RETETE FARA LACTATE SI FAINOASE

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

RETETE FARA LACTATE SI FAINOASE

Postby simion c » Sun Jul 24, 2005 4:51 pm

MINCARE DE FASOLE VERDE
-2-3 cepe,2-3 morcovi ,dovlecel ,sare,piper,putina varza,1 castravete,cam 300 gr fleica foarte putin impanata cu grasime,putin sorici daca este,pasta de rosii 1/2 borcan.
Se toaca ceapa,se rad morcovii,se calesc impreuna cu sarea si putin piper, se adauga dovlecel ras dupa gust ,se mai amesteca de citeva ori,se adauga castravetele ras,se amesteca.Dupa ce s-au patruns,se dau deoparte.
Separat,in tigaie de teflon,se pune varza tocata ,impreuna cu fleica taiata bucati si soriciul,se pune putin oregano,si se amesteca pina se-nmoaie varza
si se prajeste putin carnea.Se pune amestecul in oala peste primul,se amesteca,se adauga busuioc,cimbru,patrunjel,marar,fasolea verde rupta bucati,apa si se pune la fiert.Dupa ce a clocotit o vreme si s-a-nmuiat fasolea,se adauga pasta de rosii ,o juma de borcan si se mai da in citeva clocote.Se drege de sare,piper.
E delicioasa cu mamaliguta.
PIURE DE CARTOFI
Se fierb cartofii,se zdrobesc.Separat se face maioneza din 1 ou fiert,1 ou crud,mustar si ulei si se amesteca maioneza cu cartofii pasati.
SOS: ptr acest piure,se poate face un sos din 2-3 linguri de pasta de rosii care se clocotesc impreuna cu 1/2 ceasca de apa.Se adauga 1 legatura de marar tocat ,3-4 catei de usturoi taiati felii(nu zdrobiti) peste sos,se mai clocotesc de 2 ori si se pune sos cu lingura peste piure.Cine vrea sa ingroase sosul,poate fierbe si putin praf de orez in el.
SALATA DE VINETE
1 KG de vinete se coc,se curata si se scurg.Se toaca bine si se amesteca cu ulei si sare.Separat se toaca ceape,ardei gras marunt,castraveti tot marunt,rosii care se storc si se amesteca cu vinetele.Se fierb citeva felii de dovlecel,se paseaza si se amesteca si ele.Salata e tare gustoasa.
simion c
 
Posts: 59
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

Postby simion c » Sun Jul 24, 2005 5:02 pm

MINCARE DE MAZARE
2 cutii de mazare mari
2-3 cepe,2-3 morcovi,putina varza tocata ,usturoi verde ,ardei gras.
Se toaca ceapa,morcovii varza,ardeiul gras si se calesc pina se patrund.Se adauga usturoiul,1 cutie de boabe de porumb zaharat ,patrunjel tocat,sare,piper, se mai dau pe foc,amestecind bine sa nu se arda.Se toaca 2-3 rosii,se adauga si ele,se amesteca,se scurge mazarea de apa si se adauga si ea.Se amesteca bine,se adauga putina apa ,marar tocat,eventual si suc de rosii.
simion c
 
Posts: 59
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

Postby GuestY » Fri Jul 29, 2005 9:00 pm

imi place foarte mult varza murata shi nu stiu cum se face. Am cumparat butoiul , te rog spune-mi cum fac mai departe. exista vreo varianta far apritocit, caci partea asta ma distruge.
Fost GuestX
GuestY
 
Posts: 17
Joined: Tue May 24, 2005 11:40 am

varza murata

Postby simion c » Mon Aug 01, 2005 6:49 am

Am sa culeg folclor pe tema asta de la unii mai intelepti si am sa-ti scriu ce-am aflat.
Pina atunci,am o reteta cu varza dulce ,se numeste Luckosh ,nu stiu cum se scrie exact,dar e delicioasa.
Se taie varza in bucati mai mari,cu nervuri cu tot si se pune la fiert cu apa si sare dupa gust.Separat,se ia un ciolan afumat daca se poate nu dat cu boia si conservant.Se fierbe pina se inmoaie cit de cit si se ia mare parte din afumatura.Se scoate ciolanul,se arunca apa si se adauga ciolanul in oala cu varza.Se fierbe bine pina se desface carnea de pe os.Mincarea tre sa aiba zeama multa,nu sa fie scazuta.Nu se mai adauga nimic si este excelenta .
Mincarea asta e preferata fiului meu," mami,faci lucicos "
simion c
 
Posts: 59
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

Postby simion c » Mon Aug 01, 2005 6:55 am

SNITELE
Se bate carnea,se trece prin praf de orez,prin ou si malai si se prajesc
simion c
 
Posts: 59
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

Postby GuestY » Mon Aug 08, 2005 6:03 am

Multumesc banuiesc ca e foarte buna o sa incerc sa fac zilele astea . Poate ma ajuti si in ce te-am rugat mai sus. merci
Fost GuestX
GuestY
 
Posts: 17
Joined: Tue May 24, 2005 11:40 am

Postby Ioana » Fri Nov 24, 2006 11:03 pm

fundamentul din spatele terapiei fara gluten (gasit in grau) si caseina (in produse din lapte) este urmatorul. copilul autist are multiple disfunctionalitati bio-medicale. datorita unei incapacitati de a sintetiza glutenul si caseina acestea se transforma in stomac in gliadomorfina respectiv casomorfina care sunt niste opioide, in sensul ca au efecte similare cu ale drogurilor. Datorita unei alergii alimentare la aceste doua produse, sau datorita prezentei unei infectii bacteriene in intestin (cauzata de o "defectiune" a sistemului imunitare, datorita uzul frecvent de antibiotice care ucid flora intestinala buna etc) mucoasa devine mult mai premeabila si permite patrunderea direct in organism a acestor doua substante toxice care vor ajunge implicit si in sistemul nervos creand acele momente in care copilul pare surd, intangibil, pare "pe alta planeta" etc.

S-au obtinut rezultate uluitoare cu aceasta dieta, si este prefect aplicabila. Trebuie insa sfatul unui nutritionist capabil. Exista produse speciale care inlocuiesc cele cu gluten si caseina. Unii medici recomanda evitare soiei care poate produce inflamatia mucoasei intestinale. De asemenea nu stiu daca varza e indicata intrucat contine "fenoli" care sunt de asemenea destul de greu procesabili si de un sistem gastro-intestinal sanatos.
Ioana
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 24, 2006 10:54 pm


Return to ALIMENTATIE, DIETE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests