Buna ziua ,
Am si eu mare nevoie de niste pareri .
Baiatelul meu in varsta de 7 ani , a fost diagnosticat cu note din spectru autist de catre dna dr urziceanu.
I s-a prescris tratament cu neutropil, tonotil si rispolept.
Acum care este problema mea cea mai mare, ce inseamna note autiste?
Poate sa-mi explice cineva mai exact?
Copilul meu are cateva din lucrurie tipice autismului , dar din punctul meu de vedere ii lipseste trasatura cea mai importanta in autism, lipsa de sociabilitate.
Copilul este un copil foarte sociabil si foarte interesat de copii jocuri de copii etc.
Da nu are prieteni apropiati DAR este la o gradinita normala cu o gramada de copii in grupa cu care interactioneaza foarte bine.
In legutura cu privitul direct in ochi, vlad tot timpul se uita in ochii mei si intotdeauna sa uitat. Reactioneaza la fiecare lucru nou , jucarie noua si NU TRAIESTE acel fenomen de a nu fi stare sa realizeze ca celalte persoane din jurul lui nu au sentimentele lui, realizeaza foarte bine ca suntem cu toti diferiti si ca avem sentimente diferite.
Problema lui cea mai mare este ca la 7 ani abia incepem sa vorbim, are si acel tic cu manutele( mai rar totusi) si ganguritul care este la ordinea zilei.
Pot sa spun ca si merge pe varfuri, dar inafara de asta este un copil perfect normal din punctul meu de vedere.
Nu este un copil violent si nici apatic, este un copil fericit care in majoritatea timpului , inafara de momentele cand gangureste este in lumea noasra, si arunci cand il apca ganguritul , daca il strig, imi raspunde imediat " scuze mami".
Incercam sa-l dezvatam de acest gangurit , fiind trasatura cea mai accentuata din toate aceste aspecte de autism.
M-am uitat la un milion de documentare si treasatura cea mai importanta era lipsa de sociabilitate si de a reactiona, sunt foarte confuza si acum ma gandesc la ce este mai rau , daca nu e autism si e altceva?
As aprecia daca cineva poate sa-mi dea mai multe detalii despre ce aceste " note din spectru autist" inseamna.