Page 1 of 1

Adolescenta cu asperger

PostPosted: Tue Feb 10, 2009 7:00 pm
by Dada
Buna tuturor. Am 18 ani si am aflat de curand am AS. Mi-ar fi prins extrem de bine sa fi stiut asta acum 3 ani , cand ma luptam din plin cu depsesiile si viata sociala de liceu.
As dori foarte mult sa intru in legatra cu alti adolescenti sau adulti cu asperger, chiar am nevoie de sfaturi.
Pentru parinti, daca va pot ajuta sa va intelegeti copiii mai bine, nu ezitati sa ma intrebati orice.

PostPosted: Tue Feb 10, 2009 7:56 pm
by dora
Bine ai venit, Dada !
Ne va fi de mare folos daca ne-ai povesti pur si simplu scene din viata ta...
Te-ai simtit vreodata , in copilarie, diferita de ceilalti copii?

PostPosted: Tue Feb 10, 2009 8:45 pm
by Dada
Da, m-am simtit diferita dintotdeauna. Primele amintiri pe care le am de la gradinita sunt cum ii priveam pe ceilalti copii cum se joaca dintr-un colt al camerei. Eu stateam pe margine si ii priveam pe ceilalti cum se jucau in mijocul camerei alergand. De altfel , pe la 5 ani ma simteam atat de diferita de colegii de gradinita, incat am ajuns la concluzia ca sunt batrana (ma comparam cu o colega de 4 ani) si ei prea mici. Dar nu m-a deranjat aceasta diferenta, pana pe la varsta de vreo 12 ani, cand faptul ca sunt diferita a inceput sa fie dureros, si sa-mi doresc sa fiu ca ceilalti, si sa am si eu prieteni. A fost inceputul unei adolescente insuportabile din care n-am scapat inca de tot.

Re: Adolescenta cu asperger

PostPosted: Wed Feb 11, 2009 4:52 pm
by dora
Dada wrote:Buna tuturor. Am 18 ani si am aflat de curand am AS. .Ti-ai dat seama citind sau chiar ai primit un diagnostic de la un medic?

PostPosted: Wed Feb 11, 2009 9:54 pm
by Dada
M-am auto-diagnosticat , ca sa spun asa, dupa ce m-am documentat pe aceasta tema. Dar astept sa obtin un diagnostic de la un medic saptamana urmatoare.