dieta?

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

dana

Postby dana » Wed Feb 04, 2004 1:55 pm

Dominique, te rog spune-mi in ce consta aceasta dieta (fara caseina si gluten), ce are voie sa manance copilul si ce nu, de cat timp urmezi dieta si daca ai observat oaresce imbunatatiri in comportamentul copilului.
Shak, parca si tu ai urmat o astfel de dieta cu baiatul tau, ce-mi poti spune?
dana
 
Posts: 39
Joined: Tue Nov 25, 2003 8:56 am
Location: Pitesti

Postby dominique » Wed Feb 04, 2004 5:12 pm

Vezi sectiunea "Terapii"...."diete in terapii pt autism"
Baiat, 4 ani 6 luni
Diagnostic: autism Alte afectiuni: hiperkinezie
Regim alimentar: fara gluten si caseina
dominique
 
Posts: 79
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:27 am

dana

Postby dana » Thu Feb 05, 2004 10:26 am

Mai Dominique, chiar n-ai vazut nici o schimbare la baiatul tau dupa dieta de care te-am intrebat, sau nu vrei sa dai detalii, ca sectiunea "diete in autism" am citit-o si rascitit-o si de alimentele indicate si contraindicate tot nu am dat, merita sa incerc, nu te-am intrebat de amorul artei, ci m-am gandit ca esti expert in domeniu deoarece ai incercat-o cu baiatul tau.
dana
 
Posts: 39
Joined: Tue Nov 25, 2003 8:56 am
Location: Pitesti

Postby shakalu » Thu Feb 05, 2004 11:30 am

dana...dieta fara gluten si caseina este una foarte foarte dificila ...din mai multe considerente...

am sa incerc sa iti explic si despre ce este vorba : in principiu sunt anumiti copii care au o intoleranta la aceste substante pe care corpul lor nu reuseste sa le transforme in proteine prin ardere si practic nu fac altceva decat sa se acumuleze in corp si sa duca la un fel de acumulare toxica...unde se vede asta ?...in general ai doua parti : una se refera la starile de hiperkinetism si stari nervoase si ceea de a doua parte se refera la stomacul acestor copii (au un fel de diaree cronica) ...asa ca sunt copii la care esti obligat sa tii dieta datorita stomacului si altii la care te poate ajuta la starile de frustrare si hiperkinetism si automat la focusul de atentie. Ceea ce trebuie spus este ca cu exceptia problemelor cu stomacul la care ai sa vezi inbunatatiri imediate in cazul celei de a doua parti inbunatatirile nu sunt "ooooaaauuu" ...sunt destul de light si de nebagat in seama ...versus dieta in sine care este cam draconica...

acum am sa incerc sa-ti spun mai multe despre caseina si gluten ...caseina este o substanta care se gaseste in orice lapte fie uman fie de vaca si in dieta despre care vorbim trebuie scos cu desavarsire orice produs care are lapte sau orice derivat de lapte in compozitie. astfel , orice dulciuri , orice produse lactate , orice prajituri , etc. sunt cu desavarsire interzise....la fel glutenul este o substanta care este prezenta in grau si astfel in orice aliment de panificatie ....la fel in dieta despre care vorbim trebuie scoasa paine , prajituri si orice produs de panificatie....astea sunt motivatiile pentru care am spus ca dieta este destul de draconica...practic toate alimentele pe care le mananca copilul trebuie preparate in casa si cu mare atentie ...eu nu stiu sa existe pe piata multe produse care sa se inscrie in categoria gluten si caseina free...

referitor la experienta noastra ...noi am incercat-o cam 3 luni pe radu dar pentru ca radu nu avea probleme cu stomacul si pentru ca inbunatatirile pe care ni le-a adus la celalate capitole nu ne-au multumit versus frustrarea copilului de a nu putea manca o mare parte din alimentele care ii placeau am renunatat la ea si am incercat sa compensam dezavantajele prin alte lucruri.
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am


Return to ALIMENTATIE, DIETE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests