Metoda HANDLE

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

Metoda HANDLE

Postby dora » Sat Sep 12, 2009 8:27 am

Saturday, September 12, 2009
Metoda HANDLE de tratament a tulburărilor neurologice

Prin intermediul grupului Yahoo! numit Verbal Behavior (puteţi subscrie la acest grup dând click pe dreptunghiul mov din stânga blogului) am aflat despre metoda HANDLE (Holistic Approach to Neuro-Developmental and Learning Efficiency) de tratament a tulburărilor neurologice, incluzând autismul.

Creată de către Judith Bluestone, o persoană născută cu deficienţe neurologice produse de chimicalele cu care experimenta tatăl său, metoda HANDLE are la bază observaţia externă (motorie, comportamentală) pentru a detecta tulburările interne. Apoi, prin exerciţii specifice, aceste tulburări sunt adresate şi – se susţine – corectate.

Se afirmă că metoda tratează tulburări profund disturbatorii precum ADHD fără medicamente – lucru ce sună foarte promiţător. Din păcate, nu este certificată de cercetări independente iar în materie de mărturii nu oferă decât articole de presă, intervenţii la radio ori opinii particulare (ale părinţilor, în special, persoane inerent subiective) – adică lipsesc studiile serioase care să măsoare cu acurateţe eficienţa metodei.

Un alt dezavanataj major al metodei constă în faptul că porneşte de la şi se bazează pe experienţa personală a Judithei dar nu pare să fie acompaniată de materiale scrise care să o explice cu precizie şi în detaliu. Se organizează seminarii, inclusiv în Europa (Cehia, Slovenia, Irlanda, Marea Britanie), însă nu am văzut să fie puse la vânzare online cărţi ori cursuri.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.handle.org.

Posted by Marius Filip 0 comments Links to this post
Labels: autism, Romanian
http://mariusfilip.blogspot.com/
dora
 
Posts: 3780
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to TERAPII

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron