Page 1 of 1

SPECIAL OLYMPICS ROMANIA

PostPosted: Mon Mar 08, 2010 11:59 am
by paulatoma
Buna ziua, tuturor!

Ma numesc Paula Toma si sunt voluntar in relatia cu parintii in cadrul Special Olympics sportivi tineri. sunt si mama unui baietel de 2 ani cu sindrom down.
Am fost de curand invitata la o intalnire SO cu reprezentanti ai acestei organizatii din mai multe tari, aproape toti parinti. Copii lor au diverse afectiuni de la sindrom down, sindrom Asperger, autism, ADHD, si sunt atleti Special Olympics de ani buni cu medalii obtinute la inot, atletism, bocce, etc. ( pentru mai multe detalii consultati www.specialolympics.ro).
Ei au povestit faptul ca SO le-a schimbat viata copiilor lor.
Special Olympics se adreseaza tuturor copiilor cu disabilitati fizice si psihice.
Pentru inscrieri la antrenamente sau alte detalii contactati-ma
Paula Toma
tel 0748126065
e-mail paula_mldnsc@yahoo.com

PostPosted: Tue Mar 09, 2010 10:35 pm
by paulatoma
In urma discutiei cu o mamica, aduc noi informatii.
Special Olympics nu pune accent pe performanta.

Misiunea Special Olympics este sa organizeze pe durata intregului an antrenamente si competitii sportive cu o gama larga de probe pentru copiii si adultii cu dizabilitati intelectuale, pentru a le oferi acestora sansa de a se dezvolta fizic, de a-si dovedi curajul, de a se bucura de viata alaturi de familie, de prieteni, de alti sportivi Special Olympics si de comunitate. In viziunea noastra, integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati se bazeaza pe comunicare, iar sportul este una dintre cele mai potrivite modalitati de comunicare la acest nivel. (http://www.specialolympics.ro/index.php?cat=despre)

Eu ma ocup de grupa de atleti tineri intre 2 si 8 ani, dar sunt bineveniti si potentiali atleti si peste 8 ani pe care ii voi indrepta catre colegii mei.

Si copii dumneavoastra au dreptul la "terapia prin sport"