TEACHH

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

TEACHH

Postby shakalu » Fri Oct 10, 2003 8:27 pm

iote cate ceva si despre terapia care se numeste TEACHH...in principiu este o terapie ok si care foloseste mult fiecare inclinatie nativa a copilului ; ramane din pacate o terapie mai mult paleativa in care se incearca invatarea copilului a unor granite si proceduri la care sa fie atent si de asemenea modifica mediul copilului astfel incat lumea lui imediat inconjuratoare sa fie mai sigura ....problema cea mai grava este atunci cand copilul iese afara din lumea lui (sau cand incearca sa o faca ) si se izbeste de cu totul alte lucruri decat a invatat si automat se simte pierdut , pur si simplu lucrurile sunt altfel decat in lumea pe care a invatat-o .....va amintiti filmul Rain Man cu Dustin Hoffman ?...personajul din film fusese supus la terapia TEACHH intr-un loc sigur (un sanatoriu ) si invatase niste lucruri asa cum erau acolo ; atunci cand a iesit afara lucrurile erau total schimbate si pe el il debusola inclusiv faptul ca periuta de dinti si pasta nu mai erau in ordinea pe care o stia el si nu mai aveau aceasi culoare , etc.....parerea mea ca este foarte buna in conditiile in care fie persoana autista are o varsta inaintata (sa zicem peste 12-13 ani ) si este verbala fie atunci cand persoana este afectata si de alte afectiuni (auditive , verbale , motrice , s.a.m.d. ) sau pentru inceputul unei terapii ca copilul (orice varsta ar avea) ca acestea sa achizitioneze niste deprinderi ...

Division TEACCH started in 1966 as part of the Department of Psychiatry of the School of Medicine at the University of North Carolina in the USA It began as a Child Research Project to provide services to
children with autism and their families. In 1972 the North Carolina General Assembly passed legislation which enabled Division TEACCH to become the first comprehensive statewide community-based programme of services for children and adults with autism and other similar developmental disorders
Today TEACCH provides a wide range of services to a broad spectrum of toddlers, children, adolescents, adults and their families including diagnosis and assessment, individualized treatment programmes, special education, social skills training, vocational training, school consultations, parent training and counselling and the facilitation of parent group activities.
TEACCH also maintains an active research programme and provides multidisciplinary training for professionals dealing with children/adolescents/adults with autism and their families. The primary aim of the TEACCH programme is to help to prepare people with autism to live or work more effectively at
home, at school and in the community. Special emphasis is placed on helping people with autism and their families live together more effectively by reducing or removing ‘autistic behaviours’.
The TEACCH Concept
The principles and concepts guiding the TEACCH system have been summarised as:
• Improved adaptation: through the two strategies of improving skills by means of education and of modifying the environment to accommodate deficits.
• Parent collaboration: parents work with professionals as co-therapists for their children so
that techniques can be continued at home.
• Assessment for individualised treatment: unique educational programmes are designed for all
individuals on the basis of regular assessments of abilities.
TEACCH
Treatment and Education of Autistic
and Related Communication
Handicapped Children
• Structured teaching: it has been found that children with autism benefit more from a structured
educational environment than from free approaches.
• Skill enhancement: assessment identifies “emerging” skills and work then focuses upon
these. (This approach is also applied to staff and parent training. )
• Cognitive and behaviour therapy: educational procedures are guided by theories of cognition and
behaviour suggesting that difficult behaviour may result from underlying problems in perception and
understanding.
• Generalist training: professionals in the TEACCH system are trained as generalists who understand the
whole child, and do not specialise as psychologists, speech therapists etc.
Publications and Videos
Division TEACCH has regularly produced research papers and publications since its inception. Over two hundred books and articles have now been written and a complete listing of these items is available from TEACCH. A range of video tapes is also available from: The Health Sciences Consortium, 201 Silver
Cedar Court, Chapel Hill, NC 27514, USA. Tel: +1 919 942 8731.
An overview of the TEACCH philosophy can be found in:
Helping autistic children through their parents: the TEACCH
model. In: E. Schopler and G. Mesibov, eds. The effects of
autism on the family. New York: Plenum, 1984. 030641533X.
in the UK
There is no equivalent to the complete TEACCH service in the UK, although several schools have incorporated elements of TEACCH into their curricula. Other schools have participated
in teacher exchange programmes with staff at TEACCH.
Professional Training
TEACCH provides a wide variety of opportunities for training including individual programmes in the six regional TEACCH centres and classrooms, one-day workshops, and longer teacher training sessions. Each year TEACCH sponsors a conference in North Carolina devoted to a specialised aspect of autism and each conference then serves as the basis for a volume in the Plenum Press series “Current Issues in Autism”.
TEACCH staff also run seminars and training programmes throughout the USA and occasionally in the UK. Details of these courses can be obtained direct from TEACCH. For current pre-course information you can contact:
The Training Services Department of The National Autistic
Society, Castle Heights, 4th Floor, 72 Maid Marian Way,
Nottingham, NG1 6BJ, UK; tel: + 44 (0)115 911 3363;
fax: + 44 (0)115 911 3362.
ebsite: www.nas.org.uk


....si ceea ce ma mai omoara la aceasta terapie , cel putin in prezentari ,este acela ca nu exista nici un studiu stiintific ci doar lucrari pentru care trebuie sa platesti ....hm
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

nah ca pana la urma a venit si traducerea

Postby shakalu » Tue Oct 14, 2003 9:16 am

Ce este TEACCH ?
Directia TEACCH a aparut in 1996 ca parte a Documentului de Psihiatrie a Scolii de medicina la Universitatea din Nord Carolina in America.
A inceput ca un proiect de studiu pentru copil cu scopul de a oferi servicii copiilor cu autism si famiilor lor. In 1972 Adunarea generala din Carolina de Nord a aprobat legislatia (imputernicirea) care abilita Directia de TEACCH sa devina primul program de intelegere in tot statul si pentru comunitate de servicii pentru copii si adulti cu autism si alte disfunctiuni de crestere asemanatoare.
Astazi TEACCH ofera o gama larga de sevicii, unui spectru larg de sugari, copii, adolescenti, adulti si famiililor lor incluzand diagnostic si tratament, programe individuale de tratament, educatie specializata, training de abilitati sociale, training vocational, consultatii in scoli, training parental si terapie parentala si faciliteaza activitatile parentale in grup.
TEACCH de asemenea intretine un program de studiu activ si ofera training multidisciplinar pentru profesionisti care lucreaza cu copiii/adolescenti/adulti cu autism si familiile lor..
Scopul primar al programului TEACCH este sa ajute in pregatirea persoanelor cu autism sa traiasca si sa munceasca mai eficient acasa, la scoala si in comunitate. Un accent special se pune si pe ajutorul oferit persoanelor cu autism si familiilor lor pentru a-I ajuta sa traiasca impreuna mai eficient prin reducerea sau chiar inlocuirea “ comportamentelor autistice”.
CONCEPTUL TEACCH
Principiile si conceptele care ghideaza sistemul TEACCH au fost rezumate dupa cum urmeaza:
- Imbunatatirea adaptarii: prin cele doua strategii de imbunatatiri a indemanarilor prin metode educationale si de modificare a mediului ce ar putea duce la obisnuinta cu deficientele.
- Colaborarea cu parintii: parintii colaboreaza cu profesionisti numiti co-terapeuti pentru copiii lor astfel incat aceste tehnici sa poata fi continuate acasa.
- Promovarea de tratament individual :programe educative unice sunt create pentru orice tip de persoane avand la baza promovarea regulata a abilitatilor fiecarei persoane in parte .
TEACCH:
TRATAMENT SI EDUCATIE DE COMUNICARE AUTISTICA SI ALTE COMUNICARI INRUDITE PENTRU COPIII HANDICAPATI:

- Predare structurala: a fost descoperit ca in general copiii cu autism beneficiaza mult mai mult de o terapie structurata cu obiectivele foarte clare decat de o abordare libera
- Identifica indemanarile “pe cale de aparitie” iar munca se concentreaza apoi pe acestea. ( Aceasta metoda se aplica si personalului si parintilor care se pregatesc)
- Terapia cognitiva si de comportament : procedurile de educatie se bazeaza pe teorii cognitive si de comportament sugerand astfel ca un comportament dificil poate fi rezultatul unor probleme incluse in perceptie si intelegere.
- Trainingul general: profesionistii sistemului TEACCH sunt pregatiti ca generalisti care inteleg copilul in intregime si nu se specializeaza ca psihologi ,terapeuti de vorbire ,etc.
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am


Return to TEACHH

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron