Dentist

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Dentist

Postby bi » Fri Jun 19, 2009 10:16 am

Va rog frumos, impartasiti-mi si mie din exeprientele voastre cu medicii stomatologi.
Pe Emi il doare destul de des niste masele, unele sunt cariate destul de rau, mai face si puroi. Nu il vad in stare sa stea cu gura deschisa si sa i se umble la masea.
Ce pot face? Ce solutii sunt?
bi
 
Posts: 161
Joined: Tue Nov 01, 2005 12:04 pm

Stomatolog

Postby FeliciaD » Fri Jun 19, 2009 11:07 am

Buna ziua,
Daca sunteti din Bucuresti, va pot recomanda un medic stomatolog excelent. Este o doamna, care este specializata in stomatologie pediatrica.

Noi, am mers la inceput, la ea la un consult, cu inima cat un purice...eram inspaimantata de reactia pe care ar putea-o avea baietelul meu...insa...surpriza maxima, nu stiu cum a reusit, dar l-a convins sa stea si pe scaun, fara sa il tinem cu forta si sa tina gurita deschisa, ca sa ii poata lucra acolo.

Asa ca acum, ne "mandrim" cu doi dintisori de lapte scosi...ca sa putem face loc celor definitivi si cu doua plombite definitive la doua maselute.
Plus, nu mai pomenesc, ca mergem si la control odata la trei luni si se aseaza singur pe scaunul acela.

Sanatate multa
Felicia
FeliciaD
 
Posts: 25
Joined: Thu Mar 19, 2009 5:54 pm

Postby somalezu » Fri Jun 19, 2009 11:56 am

Cunosc trei familii care au facut interventii stomatologice sub anestezie generala (doua in Buc, una in Cta).
Nu am detalii asupra locurilor si modului in care au decurs procedurile, dar daca-i musai .. pot sa intreb.
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti

Postby zenobia » Fri Jun 19, 2009 12:57 pm

si eu am probleme similare cu Maria, bi.

De stat pe scaun, sta, dar nu tine gura deschisa. Se poate evita insa anestezia generala prin introducerea unui degetar metalic intre dinti (medicul stie despre ce e vorba, nu trebuie sa vii tu de-acasa cu el :D ). Noi asa facem si am reusit de fiecare data sa ii lucram la carii.

Ca sa stea cuminte, ma asez mai intai eu pe scaun si apoi ea sta la mine in brate. In felul asta, o si tin daca vrea sa se dea jos, dar ii dau si un sentiment de siguranta.

Noi mergem la Faculatatea de Stomatologie, au acolo medici care lucreaza cu copii. Medicul nostru este Ioana Stanciu, foarte draguta si intelegatoare.

sa ne spui ce ai facut :D
zenobia
 
Posts: 188
Joined: Fri Feb 04, 2005 1:04 am
Location: Bucuresti

Postby bi » Sat Jun 20, 2009 10:14 am

Sunt cu inima cat un purice.
Stiu ca trebuie sa rezolv problema cat mai curand si inca nu imi dau seama ce decizie sa iau. E putin mai dificil ca trebuie sa parcurg drumul Slatina/Bucuresti, care nu e prea usor pt Emi, el vomitand f tare in masina. Si nu stiu daca dupa acest drum ar fi dispus sa mai stea pe scaunul dentistului... Cert e ca va trebui sa rezolvam in vreun fel problema...pt ca banuiesc ca are perioade destul de dese cand e irascibil si din cauza maselelor (din pacate nu am reusit sa il fac sa spuna ce il doare, decat atunci cand se loveste de vreun obiect..., poate spuneti voi cum ati reusit acest lucru cu copiii vostri)
Va multumesc tuturor pentru cele scrise.
bi
 
Posts: 161
Joined: Tue Nov 01, 2005 12:04 pm

Postby zenobia » Sat Jun 20, 2009 12:01 pm

ce-ar fi sa pleci cu el noaptea sau dimineata ff devreme, astfel incat sa doarma in masina?

mai exista si alternativa pastilelor, de ex Emetostop (il folosesc personal, si eu am rau de masina). Vb cu un medic ca sa-ti recomande o doza mai mica (un sfert sau o jumatate de pastila).
zenobia
 
Posts: 188
Joined: Fri Feb 04, 2005 1:04 am
Location: Bucuresti

AUTIST ... la ... DENTIST

Postby lumealuiteo » Thu Jul 23, 2009 6:10 pm

Nu am avut în intenţie să rimeze, dar dacă se poate ...

Teo a avut o problemă mare cu dantura (obraz umflat cu ochi roşu - vineţiu) ... iniţial am crezut că este de la o sămânţă de coacăză roşie care i-a intrat într-o carie (ne îngrijim dantura, dar a facut şi câteva carii!) ca şi o plombă pe un mediu nesteril, dar, mergând la dentist am aflat că probleme mai mare făcea molarul de 6 ani.
Ceea ce voiam să transmit era modul în care s-a comportat Teo la dentist ... EXEMPLAR. Teo îl cunoaşte pe d-l. doctor cu mult înainte de a avea probleme cu dantura (poate chiar de 2 ani); am început prin a ne duce "aşa, pe la cabinet", ca să ne familiarizăm cu habitatul, cu dl. dr., cu asistenta. Deşi dl. dr. este un "dur", pe Teo a ştiut să şi-l apropie ... i-a prezentat "scaunul cu lift", "soarele" (lampa), "lanterna" (laserul), etc., iar acum merge la cabinet fără să protesteze deloc. Pentru că apropierea s-a realizat, de acum îl tratează ca şi pe un copil normal, atâta că a înţeles că trebuie să-i adreseze comenzi scurte şi puţine ... .
Am avut emoţii foarte mari atunci când a fost nevoie şi de manevre medicale, dar, pentru că la Teo merge foarte bine "pregătirea" (ca şi la alţi copii cu autism, dacă ştiu din timp ceea ce vor face sunt mult mai siguri pe ei şi reacţionează bine) ne-am descurcat foarte bine de această dată, mai ales că i s-a spus că n-o să-l mai doară, că de aceea trebuie să meargă.
lumealuiteo
 
Posts: 54
Joined: Tue Mar 17, 2009 2:46 pm

Postby camistu » Wed Nov 18, 2009 1:18 pm

la medlife din grivitei este o doctorita foarte sufletista se numeste baba raluca.
nu se da inapoi de la nici o interventie stomatologica la copii cu deficiente.
camistu
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 06, 2009 9:50 pm


Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron