Refacere dupa indepartarea 1/2 din creier

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Refacere dupa indepartarea 1/2 din creier

Postby vali » Sat Mar 27, 2010 3:11 pm

Se reface miraculos dupa ce i-a fost indepartata jumatate de creier
Cazul unei fetite de numai 9 ani uimeste lumea medicala si opinia publica din Statele Unite. Cameron Mott, diagnosticata cu o afectiune grava ce a impus scoaterea unei jumatati de creier, se reface miraculos.

Sufera de o boala rara care o transforma in pisica

Cameron s-a nascut ca o fetita obisnuita. Numai ca, la varsta de trei ani, a inceput sa aiba lesinuri inexplicabile, care i-au ingrozit pe parinti. Cameron a fost diagnosticata cu sindromul Rassmunsen, medicii descoperind ca boala i-a afectat partea dreapta a creierului.

Dupa ce a fost diagnosticata cu sindromul Rasmunssen, starea lui Cameron s-a inrautatit. (captura NBC)

Singura solutie parea sa fie operatia, ceea ce insemna indepartarea partii de creier afectata.

"A fost foarte infricosator, pentru ca nu-ti poti imagina cum va fi copilul tau dupa o asemenea interventie chirugicala", a spus mama fetitei la o emisiune difuzata de NBC.

Starea lui Cameron se inrautatea, crizele erau tot mai dese, iar inteligenta - in regres. Totusi, operatia implica riscuri mari, inclusiv paralizarea jumatatii stangi a corpului.

"Operatia a fost cu siguranta alegerea corecta. Noi, cand am aflat ce boala are si cand stiam ca era unica optiune pentru a o ajuta, ne-am asumat acest risc din cauza vietii pe care o ducea", a explicat mama.

Cameron a pierdut jumatate de creier la operatie. (captura NBC)

Din fericire, interventia chirurgicala a decurs bine, iar Cameron Mott poate duce, in anumite limite, o viata normala. Fetita a fost externata la patru saptamani dupa operatie si a urmat sedinte de fizioterapie pentru refacerea mobilitatii partii stangi a corpului, cu ajutorul parti stangi a creierului, rezultatele fiind foarte bune.

Acum, la sase ani de la desoperirea bolii, Cameron se poate juca precum un copil obisnuit si are un vis: sa devina balerina.

http://www.vremeanoua.ro/index.php?mod= ... s_rss=2073
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron