Test amalgam

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Test amalgam

Postby vali » Mon Oct 20, 2008 10:07 pm

Amalgamul nu este nociv
Două studii recente realizate de oamenii de ştiinţă din Chicago şi finanţate de guvernul american au reconfirmat faptul că pacienţi cu obturaţii din amalgam nu prezintă un risc mai crescut la leziuni cerebrale cu reducerea IQ-ului sau alte probleme neurologice.
Copiii cu acest tip de obturaţii nu suferă mai frecvent de aceste afecţiuni, potrivit aceloraşi cercetători.

Unii experţi susţin că rezultatele prezentate la Chicago reasigură de fapt medicii şi pacienţii de lipsa efectului nociv al amalgamului utilizat pentru obturarea cavităţilor. Totuşi, studiile nu pun capăt polemicii aprinse pe marginea acestui subiect, şi îndeosebi în ceea ce priveşte efectele pe termen lung ale acestui material. De asemenea, un grup de avocaţi acuză cercetătorii că au efectuat cele două studii, abătându-se de la criteriile etice, si supunând copiii la experimente clinice.

Deşi se utilizează de peste un secol, amalgamul a pierdut teren în ultimii ani în faţa compozitelor răşinoase, care par a fi mai agreate şi de pacienţi datorită culorii fizionomice.
Există anumite grupuri de medici dentişti şi avocaţi, care susţin nocivitatea amalgamului, prin acumularea sa în organism şi determinarea unor tulburări şi afecţiuni neurologice, ca de exemplu autismul.
”Nu am observat nici un semn de nocivitate la aceşti copii”, a afirmat Dr. Timothy DeRouen, profesor la departamentul de biostatistică şi sănătate dentară publică din cadrul Universităţii din Washington. El a condus un studiu bazat pe examinarea a 507 copii, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani, din Portugalia, cu scopul de a observa dacă obturaţiile din amalgam au sau nu efecte neurologice. „I-am testat în mod repetat timp de 7 ani.”
Celălalt studiu, condus de Dr. Sonja McKinlay, de la Institutul de Cercetare New England, a urmărit efectele amalgamului asupra inteligenţei, memoriei şi a funcţiilor mintale şi renale deopotrivă. Cercetarea a inclus 534 de copii englezi, între 6 şi 10 ani.
McKinlay a declarat că este absolut sigură de faptul că obturaţiile realizate din acest material prezintă siguranţă în cazul copiilor din această grupă de vârstă, mai ales că dinţii celor mai tineri pacienţi sunt trataţi cu amalgam. Deşi copiii cu obturaţii de amalgam prezentau un nivel mai crescut de mercur în urină, nu s-a pus în evidenţă afectarea rinichilor acestora. Totodată, nici unul din studii nu a constatat semne de autism, ca şi consecinţă a prezenţei amalgamului în organismul uman.

Ambele studii au fost finanţate de Institutul Naţional de Cercetare Dentară şi Cranio-facială.

Sursa: Medical News Today
Traducere: Blanka Petcu
http://www.dentistul.net/content/view/606/58/
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron