o casnicie cu Asperger...

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Postby vali » Wed Aug 22, 2007 11:07 am

Se potrivesc foarte bine cele descrise mai sus, dar la un grad moderat a AS. In cazuri mai severe de afectare , nu mai este luat in calcul nici-un fel de aspect. La inceput exsotul meu era atras de atitudinea mea prietenoasa, aspect fizic (blonda cu ochii verzi), nationalitate (bunicul lui din partea tatalui era tot ucrainean ) si pentru faptul ca nu eram cheltuitoare (era un aspect f. important pentru el, multe partenere au picat la acest test din relatarile lui, pe atunci nu dadea nimic de banuit...ba chiar al apreciam ca este un tip econom, nu risipeste banii pe alcool, tigari, cafea, etc.). Casatoria (am aflat dupa) al interesa numai din aspectul de siguranta, in cazul in care va deceda mama lui (era f. speriat de acest lucru, era f. dependent de ea, nu putea lua nici-o decizie fara a se consulta cu ea,), era mereu ingrijorat cine va avea grija de el dupa...
Nu avea afectivitate (chiar el mi-a spus ca nu a tinut la nici-o femeie, decat la mama lui cu care se certa zilnic pentru orice motiv, certuri intre 2 AS.), instabil, nu avea o parere fixa despre o persoana (se schimba de la o zi la alta).
Relatia s-a deteriorat complet (desi schipata mereu si pana atunci) atunci cand am indraznit sa cer banii pentru copil, el nu intelegea ca este de datoria ambilor parinti sa contribuie la intretinerea copilului (erau banii munciti de el). Cand am depus dosarul la Judecatorie pentru pensie de intretinere copil, a facut tot posibilul sa ma santajeze sa retrag cererea (ca tine f. mult la mine si la copil si nu vrea sa ne despartim, ca se va arunca de la etaj, etc.).
Dupa fixarea pensiei am aflat din adeverinta de salariu pe ultimele 6 luni trimisa la dosar la cererea instantei ca el avea salariu de 3 ori mai mare decat mine (nu am stiut acest lucru timp de 7 ani), iar el tot imi spunea ca are salariul mai putin decat mine si mai plateste si pensie alimentara copilului din prima casatorie (chiar era de compatimit).
Mai interesant este faptul ca acest lucru pare a fi genetic, copilul la fel tipa in magazine si la autobuz " Nu da banii!", ma controleaza in geanta daca mai am bani, intra in panica cand vede ca sunt putini...
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby BurnedBrain » Wed Aug 22, 2007 12:06 pm

Mi-e teama ca te asteapta o viata extrem de dificila de acum incolo daca fiul tau l-a mostenit atat de bine pe tatal lui, pur si simplu nu ii vei putea "imbunatati" multe din reactii indiferent de strategiile tale educationale. De asemenea tocmai din cauza asta s-ar putea sa nu iti fie deloc simplu sa iti reconstruiesti viata in sensul de a tine vreun barbat (oricat de normal si de binevoitor) aproape de tine "pentru tot restul vietii".

Dar nici varianta sa fi ramas cu ex-sotul tau nu era de dorit - maica-mea a fost o eroina din acest punct de vedere si nimeni nu i-a ridicat statuie: a crescut un copil nefericit care chiar daca si-a inteles tatal pana la urma nu vrea sa mai discute cu el cate zile o avea - si sta in continuare cu el ("tanara pensionara" integral dependenta financiar de el) - el fiind un barbat care nici nu vrea sa auda de vreun diagnostic AS si cu cat imbatraneste ii scade rezistenta la stres si la oboseala si incepe sa reactioneze din ce in ce mai "urat" (ciudat, deplasat etc). Acum cateva luni l-au luat cu salvarea de la servici si a stat in medical cu calmante vreo luna, deh, functie de raspundere, o groaza de incompetenti in subordine....
BurnedBrain
 
Posts: 48
Joined: Thu Mar 22, 2007 10:54 am
Location: Bucuresti

Postby vali » Wed Aug 22, 2007 1:59 pm

Chiar nu stiu cum arata o viata reconstruita si cu problema copilului nerezolvata...
Acum chiar nu am deloc timp pentru asa ceva si nici nu stiu daca merita sa complic lucrurile, imi iubesc f. mult copilul si acasa si la servici gandul este numai la el, sunt asteptata acasa cu mare bucurie, ma simte de pe scara blocului si imi deschide usa cu un strigat de bucurie "a venit mama, mi-a fost dor", apoi ma cauta in sacosa sa vada ce bunatati am adus, apoi imi povesteste ce a facut la gradinita, cu bona, ce a mancat, etc...dupa care urmeaza plimbarile prin parc (mai nou cu bicicleta), seara inainte de culcare asculta muzica la casetofon tolanit pe pat. La copilul tau mai tolerezi unele comportamente nepotrivite (mai ales daca cunosti problema lui) si incerci sa-l corectezi, uneori reusesti, uneori nu...dar sunt mandra de el, toti al indragesc (vecinii, terapeutii, medicii, etc.) si nu pot sa spun deocamdata ca duc o viata grea alaturi de el (chiar nu as putea concepe fara el)
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am


Return to SINDROMUL ASPERGER

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests