Grupuri de dezvoltare personala – S. A. (10-14, 15-18 ani)

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Grupuri de dezvoltare personala – S. A. (10-14, 15-18 ani)

Postby IlonaRosana » Thu Mar 04, 2010 10:04 pm

http://www.asociatiatca.ro/acasa/grupur ... -15-18-ani

Grupuri de dezvoltare personala – Sindromul Asperger (10-14 ani, 15-18 ani)

Submitted by anca.neagu on Mar, 03/02/2010 - 23:18


Nu ştiu câţi părinţi s-au întrebat dacă ceva este în neregulă cu propriul copil, câţi au mers la diverşi psihologi sau psihiatri şi au plecat de acolo cu regretul că s-au dus şi un sentiment de neputinţă.

Dacă ai un copil/adolescent care vorbeşte corect şi mai este şi inteligent şi capabil să facă faţă cerinţelor şcolii e aproape anormal să îţi faci griji în România. Pentru puţini oameni pare să aibă importanţă incapacitatea lor de a se adapta grupului, de a putea lega prietenii, de a înţelege şi respecta regulile unei conversaţii, de a înţelege limbajul nonverbal, ca să nu mai vorbim de alte lucruri cum ar fi „sentimentul de bine" care le lipseşte.

Oare se simt diferiţi? Sau poate singuri? Cum s-ar simţi dacă ar întâlni alţi copii/adolescenţi asemeni lor? Dar dacă şi-ar împărtăşi suferinţa sau experinţa de viaţă, soluţii găsite la diverse probleme?

Propun formarea a două grupuri de dezvoltare personală la care să participe copii/adolescenţi cu Sindrom Asperger (diagnosticat sau nu): unul pentru cei cu vârste cuprinse între 10-14 ani şi altul pentru cei cu vârste între 15-18 ani. Poate aşa se vor înţelege mai bine, îi vom înţelege mai bine, vor şti să ne explice mai bine ce simt, ce vor, ce le este greu şi de ce.

Nu voi stabili obiectivele acestui grup deşi aş putea înşira cu uşurinţă unele. Ei ştiu de ce anume au nevoie... Nu ştiu dacă termenul de grup de dezvoltare este bine ales, să-i spunem o întâlnire!:)

Grupurile vor fi sustinute in cadrul Centrului de consultanta, evaluare si terapie.

Contact: Bld. Dacia nr. 44 (Piata Romana)

Coordonator de grup: Mihaela Luca

Înscrieri: mihhaela_8431@yahoo.com

Tel: 0727 941 283
IlonaRosana
 
Posts: 5
Joined: Tue Feb 16, 2010 4:02 am

Return to SINDROMUL ASPERGER

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron