ABAKIT

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

ABAKIT

Postby dora » Mon Feb 20, 2017 9:14 am

http://www.sursata.ro/autism

Asociația Help Autism lansează o aplicație inovativă de suport psihoterapeutic: ABAKIT 'Eu învăț despre lume prin imagini'. Acesta este un nou pas, după 7 ani de experiență, în sprijinirea procesului de recuperare a copiilor cu tulburare de spectru autist. Accesul la Aplicația ABAKIT 'Eu învăț despre lume prin imagini' va fi oferit în mod gratuit atât copiilor beneficiari ai Asociației Help Autism cât și beneficiarilor Centrului Mihai aparținând Asociației Autism, Terapie, Sport și Arte Argeș, parteneri ai Asociației.
Aplicația poate fi achiziționată prin Play Store, în mod gratuit, funcționând pe sistemele iOS, Android și Windows, atât în limba română cât și în limba engleză, după cum reiese din comunicatul prezentat de Asociația Help Autism:
”După 7 ani de experiență în lucrul individual cu copiii diagnosticați cu autism și familiile acestora, Asociația Help Autism face un nou pas în sprijinirea procesului de recuperare a copiilor cu tulburare de spectru autist prin lansarea aplicației inovative de suport psihoterapeutic, ABAKIT 'Eu învăț despre lume prin imagini'.
Autismul afectează dezvoltarea normală a creierului în ariile responsabile de funcția de comunicare, de interacțiune socială și de funcționare cognitivă. Din acest motiv, copiii cu autism au nevoie de materiale educaționale create special pentru ei, care să țină cont de modul în care ei pot învăța. Pentru a facilita activitățile de recuperare în cadrul programelor terapeutice, Asociația Help Autism a dezvoltat intern, încă din anul 2013, kit-ul de materiale didactice 'Eu învăț despre lume prin imagini — materiale ABA', primul de acest gen din România

După 4 ani în care kit-ul a funcționat drept principal suport în ședințele de terapie ale copiilor cu autism din întreaga țară, implementarea sub forma unei aplicații mobile vine să sporească atractivitatea acestui tip de activitate, dat fiind interesul manifestat de copiii cu autism pentru dispozitivele electronice.
Pe lângă suportul acordat specialiștilor în cadrul ședințelor de terapie, accesibilitatea materialelor încurajează totodată implicarea părinților și continuarea aplicării practicilor și principiilor terapeutice și acasă, contribuind astfel la accelerarea procesului de învățare. În acest sens, la recomandarea terapeutului coordonator și respectând planul individualizat de intervenție, aplicația IT va putea fi accesată facil utilizând o tabletă, telefon mobil sau un computer.

ABAKIT își propune să fie în principal un instrument de suport în munca specialiștilor în terapie ABA și de aceea, utilizarea acasă este recomandată doar sub atenta îndrumare a acestora. Un alt element inovator este reprezentat de posibilitatea generării rapoartelor de progres, direct din aplicație, terapeutul coordonator având astfel posibilitatea de a urmări progresul fiecărui copil, chiar în urma lucrului la domiciliu.

Aplicația conține un set de exerciții online realizate pe baza kit-ului ABA, 1200 de imagini care corespund programelor de analiză comportamentală aplicată (ABA) și nivelului terapeutic, respectiv vârstei și abilităților copilului.
Asemeni Kitul-ului ABA, dezvoltat în format fizic de către Asociația Help Autism, http://ahaprint.ro/produs/kit-materiale-aba/, aplicația contribuie la stimularea și dezvoltarea abilităților cognitive și verbale ale copiilor cu TSA, pe baza unor obiective terapeutice:
- dezvoltarea limbajului receptiv;
- dezvoltarea limbajului expresiv și a comunicării prin descriere și povestire;
- dezvoltarea spiritului de observație și folosirea limbajului descriptiv;
- identificarea expresiilor faciale și a emoțiilor simple;
-identificarea regulilor sociale și situațiilor sociale complexe.
Accesul la Aplicația ABAKIT 'Eu învăț despre lume prin imagini' va fi oferit în mod gratuit atât copiilor beneficiari ai Asociației Help Autism cât și beneficiarilor Centrului Mihai aparținând Asociației Autism, Terapie, Sport și Arte Argeș, parteneri ai Asociației.

Din punct de vedere tehnic, aplicația funcționează pe sistemele iOS, Android și Windows, atât în limba română cât și în limba engleză și poate fi achiziționată prin intermediul Play Store, prin descărcarea pe device-urile compatibile sistemelor de operare.
Aplicația poate fi achiziționată pe module distincte, grupate în funcție de gradul de dificultate sau integral: ABAKIT Starter pentru nivelul începător — conține 5 programe; ABAKIT Medium pentru nivelul intermediar — conține 5 programe; ABAKIT Advanced pentru nivelul avansat — conține 4 programe.

Sumele încasate din vânzarea materialelor de terapie ABA atât în format fizic cât și în format electronic sunt direcționate către susținerea terapiei de recuperare pentru cei 440 de copii cu TSA beneficiari ai Asociației Help Autism.
Aplicația ABAKIT 'Eu învăț despre lume prim imagini' a fost dezvoltată în cadrul proiectului 'Înființare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie', co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă cu un buget total de 277.761,25 CHF. Grantul acordat este de 249.985,12 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant și parteneri este în valoare de 27.776,13 CHF.
dora
 
Posts: 3718
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to COMPUTERS/SOFT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest