Protocolul Nemechek

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Protocolul Nemechek

Postby poly » Mon Apr 01, 2019 5:50 pm

Protocolul Nemechek.

Dr. Nemechek practica medicina in Arizona US.
Cateva situri utile toate in engleza din pacate:

https://www.amazon.com/NEMECHEK-PROTOCO ... 179&sr=8-1

https://www.facebook.com/groups/TheNeme ... portGroup/

https://www.nemechekconsultativemedicine.com/

https://www.youtube.com/watch?v=4NoBVSr ... FPamFgwAOR

https://www.facebook.com/notes/the-neme ... 112172979/

Tratamentul consta in:
1. Inulin. Produsele recomandate sunt:
a) Fibre Choice Fruity Bites
https://www.fiberchoice.com/products/fi ... 0U7cR_jIkI
sau
b) Fiber Good gummies Phillips.
https://www.amazon.com/Phillips-Fiber-G ... 9M1u5g86bU
sau
c) Now pure powder (atentie la imagine ca exista mai mute forme – care contin probiotic si nu sunt recomandate)
https://ca.iherb.com/pr/Now-Foods-Certi ... 4hA9BBfIC0

Doza recomandata pe zi (incazul comprimatelor a si b): incepe cu f putin adica ¼ sau ½ dintr-un comprimat. Se creste doza la fiecare 10 zile pana la max 2 comprimate pe zi.
Nota : de regula se opreste la doza la care apar primele efecte negative (awakening) sau pozitive.
Doza recomandata incazul in care ati ales forma pudra Now Inulin, pe zi (c): se incepe la fel cu doza f mica de 1/8 dintr-o lingurita si se mareste doza tot cu 1/8 dintr-o lingurita la fiecare 7-10zile. Se opreste la doza la care apar primele efecte pozitive, max 2 lingurite pe zi.
2. Ulei de Peste
a) pt copii Nordic Naturals Omega 3-Fishies Comprimate
https://ca.iherb.com/pr/Nordic-Naturals ... XWgOtVfvWw
b) Nordic Naturals, Ultimate Omega, Lemon 2840mg, lichid.
https://ca.iherb.com/pr/Nordic-Naturals ... 488do5GGkg
c) pt adulti: Now DHA-500, comprimate
https://ca.iherb.com/pr/Now-Foods-DHA-5 ... BjsdMDshV8
Doze ulei de peste pe zi
Copii:
0-6 luni : 150mg (combinate DHA + Epa)
7-12 luni : 300-400mg (combinate DHA+EPA)
1-5 ani : 450-600mg (combinate DHA+EPA)
5-7 ani : 600-1000mg (combinate DHA+EPA)
7-10 ani :1000-1500mg (combinate DHA+EPA)
11-14 ani : 1500-2000mg (combinate DHA+EPA)
15-18 ani : 2000-3200 mg (combinate DHA+EPA)
Adulti : 3000mg (doar DHA)
https://www.facebook.com/notes/the-neme ... 112172979/

3. Ulei de Masline (acid oleic)
Dr Nemechek recomanda doar uleiulde masline care are emblema COOC (California Olive Oil Council). Acest ulei se poate procura de pe situl:

https://ca.iherb.com/pr/California-Oliv ... 0-ml/32163
sau
https://www.vitacost.com/california-oli ... oz+(500+ml)+California+Olive+Ranch%2c+Arbosana%2c+Extra+Virgin+Olive+Oil%2c+16.9+fl+oz+(500+ml)+California+Olive+Ranch%2c+Arbosana%2c+Extra+Virgin+Olive+Oil%2c&ta=+California+Olive+Ranch%2c+Arbosana%2c+Extra+Virgin+Olive+Oil%2c+16.9+fl+oz+(500+ml)+California+Olive+Ranch%2c+Arbosana%2c+Extra+Virgin+Olive+Oil%2c+16.9+fl+oz+(500+ml)+California+Olive+Ranch%2c+Arbosana%2c+Extra+Virgin+Olive+Oil%2c
Atentie pt ca nu toate uleiurile marca California olive ranch extra virgin oil au sigla COOC. De exemplu: forma destianation nu o are.
Pe situl asta https://www.cooc.com/ puteti gasi lista completa a uleiurilor de masline cu sigla COOC. Puteti sa-l procurati pe oricare dine le atata timp cat are sigla COOC.
Doza ulei de masline pe zi:
Pt copii :
Sub 5 ani se utilizeaza doar la gatit sau evetualse spray-aza pe mancare;
5-10 ani se consuma ½ lingura ulei de masline pe zi;
11-18 ani se consuma 1 lingura pe zi
Adulti: mai mare de 19 ani 2 linguripe zi.
Cand se administreaza : Dr Nemechek nu are nici o preferinta. Se ia cu mancare sau ara, la orice ora. Singura recomandare care o face este sa se ia mereu la aceeasi ora.
Nota : trebuie sa experimentati, unora le place mai bine daca ia totul deodata, alti impart dezele in doua dimineata si seara. Am citit ca uleiul de masline cel mai bine se ia dimineata pe stomacul gol.
Cel mai bine e sa experimentati si sa gasiti calea care vi se potriveste cel mai bine.
Pudra de inulin se poate dizolva in apa la temperatura camerei numai daca puneti cate putin si agitati continuu. Se poate amesteca cu sucul preferat.
Exista si unii care il dizolva in apa calda se dizolva instantaneu, numai ca exista studii care sustin ca isi pierde din propietati in cazul in care apa calda are ph mai mic ca 4. Cum nu stim ph apei intlept este sa dizolvam la temperatura camerei.
Uleiul de masline si de peste se poate amesteca in supa, sucuri, mancare (orez, iaurt, budinci, etc)
Protocolul este destinat atat copiilor mici cat si celor mai mari si adultilor.
Acest protocol este util nu numai incazul autismului, ci a tutror tulburarilor psihice, probleme de inima, diabet, alte probleme neurologce, de motricitate, etc.
NOTA IMPORTANTA:
1. Pe perioada tratamentului se elimina orice alt ulei (atentie la produele cumparate) se gateste numai cu ulei de masline, zero ulei de floarea soarelui considerat inflamator. Dr accepta si uleiul de rapita cel bio si dintr-o sursa sigura doar pt gatit (in completarea uleiului de masline)
2. Se elimina toate mineralele si vitaminele luate sub forma de suplimente, se accepta doar cele luate sub recomnadarea doctorului ca urmare a uneideficiente dovedite cu teste medicale
3. Se elimina toate probioticele, se accepta doar cele luate sub recomnadarea doctorului ca urmare a uneideficiente dovedite cu teste medicale
4. In rest se poate manca orice, nici o restictie.

La ce ne putem astepta de rau:
1. In cazul copiilor autisti – la inceput de tratament copilul poate sa aiba mai evidente simptomele de autism (awakening) . Adica copilul este mai agitat, se trezeste noaptea, autostimularea este mai prezenta (da din manute, merge pe varfuri, starea de zomby, etc), devine mai violent, face crize din orice. Cand copilul atinge starea asta e bine sa ne oprim la doza la care s-a ajuns in ziua respectiva in ceea ce priveste inlinul. Aceasta stare poate dura mai mult sau mai putin, mai mlt chiar si 8 saptmani. Multi parininti renunta in timpul acesta crezand ca tratamentul nu fucntioneaza, dar dupa ce continuati simptomele se diminueaza si incep lucrurile pozitive. S-ar putea ca efectele pozitive sa apara in acelasi timp. Dr Nemechek spune ca toti copii care au autism trec prin starea asta de deteriorare la inceput. Ei bine noi nu am avut nimic din toate astea sau daca a fost a trecut neobservata.
2. Eruptii cutanate: pielease inroseste si apar basicute pe piept, gat, membre, etc. E o faza prin care marea majoritate trece. In cazul nostru a durat 2 saptmani fara sa fie nevoie de medicamente. Dr recomanda in cazui mai seriaose sa se ia medicamente pt alergii. Sunt si cazuri extreme de alergie la ulei de peste si in cazul asta se intrerupe uleiul de peste (f rar astfel de cazuri)
3. Constiparie. Dr recomanda sa se ia laxative in periaodele respective, dar nu probiotice. Aceastea sunt interzise pe perioada protocolului.
4. Diaree, poate aparea de la netolerarea a prea mult ulei. In acest caz caca are textura uleioasa, caz in care se reduce uleiul si se introduce f lent. Poate apare si de la eliminarea si inclocuirea bacteriilor neadecvate din intestine.
5. Violenta, crize si agitatie dupa ce s-a trecut de periaoda de declin de la inceput. In acest caz Dr recomanda sa se reduca doza de inulin. De exemplu daca doza de inulin a fost de ½ lingurita de inulin cand apare awakening (nr. 1) si se opreste la ace asta doza si se continua cu aceasta doza 5 luni si deodata apare violenta, criza, se poate diminua doza cu 1/8 dintr-o linfurita la 10 zile (in acelasi ritm in care s-a crescut)
6. Perioade de raceala, gripa, gastro,etc in timpul tratamentului au manifestari mai violente si dispar efectele pozitive, care reapar dupa ce copilul se simte mai bine.
La ce ne putem astepta de bine :
1. Copilul devine mai prezent si participa mai bine la terapie
2. Se uita mai des si evident in ochi nostri;
3. E mai calm si mai atent; observa mai bine ce e in jurul lui;
4. E mai dispus pt a invata si se juca;
5. are mai multa pofta de mancare si devine interesat sa incerce lucruri noi de mancat
6. incepe sa spuna cuvinte noi pe care le-a auzit in mediu si nu neaparat la terapie
7. avanseaza bine pe receptiv
8. itelege mai bine ce i se spune si poate sa faca ce i se cere
Ameliorarile 1-7 pot apare la doar dupa 2-3 luni de tratament
Ameliorari care apar mai greu dar totusi apar:
9. Costitipatia, direea si problemele de somn
10. Vorbirea funcionala
11. Incetarea sau diminuarea stimming (autostimularea)
12. Diminuarea problemelor senzoriale
13. Ameliorarea totala.

Noi am inceput intai cu uleide peste si ulei de masline in mancare pe 15 ianuarie 2019. Ne-a fost frica sa incepem tot deodata pt ca daca avea vreo reactie nu am fi stiut de la ce este. Imediat au aparut problemele cutanate care au durat cam 2 saptmani. Pe 28 ianuarie am introdus inulinul pudra, iar pe 14 feb am introdus uleiul de masline si dat cu seringa 7.5ml (1/2 lingura).
Am avut primele efecte pozitive cam dupa 2 luni, efecte pe care toata lumea le-a remarcat.
La inceput nu am utilizat marcile recomandate: am utilizat ulei de peste lichid de la Efamol si nici ulei de masline cu sigla COOC. Am utilizat ulei de masline extra virgin bio. Cu toatea astea am avut rezultate pozitive. Acum dupa ce am vazut rezultatele ne-am procurat si marcile recomandata, care sunt mai scumpe datorita faptului ca sunt mai greu de procurat si se plateste posta in plus.
Noi am fost f neincrezatori la inceput, dar ne-a trecut repede dupa ce copilul non-verbal, cu autims sever a inceput sa zica cuvinte care niciodata nu au fost introduse in terapie. Si in plus mananca supa de orice fel, orez. Asta cand anul trecut manca doar paine si cereale uscate. Merita incercat!
poly
 
Posts: 59
Joined: Tue May 31, 2016 10:02 pm

pagina facebook Protocolul Nemechek in romana

Postby poly » Fri May 03, 2019 3:47 am

A aparut pagina facebook de grup in limba romana, Niste mamici generoase si inimoase au facut posibil acest lucru. Au si subtitrat din videourile dr Nemechek in limba ro.
https://www.facebook.com/groups/Grupdes ... a/?fref=nf
poly
 
Posts: 59
Joined: Tue May 31, 2016 10:02 pm


Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron