Oferta de la o editura

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Postby gamara2 » Tue Nov 25, 2008 9:41 pm

sustin si eu propunerea lui gia. e o carte foarte utila tuturor.
vin in acelasi timp cu o sugestie :
"The Social Skills Picture Book Teaching play, emotion, and communication to children with autism" - Jed Baker
http://www.amazon.com/gp/product/188547 ... d_i=507846
(dar tot mai mult imi place "Teaching Children With Autism to Mind-Read" )

ca sa ii raspund lui somalezu, dupa mine amandoua cartile sunt aplicabile unui numar mare de copii ajunsi intr-un stadiu mai avansat in terapie, dar prima din ele atinge un subiect mai delicat si mai greu de tratat.
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

Postby shakalu » Tue Nov 25, 2008 10:43 pm

da , sugestia lui gia e perfecta pentru copii care au trecut de primele stadii si au nevoie de o viziune mai aprofundata vis a vis emotii . o carte excelenta .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby gia » Wed Nov 26, 2008 10:08 am

"The Social Skills Picture Book Teaching play, emotion, and communication to children with autism" - Jed Baker

Si noi am folosit aceasta carte. este intr-adevar foarte utila pentru ca ofera o imaginea absolut clara mai ales copilului asupra a ceea ce trebuie facut. imaginile din carte se pot folosi direct in lucrul cu copilul. eu am propus-o pe cealalta pentru ca ofera multa informatie despre etape atat pentru emotiisi teoria mintii, cat si pentru pretend play. de asemenea, pot fi folosite imaginile de la sentimentele generate de situatie sau de dorintele copilului.
daca as fi in situatia de a alege intre cele doua as alege sa se traduca Teaching children with autism to mind read pentru ca in cealalata imaginile vorbesc de la sine, dar daca nu ar trebui sa aleg le-as traduce pe amandoua.

Cartile sunt folositoare pentru nivel intermediar si avansat.
gia
 
Posts: 14
Joined: Sat Jul 10, 2004 6:20 pm

Postby somalezu » Wed Nov 26, 2008 10:24 am

I-am intrebat si pe cei de la ABC aseara .. deocamdata mi-a raspuns doar Steve cu o selectie care ma intriga
The PECS Manual, The ABLLS Assessment, Steps to Independence
Comentarii ?
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti

Postby gamara2 » Wed Nov 26, 2008 11:15 pm

PECS e utila, dar dupa mine e genul de terapie pe care poate o incerci, poate merge, dar la care vrei sa renunti cat mai repede, si sa iti doresti sa inlocuiesti aptitudinile invatate prin PECS cu comunicarea verbala functionala. pentru profesionisti o vad mai degraba ca fiind foarte utila, pentru ca este o metoda de terapie care se poate aplica aproape la orice caz, chiar daca pentru o perioada restransa de timp (eu ca parinte imi doresc o carte care sa ma insoteasca cat mai mult in timpul terapiei cu coplul meu)
ABLLS nu il vad ca imperios de tradus acum. e mult prea direct adresat specialistilor, o evaluare, pe cat de completa, pe atat de stufoasa, si greu de folosit in cadru familial. cu riscul de a-mi ridica psihologii si ceilalti specialisti in cap, le-as recomanda ca ABLLS sa si-l cumpere si sa si-l traduca singuri, cel putin pentru perioada imediat urmatoare.
Steps to Independence mi se pare prea "light"; e o carte execelenta pentru parinti, dar e genul de carte care te ajuta pe tine, ca parinte, sa te obisnuiesti cu ideea, si pe copil il ajuta sa progreseze intr-o masura in care parintele sa rasufle un pic mai usurat, pentru ca copilul incepe sa faca progrese. intradevar, e un lucru foarte mare ca copii nostri sa inceapa sa invete sa fie independenti, dar nu e o carte care sa te duca pana la capat, o carte la sfarsitul careia, daca apuci sa parcurgi in timpul terapiei cu copilul tot ce e in ea, sa simti ca ai ajuns la final, si ca visul tau, de a avea un copil normal, e aproape de realitate.
asa ca votul meu merge in continuare pentru "Teaching children with autism to mind read". pentru ca, desi acopera o arie limitata din terapie, totusi e una din cele mai dificile de abordat. iar ca cea de-a doua carte de tradus, as recomanda cartea lui catherine maurice : Behavioral Intervention for Young Children With Autism: A Manual for Parents and Professionals. dupa cum ii zice si titlul, o carte ata pentru parinti, cat si pentru specialisti
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

Postby somalezu » Thu Nov 27, 2008 8:31 am

Gabi, PECS nu e o terapie (pe care o alegi in locul ABA), e mai curand o unealta foarte utila in multe cazuri care te poate ajuta la inceput pentru a stabili un mod de comunicare (ceea ce este absolut necesar si pentru cresterea motivatiei si diminuarea exceselor comportamentale ale copiilor non-verbali). Si daca folosesti PECS sau limbajul mimico-gestual nu inseamna ca nu faci lectii de verbalizare, si daca copilul devine verbal nu se renunta imediat la PECS. Nu vreau insa sa starnesc o polemica despre rolul PECS (pentru ca tin ca discutia sa ramana on-topic) - vreau doar sa zic ca cel putin cei de la ABC il folosesc la toti copiii care nu reusesc la inceputul terapiei sa-si exprime verbal dorintele.

Am vrut sa va scriu azi ca sa va comunic si propunerile lui Joe Morrow (domnul in varsta care a prezentat istoria ABA la workshop-ul din iunie si care este BCBA) :
Behavioral Interventions for Young Children with Autism (Catherine Maurice) and
Teaching Language to Children with Autism and Other Developmental Disabilities (Partington and Sundberg

Se contureaza o lista frumusica ..
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti

Postby gia » Thu Nov 27, 2008 2:47 pm

Noi am folosit mult "Teach me Language. A language manual for children with autism, Asperger's syndrom and related developmental disorders". Pentru limbaj a ajutat extraordinar de mult si am folosit-o o perioada foarte lunga de timp. Are programe incepand de la asocieri simple de cuvinte pana la cum sa scrii o poveste. De asemenea, este de mare ajutor pentru conversatie. Are si fise care ajuta la formarea gandirii critice sau pentru rezolvarea de probleme(inclusiv situatiile periculoase). Are doua volume. Pe primul il puteti rasfoii direct pe site:

http://www.amazon.com/Teach-Language-As ... 915&sr=8-7

si

http://www.amazon.com/Companion-Exercis ... 915&sr=8-8

Toate bune,
Gia
gia
 
Posts: 14
Joined: Sat Jul 10, 2004 6:20 pm

Postby somalezu » Thu Nov 27, 2008 3:04 pm

Multumesc mult Gia, gasesc foarte interesante cartile pe care le recomanzi.
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti

Previous

Return to TRADUCERI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest