Neurofeedback

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

Neurofeedback

Postby dora » Tue Jan 10, 2017 11:50 am

http://www.nfb.ro/wp/indicatii-terapeut ... AtCA8P8HAQ

Prin prisma neurofeedback-ului, vedem autismul ca o conditie caracterizata printr-un nivel prea mare de excitatie si stimulare senzoriala a sistemului nervos central, incapabil sa proceze cantitatea de informatie, ceea ce creeaza o stare permanenta de anxietate si agitatie.

De asemeni, o consideram o problema de neuro-dezvoltare ce poate fi influentata la nivelul emisferei cerebrale drepte, responsabila de integrarea complexa a stimulilor, de invatare, de controlul si exprimarea emotiilor.

Prin neurofeedback calmam creierului, pentru ca persoana sa se poata linisti fizic si relationa emotional cat mai normal ( copii cu TSA incep sa doarma mai bine, sa accepte compania altor copii si sa fie mai cooperanti dupa neurofeedback ).

Deasemeni, se stimuleaza dezvoltarea retelelor neuronale ce nu s-au format la timpul lor. Functii precum vorbirea sunt uneori formate dar nu pot fi exprimate din cauza nivelului ridicat de excitatie al creierului. Se poate ca doar dupa cateva sedinte de neurofeedback copilul sa incerce sa vorbeasca.

http://nfb.ro/Cutting-Edge-Therapies-Autism.pdf


https://vimeo.com/190104386
dora
 
Posts: 3780
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Neurofeedback

Postby DanielaG » Sat Mar 11, 2017 5:07 pm

A incercat cineva aceasta forma de terapie. Voiam sa stiu daca da rezultate. Am un baietel de doi ani cu TSA si m-ar interesa. Multumesc!
DanielaG
 
Posts: 1
Joined: Sat Mar 11, 2017 4:39 pm


Return to TERAPII

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests