Terapia 3C - SPORTAUTISM GALATI PAUL COJOCARU

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

Re: Terapia 3C - SPORTAUTISM GALATI PAUL COJOCARU

Postby dora » Mon May 09, 2016 12:27 pm

Terapie revoluţionară inventată de un român, în lupta împotriva autismului. Copiii fac progrese incredibile
03/04/2016
http://stiri-virale.com/2016/04/03/tera ... credibile/
Mândria unui antrenor voluntar

„În ultimii 4 ani, progresele realizate în promovarea T3C au depăşit graniţele ţării. Dacă acum 4 ani am primit premiul Community Mentor, la festivalul mondial de autism din Canada, anul trecut, în octombrie, am primit titlul de ambasador al festivalului. Sunt primul român care deţine un astfel de titlu. Desigur, vă daţi seama că aceste recunoaşteri vin în urma rezultatelor obţinute în terapie şi că urmare a aplicabilităţii acesteia.

Acum, după 8 ani de când am început, pot spune că T3C este răspândită în toată lumea.
Primesc mesaje de peste tot, şi din ţări civilizate, cum ar fi SUA, Canada, Italia, dar şi din ţări mai puţin evoluate, Pakistan, Afganistan. Postările cu exerciţii de pe internet ajută copii din toată lumea. Tot mai mulţi părinţi şi specialist realizează importanţa recuperării psihimotorii în procesul global de recuperare. Recuperarea coordonărilor, construirea unui mod de gândire motrică şi a inteligenţei mortice, facilitează întregul process de recuperare, optimizează gradul de autonomie psihomotorie, şi duce, în final, la creşterea şanselor de integrare în societate. Scopul final nu este doar obţinerea doar a unui grad crescut de conştientizare, ci însoţirea acestor achiziţii cognitive cu un grad cât mai ridicat de autonomie globală“, povesteşte Paul Cojocaru.


Antrenorul a început un program la Bucureşti, acum 6 luni, cu 50 copii şi 10 terapeuţi.
A demarat şi cursuri de formare, fiindcă a realizat faptul că de unul singur nu va putea să ajute pe toată lumea. „După 6 luni, rezultatele sunt fantastice. 15 copii urmează să iasă din T3C şi şă înceapă o pre-iniţiere în artele marţiale. Rezultatele obţinute în recuperarea psihomotorie le dau acestor copii şansa de a practica un sport individual.
Cu ceilalţi copii, care în urma evaluării iniţiale au fost încadraţi cu grade mai severe de autism, continuăm procesul de recuperare, dar şi la ei sunt rezultate remarcabile, faţă de momentul iniţial. Unii au ales să se retragă, puţin cam devreme, dar îi aştept să revină dacă vor.

Am reuşit să scot prima serie de terapeuţi, şi urmează să demarez formarea altora, atât în ţară cât şi în Ucraina. Acolo urmează să lucrez cu 50 copii şi ş ă formez 15 terapeuţi, într-un program intensiv, pe perioadă lunii aprilie. În toamnă voi ţine un workshop de iniţiere în T3C, în Vancouver, iar apoi vom pune la punct detaliile implementării acolo. Mai sunt şi alte oferte pentru colaborări internaţional, dar sunt în fază incipientă. Sper să reuşesc să acreditez cumva cursurile de formare, fiindcă cererea e foarte mare.
dora
 
Posts: 3780
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Previous

Return to TERAPII

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron