by lumealuiteo » Thu Jul 23, 2009 6:10 pm
Nu am avut în intenţie să rimeze, dar dacă se poate ...
Teo a avut o problemă mare cu dantura (obraz umflat cu ochi roşu - vineţiu) ... iniţial am crezut că este de la o sămânţă de coacăză roşie care i-a intrat într-o carie (ne îngrijim dantura, dar a facut şi câteva carii!) ca şi o plombă pe un mediu nesteril, dar, mergând la dentist am aflat că probleme mai mare făcea molarul de 6 ani.
Ceea ce voiam să transmit era modul în care s-a comportat Teo la dentist ... EXEMPLAR. Teo îl cunoaşte pe d-l. doctor cu mult înainte de a avea probleme cu dantura (poate chiar de 2 ani); am început prin a ne duce "aşa, pe la cabinet", ca să ne familiarizăm cu habitatul, cu dl. dr., cu asistenta. Deşi dl. dr. este un "dur", pe Teo a ştiut să şi-l apropie ... i-a prezentat "scaunul cu lift", "soarele" (lampa), "lanterna" (laserul), etc., iar acum merge la cabinet fără să protesteze deloc. Pentru că apropierea s-a realizat, de acum îl tratează ca şi pe un copil normal, atâta că a înţeles că trebuie să-i adreseze comenzi scurte şi puţine ... .
Am avut emoţii foarte mari atunci când a fost nevoie şi de manevre medicale, dar, pentru că la Teo merge foarte bine "pregătirea" (ca şi la alţi copii cu autism, dacă ştiu din timp ceea ce vor face sunt mult mai siguri pe ei şi reacţionează bine) ne-am descurcat foarte bine de această dată, mai ales că i s-a spus că n-o să-l mai doară, că de aceea trebuie să meargă.