Ajutor!!!

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Ajutor!!!

Postby Rodica » Thu Oct 18, 2007 12:37 pm

Pe zi ce trece imi este tot mai clar ca fiul meu este un Asperger. Psihopedagogul la care l-am dus spune ca n-a auzit de acest sindrom. Cunoaste cineva vreun profesionist la care l-as putea duce pentru diagnosticare? (Tg. Mures) Imi doresc din suflet sa-l ajut, este foarte istet ("simt ca sunt de pe alta planeta") si sufera, ca si mine, la fel de mult pentru ca mereu ajunge sa fie respins. Are deja 10 ani si ma tem sa nu fie prea tarziu. Stima de sine ii scade vazand cu ochii, la fel si increderea in ceilalti...Si este un copil atat de bun, de frumos, de cald...Este tot ce mi-am dorit!
Rodica
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 30, 2007 8:29 am
Location: Targu Mures

Postby BurnedBrain » Fri Oct 19, 2007 7:33 pm

Dacă nu poţi obţine un diagnostic scris eu zic să mergi mai departe fără el. Ideea e că el are nevoie în primul rând de suportul tău (al vostru) şi de confirmarea faptului că e normal să se simtă şi să se comporte aşa. Ţi-am recomandat o carte de pe Amazon - Asperger's Syndrome: A GUIDE FOR PARENTS AND PROFESSIONALS, de asemenea poţi să comanzi şi alte cărţi pe aceeaşi temă. Există soluţii de a merge mai departe însă va trebui să le descoperi singură.
BurnedBrain
 
Posts: 48
Joined: Thu Mar 22, 2007 10:54 am
Location: Bucuresti

Postby Rodica » Tue Oct 23, 2007 12:28 pm

Multumesc pentru sugestie, BurnedBrain. In ceea ce priveste partea cu suportul de care are nevoie, sunt constienta de asta dar sotul meu inca se afla in faza de negare puternica acestei probleme si uite-asa eu sunt oarecum un vesnic tampon intre ei doi, intre fiul meu si ceilalti... si am obosit. Am citit cam tot ce mi-a cazut in mana despre subiect, am aplicat cum m-am priceput si se pare ca oaresce progrese se vad. Copilul are in continuare o toleranta destul de mica la frustrari de orice fel, insa nu mai reactioneaza violent decat foarte foarte rar, aproape deloc. Merge la o scoala normala, are rezultate foarte bune insa faptul ca in scoala romaneasca de azi multi pedagogi nici macar nu cunosc notiunea de "intarire pozitiva" il face sa nu prea aiba o motivatie solida pentru a invata ("as vrea sa-mi spuna cineva, la scoala, macar o data "Bravo!" pentru ceva, orice). Din pacate, in scoala din Romania, daca stai cuminte in banca, nu ai nici o initiativa si nu iesi in evidenta in nici un fel, esti apreciat. Ca si cum scoala ar trebui sa formeze niste soldati disciplinati, care nu misca in front. Deocamdata este in clasa a IV-a, poate lucrurile se vor schimba din ciclul gimnazial, cand vor ramane fara "closca" (resp. invatatoare, si nu in sens peiorativ).
Rodica
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 30, 2007 8:29 am
Location: Targu Mures


Return to SINDROMUL ASPERGER

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests