Temple Gradin&Comp. pe TED / idei inspirate

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Temple Gradin&Comp. pe TED / idei inspirate

Postby Marie-Rose » Wed Nov 09, 2011 2:42 am

http://www.ted.com/talks/temple_grandin ... minds.html


"TED - Ce va pasioneaza cel mai mult?
T. Gradin: - Ma pasioneaza ca lucrurile pe care le fac vor face ca lumea sa devina un loc mai bun. Cand o mama de copil autistic spune "stiti, copilul meu a mers la facultate datorita cartii dumneavoastra", sau din cauza unei prezentari - lucrul acesta ma face fericita... Primesc satisfactie facand lucruri care pot face diferente majore in viata reala si mult mai putina facand lucruri abstracte".

"Daca autismul ar fi eradicat cumva din lume, am socializa in fata unui foc de lemne la gura unei pesteri. Cine credeti ca a facut prima lance cu varf de piatra? Vezi tipul cu Asperger!
Iar daca ai elimina toate genele autismului, nu ar mai exista Silicon Valley, iar criza energetica n-ar mai fi rezolvata...
"

(Temple Gradin on TED / idei care merita raspandite: "Lumea are nevoie de toate tipurile de gandire")


http://www.ted.com/talks/al_seckel_says ... wired.html
Al Seckel, om de ştiinţă specializat în neurologie cognitivă, explorează iluziile perceptuale care ne păcălesc creierele. Foarte multe trucuri optice îl ajută să dovedească faptul că suntem foarte uşor de păcălit şi chiar ne place asta.

Translated into Romanian

http://www.ted.com/talks/daniel_tammet_ ... owing.html

Daniel Tammet suferă de sinestezie lingvistică, numerică și vizuală, ceea ce înseamnă că, în mintea lui, există o strânsă legătură între modul în care el percepe cuvintele, numerele și culorile; el percepe și înțelege lumea într-un mod diferit față de restul oamenilor. Tammet este autorul cărții ”Born on a Blue Day” (Născut într-o zi albastră) și ne împărtășește pasiunea lui pentru limbile străine și artă, explicându-ne cum funcționează mintea sa excepțională.

Translated into Romanian

http://www.ted.com/talks/jill_bolte_tay ... sight.html

Jill Bolte Yaylor a beneficiat de o șansă de cercetare pe care puțini cercetători ai creierului și-ar dori-o: a avut un puternic accident vascular cerebral și a observat cum funcțiile creierului său - mișcare, vorbire, conștiința sinelui - s-au oprit una câte una. O poveste extraordinară.

Translated into Romanian

http://www.ted.com/talks/sherwin_nuland ... erapy.html

Chirurgul şi autorul Sherwin Nuland discută despre dezvoltarea terapiei cu electroşocuri ca un remediu pentru depresiile severe ce pun viaţa în pericol - inclusiv a sa. Este o conferinţă emoţionantă şi sinceră despre uşurare, despre izbăvire şi despre a doua şansă.

Translated into Romanian


http://www.ted.com/talks/jeff_hawkins_o ... uting.html

Jeff Hawkins - creatorul Treo - ne îndeamnă să ne revizuim perspectiva asupra creierului -- să-l privim nu ca pe un procesor rapid, ci ca pe un sistem de memorie care stochează și re-accesează experiențele pentru a ne ajuta să prezicem, în mod inteligent, ce sa va întâmpla.


http://www.ted.com/talks/laura_trice_su ... k_you.html

În acest discurs de 3 minute, decepționant de simplu, dr. Laura Trice meditează despre puterea magică a cuvântului "mulțumesc" -- pentru a întări o prietenie, a repara o legătură, a ne asigura că cealaltă persoană știe ce înseamnă pentru voi. Încercați.
Translated into Romanian

http://www.ted.com/talks/gever_tulley_o ... _kids.html

Gever Tulley, fondatorul Tinkering School, vorbește despre cinci lucruri periculoase pe care copiii ar trebui să fie lăsați să le facă. De la TED University 2007.

Translated into Romanian

http://www.ted.com/talks/ken_robinson_s ... ivity.html

Sir Ken Robinson susţine într-un mod profund şi distractiv crearea unui sistem educaţional ce alimentează (în loc să distrugă) creativitatea.

Translated into Romanian
Marie-Rose
 
Posts: 16
Joined: Thu May 21, 2009 8:58 pm

Return to SINDROMUL ASPERGER

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests