escalada pt copii cu autism Bucuresti

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

escalada pt copii cu autism Bucuresti

Postby dora » Fri Sep 16, 2016 6:29 pm

Asociația Club Sportiv Climb Again

Cod fiscal 32800486
IBAN RO60RNCB0290140485940001

Strada Cap. Eftimie Z. Croitoru, nr. 2A, bl. 309, sc. 2,
ap. 15, sector 6, București, România
contact@climbagain.ro

Persoană de contact:

Claudiu Miu
Președinte
0765 162 865
claudiu@climbagain.ro
http://www.climbagain.ro/contact/


Dumnezeu m-a ajutat să ies din iadul cel mai negru: ca să ajut şi eu nişte persoane aflate în situaţii dificile.

Aşa am în­fiinţat Asociaţia "Climb Again" şi am început să lu­crez cu copii şi tineri cu diverse afecţiuni şi cu di­za­bilităţi. Unor astfel de oameni, căţăratul le poate fi de mare ajutor: unii îl pot folosi ca terapie de recuperare, unii pentru psihic, unii pentru tonus.
De pildă, co­piilor cu autism nu le prea place sportul, dar au nevoie să facă mişcare - pentru ei, traseele de escaladă în sală sunt alegerea ideală: fac un sport care nu e re­petitiv (ca să ajungi sus, ai diverse variante de as­cen­siune) şi se şi distrează (elementele de căţărare, mâ­nerele sunt foarte frumos colorate şi au forme de ani­măluţe)

Cursurile acestea sunt, în cea mai mare parte, gratuite - foarte puţini părinţi îşi permit să achite taxele. Primim şi cazuri individuale, dar avem şi grupe alcătuite din copii şi tineri care ajung la noi prin intermediul unor fundaţii, asociaţii sau şcoli cu profile speciale.

N-am refuzat niciodată pe nimeni. Atât eu, cât şi colegii mei, nu ne dorim decât să le facem un bine cât mai multor copii şi tineri. Nu ne in­teresează să ne îmbogăţim noi - avem un parteneriat cu sala de escaladă, iar pentru acţiunile pe care le organizăm (concursuri, petreceri de aventură etc.) de­seori aducem bani de-acasă. Recom­pensa noastră e mulţumirea sufle­teas­că: doar un om de piatră nu s-ar emo­ţiona văzând ce transformare se pro­duce, de pildă, într-un copil nevăzător, după primele ore de escaladă! Cât de multă încredere capătă în el, cât de optimist devine...! E incredibil!

http://www.formula-as.ro/2014/1145/stil ... ezeu-18557
dora
 
Posts: 3780
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to TERAPII

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron