SERVICII STOMATOLOGICE CARIATE

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

SERVICII STOMATOLOGICE CARIATE

Postby Mama Ana » Mon Jun 01, 2009 5:18 pm

Mama Ana
 
Posts: 57
Joined: Tue Oct 24, 2006 10:49 pm
Location: Bistrita Romania

Postby gabi.b » Tue Jun 02, 2009 7:46 am

Situatia e similara si la noi . Stiu doua cazuri de copii cu autism , care au avut nevoie de tratament stomatologic, care s-a facut sub anestezie in spitalul de copii . Cum? Parintii au apelat la anestezist si au adus stomatologul in spital pentru a face ceea ce trebuia facut .
gabi.b
 
Posts: 247
Joined: Tue Mar 20, 2007 3:42 pm

Postby dora » Fri Dec 10, 2010 2:28 pm

Stomatologie pentru copiii cu autism si adultii fricosi
Publicat
02.12.2010 11:10
Ultima modificare
02.12.2010 11:12


Tratamentele dureroase în timpul cărora copiii sunt ţinuţi cu forţa pe scaunul medicului dentist de către un asistent medical sunt aproape de a deveni istorie. O clinică din Timişoara a adus aici o metodă nouă de abordare a tratamentelor stomatologice la copiii cu nevoi speciale, dar şi la adulţii fricoşi.


„Este vorba despre tratamente stomatologice sub anestezie generală şi intubaţie, o formulă pe care o aplicăm în cabinetele noastre cu sprijinul domnului profesor dr. Petru Deutsch, anestezist”, explică dr. Antonios Mpampametis şi dr. Cristina Lazăr Fulga, cei care au deja pacienţi mai mici sau mai mari din toate judeţele din vestul ţării şi care au apelat la această formă de tratament.

Metoda este aplicată cu succes în Statele Unite şi în ţările din Occident, iar cel mai aproape de Timişoara la Szeged, avantajul ei constând în faptul că aceşti micuţi cu nevoi speciale, care au afecţiuni precum autism, ADHD sau sindrom Down, care nu puteau beneficia de tratamente stomatologice decât realmente ţinuţi cu forţa pot fi acum trataţi.

Medicii de la clinica timişoreană spun că un mare avantaj şi pentru adulţi este faptul că, prin tratamentul sub anestezie, se pot rezolva, într-o singură şedinţă de 45-60 de minute, toate problemele cavităţii bucale: extracţii, tratament de canal sau obturaţii.

„În România, mai există un cabinet de stomatologie la Bucureşti, dar unde se face doar anestezie intravenoasă. Aici, în Clinica Stomatologică Sf. Maria, oferim pacienţilor posibilitatea de a alege din trei forme de anestezie, şi anume halosedarea – în care pacientul este treaz şi colaborează cu medicul, sedarea intravenoasă – în care pacientul doarme, folosită în special la adulţi, şi anestezia generală cu intubaţie, cea mai sigură pentru că se controlează respiraţia pacientului şi acesta nu poate înghiţi saliva sau alte substanţe folosite de medic în tratament. Decizia privind forma de anestezie folosită la fiecare pacient în parte este luată de medic împreună cu anestezistul şi cu pacientul”, precizează cei doi medici.

În clinica timişoreană este amenajat şi un salon special pentru micuţii pacienţi şi însoţitorii lor, unde pot să stea până îşi revin după anestezie. Costurile unui tratament complet sub anestezie depind de complexitatea problemelor, dar pot fi între 600 şi 2.000 de lei, preţ în care intră inclusiv cazarea de după intervenţie.

Delia S.
http://www.huon.ro/stiri/IM%3Ation%3Ane ... 2-10103535
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: SERVICII STOMATOLOGICE CARIATE

Postby dora » Fri Oct 19, 2018 12:50 pm

Poveste cu final fericit pentru un băieţel cu autism care avea nevoie de o intervenţie stomatologică deosebită

https://adevarul.ro/locale/buzau/povest ... index.html
4 septembrie 2018, 19:13 de Iulian BunilaCopilul de 13 ani avea nevoie de o intervenţie stomatologică delicată, dar mai multe spitale din ţară au refuzat operaţia din cauza afecţiunilor copilului. Familia a aşteptat luni bune această intervenţie, mai ales că nu îşi permitea costurile operaţiei, de aproape 2.000 de euro.

În urmă cu câteva zile un stomatolog de la o clinică privată, alături de doi specialişti din Spitalul Judeţean Buzău, au dus la bun sfârşit intervenţia chirurgicală.

De mai bine de un an, Andrei un copil cu autism din Buzău aştepta intervenţia stomatologică, dar familia nu dispunea de cei aproape 2.000 de euro necesari pentru operaţie. Părinţii săi s-au luptat din răsputeri si au bătut pe la porţile mai multor spitale din ţară.

La sfârşitul lunii august, norocul le-a surâs. Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au acceptat provocarea, în condiţiile în care mai realizase recent o operaţie asemănătoare la o fetiţă. În colaborare cu un alt specialist dintr-o clinic privată, medicii au realizat intervenţia în deplină siguranţă. Operaţia s-a încheiat cu bine după 45 de minute, iar Andrei a fost externat dupa 3 ore. „Aşa cum am promis ultima dată Spitalul Judeţean nu va mai da înapoi în cazul copiilor cu dizabilităţi care au nevoie de intervenţii stomatologice. Avem o nouă colaborare cu domnul medic Bogdan Marin care împreună cu medicii noştri au tratat un copil de 13 ani cu autism care nu putea fi tratat în cabinet fără anestezie generală.
Avem un program pe perioada următoare a intervenţiilor stomatologice cu alte trei cazuri de copii care au astfel nevoie de tratament”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

În perioada următoare şi alţi copii cu dizabilităţi vor beneficia gratuit de intervenţii stomatologice complexe în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar lista este deschisă pentru cei cu nevoi speciale.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron