Oxygen therapy benefit in autism

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Oxygen therapy benefit in autism

Postby IBM » Mon Mar 16, 2009 4:37 pm

Un articol interesant mai ales ca abordarea nu e clasica:
http://news.bbc.co.uk/nol/ukfs_news/hi/ ... 940149.stm
IBM
 
Posts: 18
Joined: Tue Sep 05, 2006 2:09 pm

Postby dora » Tue Mar 17, 2009 5:33 pm

Terapia cu oxigen, benefică pentru copiii care suferă de autism

Terapia cu oxigen ar putea ajuta copiii care suferă de autism, după 40 de ore de tratament constatându-se efecte pozitive la nivelul interacţiunii sociale şi a mişcării ochilor, informează BBC News.

Tratamentul hiperbaric, cunoscut sub numele de HBOT (hyperbaric oxygen therapy) care utilizează oxigenul în scopuri medicale, la o presiune mai mare decât cea atmosferică, a avut anterior efecte pozitive în tratarea anumitor afecţiuni neurologice.

Potrivit unei teorii, oxigenul ar reduce inflamarea cerebrală şi ar îmbunătăţi circulaţia oxigenului prin ţesuturile creierului.

Pediatrii de la International Child Development Resource Centre din Florida au descoperit recent că efecte pozitive imediate se întregistrează şi în cazul copiilor care suferă de autism.

Cei 60 de copii cărora li s-a administrat tratamentul au arătat îmbunătăţiri comportamentale, în înţelegerea limbajului şi interacţiune socială, şi capacitatea de a sesiza stimulii senzoriali sau cognitivi. Efecte pozitive au fost înregistrate la 80% dintre copiii implicaţi în cercetare, 30% dintre aceştia având performanţe calificate de doctori ca fiind foarte bune.

"Nu vorbim despre un tratament curativ, ci despre o modalitate de a îmbunătăţi anumite funcţii şi calitatea vieţii în general", a spus coordonatorul studiului, Dan Rossignol.

Terapia hiperbarică în tratamentul autismului a câştigat popularitate în SUA, unde părinţii pot achiziţiona propria cameră de depresurizare, unde se poate efectua procedura.

Profesorul Philip James, expert în medicină hiperbarică de la Universitatea Dundee, a declarat că presiunea utilizată nu este mai mare decât cea folosită pentru a presuriza cabina unei aeronave la sol.

Rezultatele studiului arată efectele tranzitorii ale tratamentului, urmând ca efectele pe termen lung să fie confirmate prin studii ulterioare.

http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate ... 27;4051388
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby Magister » Tue Mar 17, 2009 10:05 pm

"Doctor Ox" de Jules Verne... se pare ca au fost experimente si in sec. 19.
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby stefania » Wed Apr 08, 2009 9:58 pm

Se face si la noi,in Constanta http://www.medicinahiperbara.ro/
Am vorbit cu o mamica care si-a facut programare,sunt curioasa de rezultate....am inteles ca e 80 euro sedinta(2 ore jumate).
stefania
 
Posts: 31
Joined: Sat Dec 11, 2004 8:20 pm


Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron