Scrisoare de recomandare-coordonare programe la domiciliu

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

Scrisoare de recomandare-coordonare programe la domiciliu

Postby mmaria » Thu Sep 16, 2010 3:32 pm

Scrisoare de recomandare
De mmarialj

Desi nu este propriu-zis o scrisoare de recomandare, cele ce vor fi scrise mai jos vor constitui impresiile mele despre un om bun si frumos, dedicat si increzator, harnic si optimist, aflat in cautarea unor cai pentru desavarsire personala si profesionala.

Acesta este Alina Porumboiu, colaboratoarea si prietena mea de-alungul a trei ani, atunci cand a inceput sa lucreze cu fetita mea cu autism ca studenta la facultatea de psihologie, Universitatea din Bucuresti. Intre timp, Alina a absolvit aceasta facultate si Masterul de Psihoterapie Experientiala dar, cel mai important pentru subiectul acestei ‘scrisori’, a continuat neintrerupt sa se implice direct si proactiv in terapia fetitei noastre, imbunatatindu-si si dezvoltand noi abilitati specifice interactiunii cu persoanele cu dizabilitati.

De-alungul celor trei ani scursi, Alina a fost supranumita de noi, familia Catincai, dar si de intreaga noastra echipa ‘numarul 1′ iar de ea, Alina 1, am depins in multe cazuri pe care le-a administrat cu inteligenta si empatie. Nu vreau sa trec usor peste ce am scris in fraza anterioara si anume peste cuvantul ‘empatie’ intrucat vreau sa subliniez aceasta calitate deosebita si atat de timid aparenta la noi, din pacate, pentru ca fara empatie nu se poate intelege si, cu atat mai mult, ajuta un copil cu autism. Iar Alina are aceasta calitate.

As vrea sa fie foarte explicit faptul ca Alina nu o paraseste pe Catinca si pe noi, familia Catincai, ci continua sa caute solutii pentru deschiderea fetitei noastre catre lume in timpul grupului de terapie creativa initiat de ea si la care Catinca este prezenta cu bunadispozitie. Totodata Alina a depasit etapa de initiere iar motivatia ei pentru a invata mai departe si a avansa in profesiunea pe care si-a ales-o inspirat este absolut fireasca si fara indoiala de inteles.

Din motivele expuse mai sus, o recomand fara nici cea mai mica ezitare pe Alina tuturor familiilor incercate de conditii similare cu a fetitei noastre pentru a se increde in abilitatile acesteia de coordonare a echipei si supervizare a terapiei copilului respectivei familii.

Despre supervizarea programelor la domiciliu a copiilor cu tulburari din spectrul autist si ADHD, Alina considera ca programul psiho-educational multidisciplinar are avantajul ca extinde metoda ABA pe aria psiho-sociala si relationala dar si pe cea a integrarii emotionale in functie de nevoile specifice ale copilului si familiei acestuia. Programul personalizat va cuprinde metode multidisciplinare luand in consideratie profilul unic al copilului dar si nivelul sau de varsta emotionala (pana unde s-a dezvoltat copilul in ceea ce priveste constientizarea si controlul propriilor sale emotii traduse prin comportamente).

In programele individualizate, adresate copiilor din spectrul autist sunt importante 3 lucruri: familia, consecventa programului si a echipei de lucru si potentialul copilului. Experienta mea acopera consilierea si psihoterapia cu adultii si copiii, gestionarea si organizarea grupurilor de lucru (a tutorilor in acest caz) si interventia psiho-educationala in sfera autismului. Ceea ce nu intra in atributiile unui supervisor sunt: evaluarea psihologica a copilului (aceasta fiind realizata de psihiatru sau psiholog clinician) sau recomandarea medicatiei.

Doresc tuturor succes si incredere, ajutorul nu trebuie sa vina neaparat de foarte departe:)
Detalii despre Alina la telefon 0728063062

http://catincamaria.wordpress.com/2010/ ... comandare/
mmaria
 
Posts: 80
Joined: Sat Feb 12, 2005 2:31 pm

Return to TERAPII

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests