depistare genetica a autismului???

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

depistare genetica a autismului???

Postby mamageorge » Thu Sep 04, 2008 9:42 pm

Buna- ziua,
Tot eu... Ma framanta o intrebare... Oare pot avea parintii o predispozitie pentru procreerea unui copil cu note autiste si ADHD... As mai fi vrut un copil, multi dintre dumneavostra ati fost alaturi de mine, mi-ati raspuns la intrebarile puse pe forum in legatura cu acest subiect si va multumesc sincer pentru asta!
Citesc zeci de articole, despre o gena FRAGILE X, care ar putea duce, in unele cazuri si la nasterea unui copil autist... Exista printre dvs. parinti care au incercat sa afle prin teste genetice (de ex cariotipul uman) ce predispozitie ar avea la nasterea unui copil cu aceste simptome??? Daca stiti ceva informatii, va rog sa mi le transmiteti si mie si celorlalti parinti, aflati poate in situatia mea...
mamageorge

Postby rodicac » Mon Sep 22, 2008 7:46 pm

Buna ziua sint noua pe acest forum desi citesc de foarte multa vreme nam reusit pina acum sa ma iregistrez am un baeat de 8 ani si ma confrunt cu probleme la fel ca dumneavoastra MAMALUIGEORGE. Daca pe parte logopedica lam adus aproape de normal pe cea pshiologica sintem praf am inceput clasa 1 va spun ca este un dezastru nu vrea sa faca nimic azi a venit invatatoarea sa faca cu el acasa si nici asa nu a colaborat face doar ce vrea el si cind vrea el este foarte bun inschimb la calculator nu stiu ce sa mai fac.desi nu are diagnostic de autism eu consider ca totusi este si este bine miine merge sotul sa faca dinou o programare la doctor siam sa am o discutie serioasa cu ea eu citind pe aici miam dat seama ca diagnosticul nu este corect el avind intirziere usoara in dez.vorbiri sindrom hiperchinetic cu dificit de atentie. :roll:
rodicac

Return to INFORMATII MEDICALE