Analiza tisulara a firului de par

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Analiza tisulara a firului de par

Postby marius » Tue Jul 03, 2007 8:29 am

Exista unele teorii care presupun ca una din cauzele autismului ar fi intoxicatia cu metale grele in organism. Aceste concentratii de metale se pot depista cu ajutorul analizei firului de par(analiza tisulara).
La noi in tara se face aceasta analiza la Centrul Medical Dr. Tiron (ATTICIA EXIM) din Bucuresti. Stiti ceva de acest centru medical? A facut cineva aceasta analiza? Este un pic cam scumpa (400 RON) , ca si tratamentul de chelare care urmeaza( in jur de 100 EUR).
autism infantil, dar istet
marius
 
Posts: 8
Joined: Sun Dec 04, 2005 11:22 pm

Postby anca j » Tue Jul 03, 2007 5:53 pm

buna
Noi am facut anul trecut aceasta analiza la acest centru dar nu stiu ce sa spun despre aceste analize pt ca pe buletinul de analize nu apare la ce laborator din Italia sunt facute si nu exista semnatura medicului de acolo ci numai stampila Centrul Medical Dr. Tiron (ATTICIA EXIM) cu semnatura dr.Tiron care este dr. ortoped.Noi nu am incercat trat. care ne-a fost recomandat de ei. Am vazut ca a aparut dr. Tiron zilele trecute pe un post de TV .Pot sa-ti trimit analizele pe e-mail ca sa vezi cum arata daca esti interesat dar imi trebuie adresa ta de e-mail.

Sanatate si numai bine
anca j
 
Posts: 9
Joined: Tue Nov 01, 2005 1:51 pm

analiza minerala tisulara

Postby lali » Sat Jul 14, 2007 8:19 pm

si noi i-am facut fetitei noastre aceasta analiza, acum trei luni. Am inceput si tratamentul recomandat, cam scump ce-i drept. Pot spune ca fetita are progrese, desi probabil nu se datoreaza doar acestui tratament (facem si logopedie particular). Eu cred ca merita sa incerci!
lali
 
Posts: 2
Joined: Sun Feb 05, 2006 9:43 pm
Location: bucuresti

Postby bi » Wed Jul 16, 2008 8:29 am

Au mai fost parinti care au facut aceasta analiza si au urmat tratamentul corespunzator?
Va rog sa scrieti, daca da
Multumesc anticipat
bi
 
Posts: 161
Joined: Tue Nov 01, 2005 12:04 pm

Postby dora » Wed Jul 16, 2008 10:31 am

Bi,
realitatea e atat de complexa, copiii atat de diferiti...trebuie sa nu scapam nimic din vedere...
eu n-am facut, dar am auzit o chestie interesanta...imi pare rau ca nu stiu amanunte concrete si sub rezerva ca s-ar putea sa fie folclor...
un parinte a facut analiza, a iesit concentratie mare la unele metale...s-a speriat...
a facut aceeasi analiza si pentru celalalt copil, cel sanatos...aceeasi concentratie mare...
Nu stiu ce sa cred...
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby Armina » Wed Jul 16, 2008 7:10 pm

Bianca ,eu as face in locul tau niste analize obisnuite de plumb si mercur in singe .Se fac la la boratoarele synevo .ai linga tine doua centre ,la Craiova si Bucuresti .Am vazut ca au si teste complexe de singe ,hepatice etc poate n-ar strica nici unui copil.Site-ul Synevo este aici
http://www.synevo.ro/ro/search.asp?searWords=plumb
Aici se face testul de plumb in singe obligatoriu la intrarea in Kindergarden(grupa mare la gradi).Lui Dan i-a iesit un nivel ridicat adica 8.9 iar dupa criteriile lor nivelul minim "de alerta"e de la 10 in sus .Ne-au trimis la un departament special de la spitalul de copii ,care monitoriza copiii cu intoxicatie cu plumb si ne-au spus ca intrucit nu se situeaza peste nivelul ''oficial ' de alerta nu pot sa il cuprinda in programul lor special de monitorizare .Ne-au recomandat analizele de singe ,specific analize pt vit D care se pare ca ajuta la detoxifiere supliment de vit c ,zinc ,expunere la soare (sursa excelenta de vit D)si sa repetam analizele la sase luni .
Daca in privinta intoxicatiei cu mercur exista inca multe controverse ,in privinta intoxicatiei cu plumb exista studii oficiale care arata ca intoxicatia cu plumb da simptome de hiperactivitate ,dificultati de invatare etc .
Cind un copil are nivel mare de plumb in singe ceva de genu 30 -40 se face chelare cu medicamente .Medicamentele sunt aprobate si testate ,cred ca si in Romania se face doar ca nu am auzit nici un neurolog care sa trimita copiii cu simptome de hiperactivitate la analize de plumb in singe .Chiar citeam pe site-ul Academiei Romane de Pediatrie ca o doamna doctor le considera nerelevante .S-ar putea sa fie pt anumiti copii .Cum bine zice Dora "trebuie sa nu scapam nimic din vedere .
Am facut si analiza firului de par si valorile au iesit aprox la fel .La noi nivelul de mercur a iesit f mic .Din ce am citit se pare ca analiza firului de par nu e in totalitate relevanta deoarece ,spun specialistii ,problema multor copii cu autism ,ADHD si altele este tocmai aceea ca nu elimina metalele grele din organism deci de aceea e posibil ca fratii copilului cu autism sa aiba valori mai mari de mercur in firul de par decit copilul afectat .
Armina
 
Posts: 62
Joined: Fri Jan 13, 2006 7:54 pm
Location: USA

Postby fag10 » Thu Aug 28, 2008 3:47 pm

Am vorbit cu cei de la Synevo si au zis ca vor lua legatura cu toate laboratoarele cu care au contracte din Europa care fac AMT si cam intr-o saptamana au zis ca-mi dau un raspuns sigur. Eu sunt foarte hotarata sa fac aceasta analiza. Cei de la Atticia mia-au spus ca analiza costa 400 Ron, apoi tratamentul 200-300 ron pe luna timp de cel putin 5-6 luni, apoi repetarea analizei.
fag10
 
Posts: 57
Joined: Thu Jan 31, 2008 12:10 am

Postby mamageorge » Tue Sep 02, 2008 9:19 pm

Credeti ca aceasta intoxicatie ar putea fi cauza ADHD-ului?.... Eu nu mai stiu ce sa ma fac cu George, care are 6 ani si 3 luni si unicele semne pe care le mai are din sfera autista sunt interactiunea destul de slaba cu copii si autoservirea (servirea mesei) pe care i-o administrez inca... Insa hiperactivitatea ma epuizeaza si nu stiu cum sa-i mai fac fata... Pare ca niciodata nu oboseste. A facut cineva tratamentul complet, si cele 5-6 luni de dupa, sunt rezultate, fiindca as dori sa incerc si eu. MULTUMIRI ANTICIPATE!
mamageorge
 
Posts: 33
Joined: Fri Sep 08, 2006 10:58 am
Location: campulung

Postby fag10 » Tue Oct 21, 2008 9:07 pm

Am facut analiza si i-a iesit un deficit foarte mare de magneziu, calciu putin, cpru sub valori normale, zinc, crom, cobalt la fel sub valori normale.
Mi-au spus ca lipsa Mg da hiperactivitate si ca acesta este un sedativ natural. Din fericire nu este intoxicat cu metale toxice.
fag10
 
Posts: 57
Joined: Thu Jan 31, 2008 12:10 am

Postby zenobia » Thu Oct 23, 2008 2:57 pm

ne poti spune unde ai facut pana la urma analiza? la Synevo?
zenobia
 
Posts: 188
Joined: Fri Feb 04, 2005 1:04 am
Location: Bucuresti

Postby fag10 » Thu Oct 23, 2008 4:18 pm

Am facut-o la ATTICIA pe Stirbei Voda 94 in Bucuresti(acolo i s-a recoltat par si analiza s-a efectuat in Italia).
fag10
 
Posts: 57
Joined: Thu Jan 31, 2008 12:10 am


Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron