Dr Radu Naghiu

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Dr Radu Naghiu

Postby shakalu » Sat Mar 25, 2006 1:24 pm

am primit un mail si cu acordul celui care mi l-a trimis il postez in intregime mai jos . nu stiu si nu vreau sa fac recomandari sau sugestii dar daca sesizati ca va poate ajuta ....


NU stau deoparte!
> >
> > Sunt dr. Radu Naghiu, medic specialist psihiatrie de copii si adolescenti si homeopat. Cand am aflat pentru prima data de autism mi s-a spus ca nu exista tratament (nu se stia nici de ABA). Totodata eram
la inceput de drum in studierea homeopatiei si am inceput sa caut medicamente homeopate care ar fi utile in tratamentul autismului. Autori homeopati celebrii in cartile lor spuneau ca au tratat autisti cu succes
si am inceput si eu sa administrez medicamente homeopate acestor copii, uneori si parintilor care erau epuizati si lipsiti de speranta (depresivi).
De ce in literatura despre autism nu se face referire la tratamentul homeopat? Ca sa practici cu success iti trebuie ani de studiu si pentru ca cu un medicament homeopat nu se pot face trialuri clinice “stiintifice”, pentru ca un medicament homeopat nu se da pentru un diagnostic, ci se da pentru o simptomatologie. Doi copii cu autism dar cu antecedente herdeocolaterale diferite, o simptomatologie partial diferita se trateaza cu
medicamente diferite. De ce tratament homeopat de prima intentie? Pretul: un tub de medicamente homeopate costa intre 1.5-5.4 RON.
Lipsa efectelor secundare.
Daca medicamentul homeopat este corect ales se obeserva o mbunatatire a simptomatologiei din prima saptamana de tratament. Daca medicamentul e ales gresit datorita dozei infinitezimale nu se
intampla nimic nici in bine nici in rau. Daca medicatia homeopata e dublata de varsta mica si terapie comportamentala se scurteaza perioada
totala de tratament.
Informatii la mobil 0722608784.
Cu respect
Dr Radu Naghiu
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby Dr. Naghiu R. » Sun Aug 06, 2006 10:34 pm

Atasamentul este un dublu proces, complex, in care copilul devine legat emotional de membrii familiei sale, de obice mama, tata si fratii, in ordinea descrescatoare a intensitatii trairii afective. Atasamentul a fost descris in special cel fata de mama, ca un proces adaptativ biologic, servind necesitatile de protectie si hranire ale copilului. Capacitatea de mai tarziu a copilului de a dezvolta relatii sociale este considerata a fi bazata pe modul in care este format comportamentul de atasare. Sunt foarte importante ambele tipuri de legaturi, biologice si sociale, cu mama.
Tendinta infantila este de a realiza o legatura cu mama lui si este determinata genetic, comportamentul celor din preajma copilului, va influenta siguranta acestei legaturi de atasament.
Exista trei tipuri de atasament: securizant, anxios/evitant si dezorganizat/dezorientat.
Atasamentul securizant. Mama furnizeaza initial o baza de explorare si copilul este usor de consolat daca s-a simtit in primejdie. Cand este din nou impreuna cu mama sa, copilul se va linisti imediat, regasind siguranta si va mentine contactul cu mama.
Atasamentul anxios/evitant. Copilul exploreaza cu usurinta departe de mama sa
si este, chiar atunci cand nu trebuie, prietenos cu strainii. Dupa o perioada de separare, el isi va ignora sau evita mama.
Atasamentul dezorganizat/dezorientat. Cand este reunit cu mama sa, copilul pare sa aiba trairi contradictorii de teama, frica si in acelasi timp si o dorinta de a fi cu mama. El poate parea confuz si poate avea stereotipii. Copiii cu acest tip de atasament cand incep sa vorbeasca, vorbesc despre ei la persoana a III-a, la fel de parintii lui “dai la parintii copilului”, pentru ca nu au imaginea de sine, nu au constiinta propriului eu, ei nu au sentimentul apartenentei la familia lui.
Privind copilul autist din perspective atasamentului el are un atasament dezorganizt/dezorientat, teren pe care el isi dezvolta relatiile sociale, interactiunea si invatarea.
Marea majoritate a parintilor mi-au relatat o dezvoltare normala a copilului lor pana la un an, un an si ceva, (atasament securizant), dupa care se intampla ceva (in neurobiochimia creierului) si relatia dintrei ei stagneaza si apoi regreseaza si copilul dezvolta o relatie cu parintii de tipul atasamentului dezorganizat/dezorientat, cu manifestarile pe care le cunoasteti.
Tratamentul copilului autist il impart in doua etape:
1. scoaterea copilului din lumea lui
2. invatarea/recuparerea timpului pierdut.
Copilul poate fi scos din lumea lui cu tratamentul homeopat si in aceasata etapa parintii au un rol primordial.
Sa luam exemplul unui copil de 3 ani care incepe tratamentul homeopat.
Acest copil are biologic 3 ani, dar cognitiv, emotional este la varsta la care s-a produs “ruperea relatiei” cu propria familie, la aproximativ un an.
Incepand sa iasa din lume lui se va comporta ca un copil de un an, in corpul unuia de 3 ani. Va incepe sa fie afectuos, mai afectuos decat era inainte, sa inceapa sa vrea, sa dea si sa primeasca afectivitate si de alte persone din casa cu care vine in contact si pe care inainte le ignora (tata, frati, bunici). Va vrea in brate, va vrea sa pupe si sa fie pupat, va vrea in brate pe strada, poate sa inceapa sa faca crize de isterie (sa se arunce pe jos si sa urle cand vrea ceva). “Parintele obiect” al copilului autist in acesta perioada incepe sa se transforme in PARINTE. Copilul autist daca e intrebat de ce isi iubeste parintele ofera o lista de motive, copilul normal spune “ca il iubesc”, el nu poate definii de ce il iubeste.
Atasamentul sigur se formeaza atunci cand copilul mic are nevoie de ceva (hrana, companie ca s-a trezit, e ud) trimite un semnal (tipat, plans) si imediat apare cineva (mama) care ii satisface nevoia lui de baza. Copilul “stie” plang=vine mama, si creste sigur pe el.
Acum impreuna trebuie sa refacem acea perioada pierduta. La cel mai mic semn ca vrea sa ofere sau sa ceara afectiune o acceptati/oferiti, va pupati, il tineti in brate cat vrea el. Exact ca si la copilul mic trebuie sa-i “oferiti din nou dovada” ca sunteti langa el, sa formati inca o data atasamentul sigur, atasament pe care el la pierdut. Poate sa incepa sa faca lucruri ca un copil mic de un an. Nu este un comportament regresiv, care trebuie corectat prin terapie comportamentala, ci este un comportament care trebuie incurajat. Copilul iesind din lumea lui, isi continua dezvoltarea psihica de la etapa unde s-a oprit si trebuie sa treaca prin toate etapele dezvoltarii psihice normale.
De exemplu un copil a vrut in carucior. Mergea in carucior de acasa in parc si din parc acasa. Dupa aproximativ o saptamana “a crescut” mare si vrea sa impinga caruciorul, nu a mai vrut in el. Apoi a renunat singur la carucior. Este un exemplu in care copilul iesind din lumea lui si-a reluat dezvoltarea psihica normala trecand prin etape prin care trece orice copil normal si pe care le-a reluat de unde s-au oprit.
Poate sa inceapa sa faca crize de isterie, crize pe care probabil nu le-a mai facut nicodata. Si copilul normal face. Iesind din lumea lui incepe sa aiba capacitatea sa-si expuna propriile opinii, dorinte. Pentru ca el “nu stie” cum sa ceara ceva, cum sa-si exprime o opinie, apeleaza la criza de isterie (manifestare instinctuala). Dupa ce intuiti ce vrea si ii oferiti, criza dispare brusc. Dupa 2-3 crize, timp in care va invatati reciproc noul comportament, veti avea surpriza placuta sa vedeti ca raspunde foarte bine la negocieri (are rabdare cateva minute pana ii dati ce vrea) si ca puteti sa-l invatati cum sa va ceara.
In aceasta perioada absentele lui incep sa se reduca ca frecventa si instensitate. Privirea ii devinde tot mai vie si luminoasa (privirea este oglinda sufletului si exprima starea de sanatate mentala) si fata lui devine relaxata si fericita. Daca ii faceti o poza saptamanal si dupa trei luni comparati poza dinaintea inceperii tratamentului homeopat cu cea de la trei luni veti avea surpriza placuta sa descoperiti un alt copil in poza.
Copiii care fac ABA in aceasta perioada pot sa prezinte o opozitie fata de terapie si fata de tutor. Poate sa apara si fata de un tutor cu care a avut o relatie foarte buna si cu care copilul a avut rezultate bune. Este rezultatul tratamentul homeopat, ca vrea mai multa afectivitate si mai putin program (“ca doar am un an si nu trei”). Iesind din lumea lui incepe sa observe obiectele si persoanele care il inconjoara si este dornic de cunoastere. Apoi se reintoarce la ABA, isi reia legatura afectiva cu tutorele dar de o alta calitate acum, si progresele sunt mai rapide.
Limbajul fiind ultima achizitie pe scara filogentica apare ultimul.
Dupa ce am refacut atasamentul si i-am redat constinta propriului eu, tratamentul homeopat continua si pentru achizitionarea limbajului, combinat cu ABA, care ii ofera programul de invatare/recuperare a perioadei pierdute.
Dr. Naghiu R.
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 06, 2006 10:32 pm

MULTUMESC CA EXISTATI D-LE DOCTOR

Postby afanyt » Thu Sep 14, 2006 12:53 am

As vrea sa spun ca tot ce a scris dr.naghiu e adevarat. copilul meu a inceput sa treaca prin aceste faze de cand face tratament cu homeopate( de un an). Nu santem cu tratamentul la acest dr. dar a explicat foarte bine procesul de recuperare. :)
afanyt
 
Posts: 24
Joined: Sun Aug 13, 2006 7:08 pm

Postby AlexandraIoana » Mon Jul 30, 2007 3:17 pm

Buna ziua domnule doctor Radu Naghiu!

Sunt mamica unui baietel de 5 ani diagnosticat cu autism la varsta de aproximativ 2 ani si jumatate. In tot acest timp am incercat cu el diferite terapii, aba s-a dovedit ineficienta desi foarte bine aplicata in sens conceptual si practic si acum incercam o terapie numita RDI,despre care s-a mai vorbit cate ceva si in acest forum. Remarc anumite similitudini intre felul in care percepeti dumneavoastra problema si conceptele speculate de RDI, atat doar ca baza teoretica este mult mai concreta in cazul terapiei americane.

Ceea ce ma intereseaza insa nu este asemanarea ideatica intre cele doua ci o terapie de sorginte homeopata. Baietelul meu a mai luat in trecut medicamente,asa zise "mood stabilizers" dar am renuntat la ele dupa o vreme,nu neaparat din nemultumire fata de rezultate ci pentru ca am considerat ca nu este corect dpdv etic sa hranim copilul cu chimicale. Acum insa observam anumite tendinte violente in comportamentul lui, tendinte care par ca s-au intensificat in ultima vreme. Consideram ca este necesar sa intervenim cu medicatie.

Ceea ce m-ar interesa, si sper din suflet sa nu-mi refuzati un raspuns din considerente profesionale: Care este diferenta intre antipshihoticele moderne (de genul Risperdal, Rispolept etc) si produsele homeopate recomandate de dumneavoastra. Ma refer aici,concret, la farmacodinamica celor doua tipuri de medicatie...

Va multumesc anticipat si va doresc sa aveti parte de cat mai multe succese!
AlexandraIoana
 
Posts: 10
Joined: Wed Apr 18, 2007 3:29 pm

Postby Magister » Mon Nov 26, 2007 12:33 pm

Eu am fost la dr. Radu Naghiu si vreau sa fiu corect, nu sa-l denigrez nici sa dau false sperante. A discutat cu mine cu rabdare, aratand ca intelege foarte bine complexitatea Spectrului autist (de ex. mi-a spus ca reactia mea negativa la cafea e de fapt la mediul uman contradictoriu - mi-am dat seama ca e mult mai probabil sa fie asa !).
Remediile homeopatice prescrise sunt ieftine. In cazul meu, la 32 de ani, pot considera ca nu au avut nici un efect semnificativ ! (ceea ce inca poate fi bine comparativ cu efectele secundare ale multor medicamente alopatice). Intr-adevar, nu sunt un "credincios" al metodei homeopatice ca sa mearga efectul Placebo, dar nici un dusman automat ca sa apara Nocebo.
Totusi n-am mai fost la el de cateva luni - pot sa spun ca mi-era cam frica de optimismul lui ("devii alt om !") - mai ales in privinta sperantelor date parintilor - "usurinta spectaculoasa de a iesi in lume", urmate de indemnuri care se puteau transforma in pretentii de a ma vanzoli mai mult, a cauta un job potrivit de ambitios etc.
Pot spune ca tratamentul nu m-a schimbat, ce puteam face si suporta inainte pot si dupa, nu mai mult nici mai putin. Mai ales "costurile interne" ale efortului social au ramas aceleasi ! deci si reactia mea mi-e normal sa ramana aceeasi... multa prudenta cu Lumea asta larga !
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby dora » Fri Dec 21, 2007 5:08 pm

'Eu pot sa o vindec pe Iris'

Radu Naghiu este un medic bucurestean, in varsta de 39 de ani, specialist in psihiatrie pediatrica si homeopatie. El are o metoda proprie in vindecarea autismului, o boala ce apare la copii, in primii trei ani de viata. El s-a aratat dispus sa o ajute pe Doina Ocu, castigatoarea concursului 'Dansez pentru tine', a carei fetita, Iris, sufera de autism.

Autismul este o tulburare in dezvoltarea psihica a copilului ale carui cauze nu au fost descoperite pana in prezent. Aceasta boala apare pana in varsta de trei ani, iar simptomele ei sunt lipsa de afectiune a copilului, acesta nu mai zambeste, nu mai interactioneaza cu cei din jur si se izoleaza in lumea lor. 'Am observat ca, pe masura ce creste numarul de vaccinuri ce se fac la copii, se mareste si numarul cazurilor de autism', ne-a declarat doctorul Radu Naghiu.

Prin intermediul Libertatii, medicul s-a oferit sa o ajute pe Doina Ocu, castigatoarea ultimei editii a concursului 'Dansez pentru tine', si sa o trateze pe fiica acesteia de autism. 'Eu o pot vindeca pe Iris. Cred ca parintii ei au auzit de mine, dar probabil nu au incredere in tratamentul homeopat. Eu ii astept cu drag', spune doctorul.
Metoda lui de tratament consta in prescrierea unor medicamente homeopate, de origine animala, vegetala sau minerala. Aceste medicamente au, potrivit celor spuse de doctorul Naghiu, rolul de a 'scoate' incet, incet copilul din lumea lui si 'a-l introduce' in lumea normala.

"Medicamentele nu costa mai mult de 30 de lei"

'Cu ajutorul acestor medicamente, care nu costa mai mult de 30 de lei pe luna, copilul devine mai atent, incepe sa ceara si sa ofere afectiune de la parinti, incepe sa vorbeasca, incepe sa invete spontan, natural, iar in final sa se vindece. Cu cat ajung mai repede, cu atat copilul se face bine mai repede. Dupa trei ani, este nevoie de aproximativ 18-20 de luni de tratament', spune el.

Robert Tanasescu este acum sanatos

Unul dintre cazurile pe cale de a fi rezolvate cu succes de medicul bucurestean este cel reprezentat de fratii Robert si Eduard Tanasescu.

In prezent, Robert este complet vindecat, iar fratiorul lui, Eduard, a facut reale progrese, dupa spusele doctorului, si el avand sanse reale de a scapa definitiv de aceasta boala.

'Pana pe la varsta de trei ani, nu ne-am dat seama ca baietii sufera de ceva. Erau perfect sanatosi, se jucau, dar nu vorbeau. Noi ne-am impacientat si am cautat sa vedem despre ce este vorba si asa am aflat crudul adevar. Cu ajutorul acestui doctor minunat, Robert a scapat de boala', ne-a declarat mama gemenilor, Nicoleta Tanasescu.

http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=180699
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby AlexandraIoana » Sat Dec 22, 2007 11:43 pm

Iertati-ma ca intervin din nou dar ultimul post mi se pare scandalos. Sa fim sinceri, oameni buni! Ce e cu toate aceste pretinse substante miraculoase? Inteleg cand mi se spune ca medicatia homeopata poate sa o inlocuiasca cu succes pe cea alopata, si ca anumite combinatii de substante gasite in plante au efecte similare cu cele ale substantelor obtinute artificial...insa mi se pare absolut jenant sa pretinzi ca poti "vindeca" autismul prin medicatie homeopata ca si cum ar fi vorba despre o gripa banala a carui remediu inca n-a fost descoperit. din ce in ce mai multi cercetatori vad autismul ca o tulburare multi-sistemica, unii admit ipotezele auto-imune, in fine, este limpede ca factorul biologic este deosebit de important, majoritatea conchid ca pana si elementul genetic este indiscutabil, desi subtil prefigurat abia...cum sa cadem prada unor pretentii fantasmagorice? tot intreb, care e principiul activ, concret al acestor medicamente? mi s-au raspuns cu tot soiul de ipoteze pseudo-ezoterice...oameni buni, credeti in miracole subrede? copii acestia doi, vindecati fulminant, de ce nu este facuta publica povestea lor daca este adevarat ceea ce se pretinde?

copii autisti au nevoie de terapie, de parinti dedicati, nu de tot soiul de iesiri miraculoase din situatie, macar de-ar fi adevarate! ar insemna ca domnul doctor radu naghiu detine un secret care ar putea schimba lumea, iar, sincer, ma indoiesc sa fie asa.
AlexandraIoana
 
Posts: 10
Joined: Wed Apr 18, 2007 3:29 pm

Postby Zona » Mon Jun 30, 2008 10:51 pm

In concluzie, mai are cineva detalii despre acest tip de tratament? Ajuta? Exista cineva care a incerca?
Zona
 
Posts: 5
Joined: Sun Feb 10, 2008 9:00 pm

Postby gabi.b » Tue Jul 01, 2008 9:35 pm

Exista foarte multi parinti care urmeaza acest tratament . Daca te uiti atenta pe forum o sa citesti chiar despre copii recuperati . Fiica mea are 12 ani si a inceput tratamentul din mai , impreuna cu ea inca 20 de copii autisti din Oradea . Rezultatele in homeopatie apar dupa mai mult timp , asa ca inca nu pot sa-ti spun nimic concret . Cert e ca homeopatia mi se pare o solutie mult mai buna decat medicatia alopata , care are foarte multe efecte adverse . E parerea mea , am citit foarte mult despre homeopatie , stiu ce inseamna si sfatul meu e sa citesti mai intai despre cum functioneaza homeopatia si apoi sa iei o hotarare . In urma cu foarte multi ani am renuntat la Encefabol, Cerebrolizin, si alte cele care mi-au agitat copilul , in loc sa-i faca bine . am inceput un tratament homeopat , la mine in oras , care a functionat , fata mea s-a linistit , a dormit bine noaptea , a inceput sa vorbeasca , am scapat de viermisori......asta era acum 8 ani . acum cateva luni am inceput tratamentul Dr Naghiu , datorita posturilor de pe acest forum , a marturiilor unor parinti. Tratamentul dureaza intre 18 si 20 de luni suntem abia la inceput asa ca prea multe nu pot spune , ceea ce e cert e ca e un pic diferit de ceea ce am facut noi in Oradea la medicul nostru . Deci sfatul meu e sa te informezi inainte , chiar daca ma repet, despre cum functioneaza homeopatia si apoi sa iei o hotarare... :D
gabi.b
 
Posts: 247
Joined: Tue Mar 20, 2007 3:42 pm

Postby shakalu » Wed Jul 02, 2008 12:54 am

mda... no comment ... sau ma rog am sa cam comment :)...homeopatia nu poate vindeca autismul . macar prin prisma faptului ca autismul nu este o boala in sine . medicamentele , aleopate ( normale) sau homeopate pot aduce imbunatatiri comportamentului unui copil . daca tot e sa-mi spun parerea , in masura posibilitatilor si eu as opta ptr medicamente homeopate macar ptr ca functioneaza pe un principiu mai aproape de firesc . asta nu inseamna insa ca medicamentele pot face minuni . inclusiv cele homeopate ale doctorului naghiu . eu am postat primul text cu mult timp in urma ... intre timp am vb cu foarte multe familii pe acest subiect . pana acum parerile sunt impartite ... unora dintre copii le-a imbunatatit comportamentul (major sau mai putin major )in conformitate cu declaratiile parintilor in timp ce pentru unii nu a insemnat absolut nimic ... tot in conformitate cu declaratiile parintilor . deci si prin urmare :) , nu se pune nici pe departe problema de vindecare si daca intr-adevar dr. naghiu a declarat in forma asta ... hm ... nu pot decat sa ma intorc la postul lui magister .
pe de alta parte lasati-ma sa cred ca nu a putut sa declare asta ...si nu in forma asta . oricum ar fi , in loc de nenumarate medicamente alopate de genul celebrolizin , tonotil , enchefabol si multe altele de ce nu homeopate ? de la dr naghiu sau de la un alt doctor homeopat .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby gabi.b » Wed Jul 02, 2008 9:22 am

Homeopatele au modificat foarte mult comportamentul fetei mele . am avut probleme de autoagresivitate care s-au diminuat fara sa ne ,,atingem ,, rispen sau altceva . avand in vedere ca homeopatele nu au acele efecte secundare ale alopatelor , le folosesc chiar si in cazul racelilor , a alergiilor sau orice altceva si asta de foarte mult timp . Este clar ca autismul nu se vindeca cu homeopate dar , pe langa terapiile specifice pe care un copil le face , homeopatia este ajutorul de care nevoie deoarece ajuta in controlul comportamentului fie el agresiv sau nu . Si niciodata nu se ajunge, ca in cazul alopatelor , de o marire a dozei sau chiar de o completare cu un sedativ :)
gabi.b
 
Posts: 247
Joined: Tue Mar 20, 2007 3:42 pm

Postby Armina » Wed Jul 02, 2008 3:48 pm

Homeopatia capata teren si pe aici ,tot mai mult ,evident nu ca o alternativa la terapiile comportamentale ,nimeni n-ar sustine asta .Am observat ca exista tendinta ca unii parinti care au incercat tratamentul biomedical fara succesul la care se asteptau s-au indreptat catre homeopatie ca fiind o alternativa mai ieftina si fara efecte adverse.
Ceea ce isi propune homeopatia si tratamentul biomedical este sa adreseze acele probleme de natura fizica pe care multi copii cu autism le au si anume :alergiile ,problemele gastrointestinale ,imunitatea scazuta
Dupa mine face sens prin prisma asta ,atunci cind un copil este bolnav fizic ,nu doarme bine ,capacitatea lui de a invata este considerabil redusa .Deci homeopatia face copilul apt sa asimileze ceea ce ii ofera terapiile comportamentale.
Armina
 
Posts: 62
Joined: Fri Jan 13, 2006 7:54 pm
Location: USA

Postby fag10 » Wed Jul 02, 2008 3:58 pm

Nu pot sa citesc fara sa intervin. Copilul meu este pe tratament de 9 luni, dar din fericire noi suntem undeva la marginea dintre autism si normal, n-am gasit pe nimeni care sa-mi spuna cu certitudine ca am un copil cu TSA, dar noi am actionat vis-a-vis de el ca un copil cu TSA, adica terapie ABA, mai mult sau mai putin specializata, logopedie, tratament homeopat si interesul meu pentru cam tot ce are legatura cu autismul, ultima actiune fiind participarea mea in calitate de parinte si cadru didactic la conferinta de la Bucuresti din 12-15 iunie. Legat de tratamentul homeopat pot spune ca situatia copilului meu este mult imbunatatita, a inceput sa vorbeasca, stie 5 poezii, in chineza, dar le stie, este prezent tot timpul, se joaca cu copiii, cu sora lui, ce mai, totul e OK. Acum nu stiu de unde sunt rezultatele: de la homeopate, de la terapie, de la ajutorul dat de Dumnezeu(de la Dumnezeu stiu sigur ca mi-a deschis calea spre ce trebuie sa fac si nu m-a lasat prada disperarii), de la toate luate la un loc, nu stiu exact, doar vad ca avem rezultate f bune dupa un an de terapie ABA, 9 luni de homeopate, un an de cand copilul este impartasit saptamanal si pentru asta multumesc lui Dumnezeu,tuturor oamenilor care m-au ajutat la propriu si celor care m-au sfatuit si-i iert pe cei care m-au necajit si si-au batut joc de durerea noastra, eu cred ca au facut-o din nestiinta.
Va sfatuiesc sa aveti incredere voi si sa faceti pentru copiii vostri tot ceea ce simtiti voi ca trebuie sa faceti, nu va lasati influentati. Intotdeauna cand primesti o informatie de la cineva nu trebuie sa faci intocmai ca cel care te-a sfatuit, analizezi situatia lui, situatia ta si aplici ceea ce consideri ca se potriveste situatiei tale. Eu asa am facut si pana acum e bine.
Succes tuturor.
fag10
 
Posts: 57
Joined: Thu Jan 31, 2008 12:10 am

probleme legate de homeopatie

Postby dianamaria » Thu Jul 03, 2008 11:02 am

Concluzia mea (dupa doi ani de homeopatie) este ca reactiile adverse sau extrem de individualizate la tratament sunt insuficient studiate.
Zonele neclare pentru mine se leaga de:
- efectul incrucisat al anumitor remedii administrate simultan (in aceeasi perioada);
- administrarea pe termen lung si efectele pe termen lung (homeopatia nu actioneaza precum medicamentele clasice, ci in timp, deci marturiile gen Magister sunt irelevante pentru ca homeopatia poate sa nu aiba aproape nici un efect evident timp de doua-trei luni: ceea ce ridica intrebari si cu privire la efectele negative pe termen lung, nu numai la cele pozitive);
- administrarea repetata a unor remedii deosebit de puternice (concentratia 1M) care, din cite am inteles de pe site-uri specializate, poate da reactii chiar si sase luni dupa o singura administrare.
De asemenea, faptul ca homeopatia actioneaza dupa principiul "un pas inapoi, doi inainte" adica inrautatirea sau reaparitia unor simptome ale afectiunii, face imposibil de izolat reactiile propriu-zis adverse (e imposibil sa iti dai seama care dintre reactii reprezinta doar o inrautatire temporara si care este cu adevarat reactie adversa).
La acestea se adauga individualizarea reactiilor, care face ca situatia sa arate foarte diferit de la copil la copil, pe o aceeasi schema de tratament.
M-am abtinut multa vreme sa imi spun parerea pentru ca nu cred ca parerile contra ar trebui sa opreasca pe cineva sa incerce un tratament.
Homeopatia are merite incontestabile pentru categoria de afectiuni din TSA insa ar trebui sa existe si cercetari sau macar provinguri mai atente pe aceasta tema.
Mihai-Razvan, 2001, terapia ABA din 2006
dianamaria
 
Posts: 167
Joined: Sun Jan 01, 2006 6:50 pm
Location: Bucharest

Postby shakalu » Thu Jul 03, 2008 12:16 pm

asa cum spuneam ... eu ma pozitionez in tabara care nu are nici pareri pro nici pareri contra in ceea ce priveste homeopatia . am incercat tot ... cam toate medicamentele alopate tot asa cum am incercat suficient spun eu si in homeopatie . noi nu le-am incercat combinate intre ele . in sensul in care am folosit medicamente ( alopate sau homeopate ) atat inainte cat si dupa terapiile comportamentale . in cazul dat nici una nu a dat rezultate satisfacatoare . asta nu inseamna insa decat ca in cazul copilului nostru nu au avut rezultate ... s-ar putea ca in cazul altora sa functioneze mult mai bine . dar again , vor functiona ca niste adjuvante si nu ca o solutie . vor imbunatati anumite lucruri . de altfel abia astept sa-l vad pe acel parinte sau doctor care sa-mi spuna ca un copil afectat serios care nu a facut nimic altceva decat sa ia medicamente , s-a recuperat.
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Next

Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron