detoxifiere

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Postby zenobia » Fri May 05, 2006 10:23 am

iata traducerea primelor doua parti ale articolului. Imi cer iertare pentru termenii medicali pe care nu i-am stiut.

O poveste de succes despre detoxifiere si medicina nutritionista
de John Gannage, MD

Fiind medic de familie alopat, m-am simtit de multe ori neputincios in incercarile mele de a ajuta pacientii cu boli cronice. Sa-i vad suferind la nesfarsit si sa nu am suficiente mijloace la indemana pentru a schimba ceva, in ciuda anilor indelungati de practica medicala, era frustrant si trebuia intervenit.

Niciodata nu am simtit mai intens acest lucru ca in fata autismului si afectiunilor inrudite. Din fericire, dupa ani intregi de educatie continua si de aplicare a principiilor care nu se invata la facultatea de medicina, am astazi o mare satisfactie oferind servicii copiilor autisti si failiilor lor, si asta deoarece am decis, asa cum au facut si alti medici din zona alternativa a medicinei, ca ceva trebuie facut.

A trebuit sa conceptualizez autismul ca pe un model de boala din care sa explic multe dintre bolile noastre moderne si sa aplic in cazul lui metodele pe care le foloseam in cazul altor afectiuni cronice cu componente imuno-toxice. A trebuit sa aflu ca medicii din Baton Rouge considera autismul o forma unica de intoxicare cronica cu mercur, si ca o trateaza ca atare. A trebuit sa invat despre glutation, nivelele de glutamat si metaboliti de gluten; despre abordarea cazurilor de autism, despre metabolitii de caseina si carnosina. Am ajuns sa pot depune marturie ca abilitatea de a imbunatati semnificativ viata unui copil autist (si de a indeparta eticheta de boala) are un impact extraordinar nu numai asupra pacientului, ci si asupra familiei lui si a comunitatii in care traieste.

Aplicarea principiilor medicinei holiste, inclusiv a terapiilor pe baza de alimentatie, extinde de fapt acest impact pozitiv la toate nivelele societatii, deoarece remedierea acestei afectiuni usureaza multe alte aspecte problematice. Abordarea este integrativa, extrem de cuprinzatoare si poate fi complicata – orice schema de tratament nu trebuie sa fie sub nici o forma mai impovaratoare pentru pacient si/sau familie decat boala insasi – dar am vazut eu insumi ca parintii pot aplica aceste terapii cu rezultate favorabile si, in cele din urma, cu un beneficiu major. Cazul prezentat mai jos ilustreaza tocmai acest lucru.

Partea aII-a
Studiu de caz

L-am intalnit prima oara pe T. in decembrie 2002, cand avea 3 ani si 2 luni. Cu opt luni in urma i se pusese diagnosticul de tulburare din spectrul autist. Parintii sai – atenti, informati, cooperanti – au relatat cu acuratete un regres de vorbire la varsta de 18 luni, dupa ce vaccinul DPTP si cel de gripa au fost administrate la interval de doua saptamani. Baietelul, care spunea intre opt si zece cuvinte, n-a mai vorbit deloc. La momentul vezitei, avea comportament autostimulativ, isi lovea in mod repetat tatal, era hiperactiv si scotea sunete nearticulate cand vroia ceva. Parintii lui T. au solicitat tratament de medicina alternativa pentru boala fiului lor si si-au dat acordul pentru folosirea terapiilor complementare administrate in cadrul cabinetului meu.

T. se nascuse prin cezariana si avea o sora geamana cu dezvoltare normala. Avusese multe infectii la ureche si primise patru randuri de antibiotice. Avusese si multiple bronsite, precum si cradle cap (infectia cu o ciuperca a pielii capului). Avea mereu scaune moi.

Medicina nutritionista si chelarea

Parintii sai, bine informati, deja incepusera sa-i dea copilului probiotice, in esenta acizi grasi, vitamine B si alte suplimente. La prima consultatie am pus impreuna la punct un plan general de tratament, cu accent pe medicina biologica, nutrtionista. Prima etapa era evaluarea copilului (prin anamneza, consultare, profil de urina si analiza de sange) si corectarea anomaliilor legate de fermentare. Copilului i-a fost prescrisa o dieta fara gluten, fara caseina si fara zahar.
Odata imbunatatit tranzitul intestinal, am trecut la etapa a doua: evaluarea si tratatrea intoxicatiei cu metale grele. Simultan, i-a fost recomandat un preparat antifungic, iar imunitatea i-a fost de asemenea reglata prin medicatie.
in martie 2003, parintii lui T si-au dat acordul pentru un test de urina care sa urmareasca elementele toxice, test care a aratat un nivel ridicat de mercur in urina. Parintii au solicitat vizite regulate la cabinet pentru sedinte de chelare si au primit suplimente nutritive pentru glutation (testul de acid organic aratase nivele scazute). (Glutationul este un antioxidant produs pe cale naturala, care este folosit la indepartarea mercurului, bifenil policloruratilor, bifenil polibromuratilor si a altor substante schimice.)

Pana in mai 2003 copilul incepuse deja sa-si dea drumul la limbaj, cu mai putin ajutor si mai multa spontaneitate, si facea de asemenea progrese in deprinderea folosirii toaletei, avand o consistenta mult mai buna a scaunelor. Parintii au raportat “schimbari majore”, inclusiv progrese in interactiunea prin joc.
zenobia
 
Posts: 188
Joined: Fri Feb 04, 2005 1:04 am
Location: Bucuresti

Postby formykid » Wed May 12, 2010 6:17 am

Cum se solicita aceste analize-de sange, sumar de urina- adica ce spunem ca vrem sa urmarim? Cine le poate interpreta-de ex in provincie?
Multumesc
It requires more courage to suffer than to die.
formykid
 
Posts: 55
Joined: Sat Jan 03, 2009 4:45 pm


Return to ALIMENTATIE, DIETE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron