate in considerare ceva mai stiintific"...

> normal autistic behaviour

Da, exista !! Poti citi traducerea din Amanda Baggs pe care o fac acum. Ea e MULT mai 'tare autista' ca mine (0-3 din 10, cum zice). Eu sunt undeva pe la 'marginea normalului' (sa zicem 6-7 din 10, cu un pic de efort, 8-9 cu mai mult).

Dintr-un punct de vedere, situatia mea mi se pare cea mai neplacuta si "intre ciocan si nicovala": suficient de normal in exterior ca sa mi se ceara normalul sau peste - o simt in special in dreptul 'golurilor' din abilitati unde ma preseaza mai ai-dracu'; iar "varfurile" nu vor sa le foloseasca, le e frica sau invidie sau cam asa ceva...
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby MHortulanus » Sun Jul 09, 2006 12:10 pm

Stiu ca suna absurd ; voiam sa spun bolile despre a caror existenta mai nou se cunoaste, bolile nou categorisite ; oricum, cred ca ati inteles despre ce vorbeam. Nu am recitit textul.
Persoana despre care se spunea ca are "normal autistic behaviour" avea un comportament care a fost catalogat drept schizofrenie si nu cred ca a fost ca in cazul meu, din consideratii "mistice".
Wacht auf! Verdammte dieser Erde... :lol:
MHortulanus
 
Posts: 12
Joined: Wed Jul 05, 2006 2:46 am
Location: Botosani

Postby BurnedBrain » Tue Apr 24, 2007 1:23 pm

Hmm, acum am citit in amanunt acest subiect, inclusiv transcriptul acela. Eu am un mic istoric de "contacte" cu psihologi/psihiatri, ba chiar m-am "imprietenit" cu o doctorita psihiatra care lucra acum cativa ani cu drogatii de la "9". Din 5 astfel de specialiste niciuna nu a realizat ca are de a face cu un Asperger :lol: A trebuit sa descopar eu recent toata povestea si sa caut confirmare la cine trebuie.

Pe scurt:

1) doctorita la care am fost acum 8 ani cand cu marea depresie: s-a uitat la mine 5 minute, mi-a verificat reflexele, m-a intrebat cu voce tare sa auda inclusiv lumea de pe hol daca ma masturbez ( :shock: ) si apoi m-a trimis acasa cu o prescriptie de calmante si antidepresive in doza de tip "soc" de fie dormeam 20 de ore pe zi, fie intram in stari de agitatie necontrolata de imi venea sa sparg tot in jurul meu. Nu a durat mai mult de 2 saptamani pana am oprit tratamentul. Definitiv.

2) o absolventa de psihologie pe care am cunoscut-o in nu stiu ce cerc studentesc - ONG - naiba sa il ia ca ma lasa memoria, povestea are 7 ani deja - probabil ca explora posibilitatea unei relatii cu mine si a concluzionat in final ca n-are chef de astfel de complicatii, inca mai am o carte imprumutata de la ea, nici pana acum nu m-a sunat sa i-o inapoiez :lol:

3) o psiholoaga cu care am avut ceva tentative de a face consiliere, acum 6 ani; nu a mers, asta e - nu te poti potrivi cu orice consilier 8)

4) doctorita psihiatra de la "9" careia i-am reinstalat computerul intr-o dupa-amiaza, i-am mai povestit despre depresiile mele si despre problemele cu parintii, mi-a zis ca majoritatea adolescentilor au astfel de probleme de adaptare si ca e bine totusi ca am ajuns intr-un punct unde pot sa am singur grija de mine; asta a fost acum 5 ani;

5) psiholoaga cu care am facut consiliere de cuplu, de fapt a ajutat-o mai mult pe nevasta-mea sa se adapteze la noul rol de nevasta, probabil ca nu era "setata" pe diagnosticarea si rezolvarea problemelor mele particulare ci mai mult pe armonizarea relatiei de cuplu. Au trecut 4 ani de atunci.

Deci... asta e!
BurnedBrain
 
Posts: 48
Joined: Thu Mar 22, 2007 10:54 am
Location: Bucuresti

Postby Magister » Wed Apr 25, 2007 7:56 am

Despre necunoasterea spectrului autist chiar de catre specialisti, sau confuzia cu alte probleme ar fi foarte multe de spus...

Nu vorbesc de "autismul" ca parte a definitiei originale a "schizofreniei" la Bleuler. Re-analize recente ale descrierii pacientilor de atunci ar arata ca era autism in sensul modern, iar "schizofrenia" ("simptome pozitive" - halucinatii etc) adaugata in unele cazuri pe langa "simptomele negative" (baza autismului), deoarece in conditii extreme de presiune prelungita o persoana vulnerabila poate ceda in acest mod (psihoza reactiva).

De mai multe ori m-am intrebat daca "nevroza" teoretizata de psihanalisti nu e in mare parte rezultatul conflictelor observate mai acut de catre un creier diferit organizat, si cu insuficiente mijloace "normale" de reglare pentru rezistenta sau evitare. Deci hardware-ul numit acum "autist" ar fi cauza de baza, "nevroza" produsul in functiune in lumea reala !?

De exemplu, personajul arhetipic, tragi-comic al lui Woody Allen: ce este, nevrotic sau Asperger ? Si care e solutia de imbunatatire [in afara de Diane Keaton ? ;-) ]

Mai gasisem o carte care cred ca mi se potrivea in mare parte:
Karen Horney - Personalitatea nevrotica a timpurilor noastre

Totusi, nu stiu pana la urma ce pot FACE (recomanda, sfatui, invata pe altii) atati psihanalisti si atatea scoli partial contradictorii, pentru ca noi spectrumistii sa traim cat de cat mai bine cu capul ala pe care il avem pe umeri... cel mult fiind practicabile mici patch-uri software.
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

nu va suparati va rog

Postby adra » Wed Apr 25, 2007 9:04 am

Desi s-ar putea sa va supere ce va spun va voi spune...
Am si eu o cunostinta care lucreaza in invatamant(la o gradinita particulara in Bucuresti) si care este absolventa la Psihologie - sectia Psiho-pedagogie speciala(deci cu dedicatie pentru copii cu probleme); ei bine, ce credeti ca mi-a zis dupa ce i-am povestit despre copii autisti(tocmai citisem pe aici una- alta) si am intrebat-o stiind ca a absolvit sectia respectiva si ca-l banuiam pe Petrisor de autism?:
"-ei, zice ea, stai ma linistita ca n-are nimic, vorbeste, e destept, intelege ce-i spui, am avut eu in grupa la gradinita unul si sunt prostuti rau, il adusesera parinti si a trebuit sa-l primim dar nu era in stare de nimic era pe alta lume. Pe urma parintii l-au retras."
Deci asta e parerea unui tanar absolvent de Psiho-pedagogie speciala.
Asa ca nu va mai mirati de cei in varsta ci mirati-va de cei tineri, care acum mai au si acces la internet si tot sunt varza la capitolul la care ar trebui sa fie asi sau macar sa fie la curent cu ultimele noutati in domeniu.

cam asta ar fi,
cu bine,
adra
adra
 
Posts: 207
Joined: Thu Feb 15, 2007 11:06 am
Location: Slobozia

Postby vali » Wed Apr 25, 2007 11:01 am

Adra, eu am numai experiente negative cu psihologii (mai putin cu medicii psihiatrii)...ce cunosc ei despre autism?
Intamplator am citit intr-o revista stand si asteptand la coafor despre o familie de psihologi din Bucuresti (sot+sotie) care nu si-au dat seama la 5 ani ca fetita lor sufera de autism, ce sa mai zic de copiii altora...
Eu cand m-am dus cu Bogdan la 3 ani la Sp. Sf.Maria din Iasi, m-am oprit mai intai la psiholog, care ma asigurat ca din punctul ei de vedere, copilu este normal, este sociabil, vesel, se joaca cu jucariile etc, are doar nevoie de logoped...
Pentru a fi mai sigura de situatie am asteptat 6 ore la rand si la medicul psihiatru Arsene, care analizand timp de 5 min copilul mi-a spus ca are elemente discrete de autism. Deci pana la urma am facut bine ca am asteptat 6 ore deoarece puteam sa plec linistita acasa, cu gandul ca copilul nu are nici-o problema.
Acum recent o experienta tot neplacuta, cand am dat anunt pentru o bona si m-am trezit cu o absolventa la psihologie si un psihopedagog.
Prima a stat 2 zile si a dat bir cu fugitii, iar a doua nici nu s-a prezentat deoarece a gasit pe Bogdan c-am agitat si ea avea nevoie de un copil linistit deoarece avea lucrari de facut. Cand am spus ca Bogdan este autist, ma intrebat daca sta bine cu auzul... chiar nu stiu ce se mai invata la facultate acum, deoarece erau f. tinere si erau pe dinafara in problema autismului, dar nici nu prea erau dornice de a invata, probabil au crezut ca daca fac aceasta facultate vor lucra cu oameni normali...
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby caro » Tue May 08, 2007 1:10 pm

Aloha Magister! Bre, pana la urma esti interesant... doar ca diseci firu-n paispe si ajungi la niste concluzii care erau evidente de la inceput (asa mi-a spus odata frumoasa lu fazan prajit). Este evident ca nevroza este cum spui tu, raspunsul unui "creier" aflat in "impas", incapabil, temporar sau nu, sa mai proceseze si sa integreze multiplele informatii ambientale( ca sa ma esprim academic, cum iti place tie), si este probabil ca un volum deloc neglijabil din literatura despre nevroze a fost livrat de persoane autiste. Si-apoi, psihanaliza a fost inventata de nevrotici pt consolarea nevroticilor, fiind o mare usurare pt ei, cei pe care nu-i mai consola nimic si care aveau un dor de moarte teribil. Un exemplu este unu Mahler, care a compus la un moment dat niste lieduri despre moartea copilariei, de o frumusete sinistra oricum. Dar cu acesta, ca si cu chinuitul Poe se intampla un lucru ciudat:valul acesta dens al mortii face sa ghicesti ca nu e decat fateta sinistra a ceva a carui cealalta fata este lumina. Ma rog, cam asa...
Dar sa revin... Cat despre Woody Allen, sa zicem ca este un asperger suficient de istet si de citit incat sa pozeze in nevrotic(dar nu bag mana in foc)- si inca un nevrotic de cursa lunga. Oricum, sa fii nevrotic este mult mai interesant si mai inteligent si mai trendy decat sa fii autist( Beebee cred ca intelege ce spun) . Dar eczista si nevrotici de profesie fara sa fie autisti. In fond , spectrul scrintelilor umane este beyond imagination, ca sa spun asa, si asta-i tot hazul. N-am concluzii mai acatarii, ca altfel le-as fi tras!
caro
 
Posts: 58
Joined: Wed May 31, 2006 11:21 am

Postby Beebee » Thu May 10, 2007 4:41 pm

Caro, tocmai m-am gandit la tine in ultimele 3 zile, pentru ca m-a sunat o prietena buna care a gasit si adoptat un pui de cioara. Pe care l-am botezat amandoua Maia Sheila de Nevermore.
M-am gandit si eu la trend. Ei bine, aici la noi in tzarisoara noastra plina de psihopati oligofreno suficienti, fugariti de moarte si depresie in trafic (de-astia de te depasesc pe linia de tramvai ca sa ajunga repede sa nu faca nimic) ---stai c-am uitat unde-am pus principala---- asa, ziceam ca aici trendy este sa fii alienat de catre corporatie, nevroza si autismul nu au loc decat in cercurile inalte de psihanalisti si alti psihologi uratzei, mari fani ai swingului si altor dansuri de societate, iar pentru ei, ma scuzati de contrazicere, nevroza e tzeva banal, sanatate curata, aer de munte, daca nu esti si o tzara autist inalt functional, ceva schizo cu picouri para...

Si, la intrebarea lui Magister de tip: "ce stii tu, diferitule, ce e nevroza mea?" as avea si un raspuns.
Nevroza este la oricine, oricand si in orice pozitie, pe baza de transfer/contratransfer. Este ceea ce se naste in relatiile interumane datorita nepotrivirii filmului din cap cu cel de pe ecran.
E drept ca suferinta e mult mai mare cand in cap ruleaza concomitent 3-4-5 filme, dar tot nevroza este.
Este banala deoarece o are si Domnu' Cocalaru de la care pot sa cumpar eu ochelari Prada contrafacuti.

Later edit: si ca sa fiu si ontopic - Iarta-ma Mihai ca am uitat de la mana pana la gura, vis a vis de patzaniile tale am urmatoarea parere:
Suntem , unii dintre noi, atat de singuri de inteligenti si sensibili, incat putem sa alegem depresia cu sinucidere ca mod de exprimare, fara ca sa fim si schizofreni.
Beebee
 
Posts: 47
Joined: Fri Mar 03, 2006 7:58 pm

Next

Return to SINDROMUL ASPERGER

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron