APEL CATRE PARINTI! SCHIMBARE REALA cu tratamentul Dr.NAGHIU

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

APEL CATRE PARINTI! SCHIMBARE REALA cu tratamentul Dr.NAGHIU

Postby matei_ok » Sun Jun 10, 2007 9:41 pm

Suntem parintii unui baiat de aproape 8 ani care a inceput ABA in urma cu 2 ani si jumatate.Multumim pe aceasta cale domnului Damian Nedescu si intregii echipe de la centrul de recuperare "Horia Motoi" (O calda multumire din sufletul copilului nostru si a intregii noastre familii pentru draga noastra Monica).Copilul nostru a facut progrese in domeniul cognitiv, dar problemele noastre cele mai mari le reprezinta incapatanarea, autostimularea si limbajul.De la cativa parinti am aflat de domnul doctor neuropsihiatru Naghiu Radu, dupa ce copiii lor au inceput tratamantul homeopat pe care dumnealui il prescrie si dupa ce au inceput sa apara rezultate vizibile.Este un medic extraordinar care iti da sperante ca un copil autist se poate schimba mult in bine.
NOI CONSIDERAM CA TRATAMENTUL DUMNEALUI ESTE EXACT VERIGA CARE NOUA NE LIPSEA PENTRU A PUTEA MERGE MAI DEPARTE. Mentionam ca nu putem continua programele terapiei ABA pana cand copilul nostru nu incepe sa vorbeasca.Poate sa repete anumite silabe si uneori, cuvinte scurte.Foarte important este ca nu fixeaza tot ceea ce poate spune.
Facem tratament de 2 luni si jumatate si schimbarile care au aparut sunt urmatoarele: a crescut capacitatea de atentie, copilul este mai afectuos, ne cauta, ne atinge si ne iubeste, ne priveste in ochi minute in sir,a inceput sa se joace, sa urmareasca mai mult oamenii, sta in parc alaturi de alti copii (nu mai fuge cand vine un copil la el), a scazut starea de nervozitate, nu mai face in pat noaptea, doarme foarte bine intreaga noapte, GANGURESTE in sensul de a purta un dialog cu noi.
Schimbarea principala a copilului nostru este ca doreste sa fie cu noi, printre noi, in lumea noastra.
Tratamentul presupune pe langa medicamente si creearea pentru copil a unui mediu normal in care sa primeasca foarta multa afectiune din partea parintilor si a celor din jurul sau pentru ca el sa VINA IN LUMEA NOASTRA CU INCREDERE SI SA COMUNICE, SA INVETE SINGUR.
AVEM O DATORIE MORALA FATA DE DOMNUL DOCTOR NEUROPSIHIATRU NAGHIU RADU, FATA DE PARINTII CARE NE-AU INCURAJAT IN A URMA TRATAMENTUL DUMNEALUI SI NU IN ULTIMUL RAND, FATA DE TOTI COPIII SI PARINTII CARE AU NEVOIE DE AJUTOR.
Din toata inima transmitem multumiri domnului doctor pentru schimbarile copilului nostru, pentru starea de echilibru pe care ne-o transmite si lansam un apel catre toti parintii ai caror copiii urmeaza tratamentul dr.Naghiu sa transmita pe Forum opinii.
Adresa la care poate fi contactat Dr.Naghiu Radu: Policlinica APACA (aproape de statia de metrou Politehnica) - cu trimitere de la medicul de familie. Tel. 3179085 (Policlinica APACA) sau tel. mobil 0722608784.
DATI O SANSA IN PLUS COPIILOR NOSTRI.
Consideram ca intalnirea cu acest om este o binecuvantare si-i multumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul pe care ni-l da.
Gabriela si Nicolae Biduianu, alaturi de copilul nostru MATEI
matei_ok
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 25, 2006 2:13 am
Location: Bucuresti

Postby simo » Sun Jun 10, 2007 9:56 pm

Ce tratament homeopat a urmat Matei? Si noi am inceput de o luna homeopatia pentru Tina si merge relativ bine. Din pacate nu suntem din Bucuresti si frecventam un medic homeopat din Timisoara. Pentru ce anume simptome i-a fost recomandat remediul?
Noi avem probleme cu crizele de afect si limbajul redus.
Scuze daca sunt prea multe intrebari si multumesc pentru informatii.
Noi progrese in continuare! :)
simo
 
Posts: 23
Joined: Tue Nov 07, 2006 2:52 pm
Location: Timisoara

Tratamentul Dr.Naghiu incearca sa dea copilului normalitate

Postby matei_ok » Sun Jun 10, 2007 10:50 pm

Matei urmeaza un tratament homeopat format din mai multe remedii care alcatuiesc o schema de tratament.Astfel Matei a pornit cu cate 2 remedii pe zi si a ajuns la 4 remedii.Remediile nu sunt aceleasi in fiecare zi.Are remedii pentru fiecare zi din saptamana.
Schema de tratament este pentru 3 saptamani, aceasta se schimba in functie de ce se intampla pe parcursul acestei perioade.
La orice ora dr.Naghiu poate fi sunat pentru o consultatie.Este un om extrem de echilibrat si cu foarte bune rezultate, vizibile dupa o perioada scurta, mai ales la copiii mici.Pentru noi tratamentul va fi de durata mai lunga avand in vedere varsta.
Acest tratament urmareste intregul comportament al copilului.
La inceput ii revin copilului multe autostimulari si ticuri mai vechi.Pe masura ce avanseaza tratamentul, pe fondul unui mediu familial care sa-i confere afectiune si siguranta, copilul se linisteste, firul evenimentelor se innoada de unde s-a intrerupt cand s-a declansat afectiunea.Si copilul vine in lumea noastra si se indreapta spre normalitate.
CEL MAI IMPORTANT ESTE FAPTUL CA SCHIMBARILE RAMAN.
ATENTIE !!!! DR.NAGHIU ESTE SINGURUL MEDIC NEUROPSIHIATRU CARE DA TRATAMENT HOMEOPAT.Noi am urmat de vreo 4 ani un tratament homeopat la un medic generalist, schimbari au fost, dar nu s-au pastrat.
Problemele noastre sunt pe langa limbaj, autostimularile si incapatanarea.
Cu incapatanarea stam mult mai bine, incearca raspunda la comenzi, atunci cand stie, fara se mai enerveze.Si in privinta limbajului, incepem sa gangurim, sa repetam, ca intr-un dialog, si nu numai la comanda.
Matei vine si ne mangaie, ne ia in brate.
Cu sinceritate va spun, noi suntem mult mai relaxati si facem fata mai bine situatiilor.
Neaparat sa veniti in Bucuresti pentru consultatie.
Veti mai citi si opinii ale altor parinti.
Sa va ajute Dumnezeu.
matei_ok
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 25, 2006 2:13 am
Location: Bucuresti

intrebare

Postby mihaela77 » Mon Jun 11, 2007 10:16 am

matei_ok,stiu ca un pacient cu aceeasi boala,sigur nu are aceleasi remedii,ele sunt diferite,dar din curiozitate cum se numesc remediile pe care le-a luat si ea bauetelul tau?si noi mergem la un medic homeopat de la sfarsitul lunii martie si as vrea sa imi dau seama daca este cazul sa schimbam medicul sau mergem tot pe mana celui la care suntem acum!multumesc anticipat pt raspuns si numai bine pustiului!
mihaela77
 
Posts: 23
Joined: Tue Feb 27, 2007 3:55 pm
Location: constanta

Re: intrebare

Postby matei_ok » Mon Jun 11, 2007 10:52 pm

E adevarat ca in cazul tratamentului homeopat aceeasi boala se trateaza diferit in functie de individ.
Matei a luat diferite remedii pana acum printre care Ignatia, Tarentula, Kalium bromat, Gingko Biloba, Thuya, Arsenicum alb, Stramonium, etc.Unele dintre ele au mai multe concentratii.
Remediile se repartizeaza pe parcursul unei zile, in jur de 3 - 4 /zi, si difera in functie de ziua din saptamana.
Schimbarile sunt evidente, chiar dupa prima saptamana a inceput sa spuna P foarte clar.De unde pana atunci il spunea numai cu ajutor de modelare a gurii.
Si mai sunt schimbarile legate de atentie, de afectivitate, cele sociale.
Cred ca important este sa vedeti ce schimbari au aparut in comportamentul copilului vostru si apoi sa analizati daca e bine sa schimbati tratamentul.
Important este ca dr.Naghiu este singurul medic neuropsihiatru despre care stim ca trateaza cu remedii homeopate.
Si vrem ca si alti copii sa beneficieze de acest ajutor.
Scopul este de a-l scoate pe copil din lumea lui si de a invata singur din lumea noastra, inclusiv adaptarea sociala.
Astfel, avem feed-back-uri de la parinti care sunt foarte multumiti de tratament: intr-o familie cu gemeni, unul dintre copii merge la gradinita fara insotitor, un alt copil a scapat de majoritatea stereotipiilor.
Si ii rog pe parinti sa scrie despre comportamenul copiilor lor care urmeaza tratamentul acestui medic.
Noi consideram ca acordam o mana de ajutor parintilor care gasesc un sprijin , atat ei, cat si copiii lor in acest medic.
Mult succes si incredere ca va fi bine.
matei_ok
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 25, 2006 2:13 am
Location: Bucuresti

Postby Zugoor » Tue Jun 12, 2007 10:34 pm

Buna Matei_ok :) As putea afla si eu adresa de mail a doctorului?Noi mergem la homeopat de un an de zile,de cand am aflat diagnosticul,si cred ca ne-a ajutat mult pana acum.Noua insa nu ne da niciodata decat cate un singur remediu,in fiecare luna,de multe ori acelasi remediu cate 2,3 luni la rand.Am vazut ca multi copii de pe forum primesc mai multe remedii intr-o luna,si as vrea sa cer si parerea domnului doctor.
Noua ne-a dat doar granule,si acestea au fost carcinossinum,tarantula si inca ceva,iar acum ia Hyoscicuus 30(e posibil sa nu le fi scris corect).In primele luni rezultatele au fost vizibile,acum insa mult mai putin.Mi-e frica ca homeopatia a facut cam tot ce a putut pt. el si ca mai mult nu se poate .Eu sper din suflet sa ma insel.
Zugoor
 
Posts: 209
Joined: Mon May 01, 2006 9:29 pm
Location: iasi

Date contact Dr.Naghiu Radu

Postby matei_ok » Wed Jun 13, 2007 12:26 am

Tratamentul pe care il ia Matei inseamna 3-4 remedii pe zi, acestea difera de la o zi la alta acum.Si noi am urmat un tratament homeopat aproximativ 4 ani, au fost intradevar rezultate la inceput, asa cum este si in cazul vostru, dar nu s-au mentinut.
In cazul tratamentului dr.Naghiu schimbarile se produc asa cum ne-a spus: cresc agitatia si autostimularile, stereotipiile apoi se reduc treptat, pana cand copilul isi gaseste locul in lumea noastra: este mai atent, mai afectuos, ne cauta, incepe sa se joace, sta intre copiii, gangureste.Astea sunt schimbarile care s-au intamplat de 2 luni si jumatate.
Si foarte important pentru noi este reducerea drastica a starii de nervozitate si chiar si a protestului la lectii.
Adresa dn doctor este: radunaghiu@yahoo.com
Sper sa gasiti ajutorul de care aveti nevoie.
Poate si ceilalti parinti de la care am aflat vor scrie opiniile lor.
matei_ok
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 25, 2006 2:13 am
Location: Bucuresti

Postby dora » Wed Jun 13, 2007 6:16 am

Alti parinti au mai scris aici, insusi domnul doctor e forumist


http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=4071
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Multumesc

Postby matei_ok » Wed Jun 13, 2007 10:16 pm

Mai citisem si noi inainte de a incepe tratamentul despre domnul dr.Naghiu, pe Forum, multumesc pentru adresa.
Eu ii astept si pe ceilalti parinti care au observat schimbari in comportamentul copiilor dupa acest tratament.Ar fi o incurajare.
matei_ok
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 25, 2006 2:13 am
Location: Bucuresti

Postby dora » Thu Jun 14, 2007 6:25 am

Si eu ii astept pe ceilalti parinti, care citesc si tac, sa spuna macar doua vorbe...pur si simplu ca exista

Zic ca n-au nimic de spus, n-au nimic de oferit...

Citesc,apoi pleaca...
e ca si cum ai refuza o extraordinara oportunitate...

Poate chiar in blocul de alaturi un copil tocmai a fost diagnosticat...parintii lui sunt in culmea disperarii...ai putea sa-i ajuti, dar refuzi...rupi lantul
Nu-i treaba ta, desigur...

Cunosc familii care au fost ajutate de alte familii...aici pe forum

cred ca am mai spus...la cinci zile de la diagnostic o familie incepea Aba, pentru ca in oraselul acela exista deja o familie care facea aba cu consultant din strainatate...si doi tutori au putut lucra dublu...

De necrezut, nu-i asa?


Important e sa fii gasit...
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby Zugoor » Thu Jun 14, 2007 12:39 pm

Multumesc frumos pt. raspuns.Ii voi scrie si eu domnului doctor.
Noi luam tratament homeopat de un an,in fiecare luna.La inceput au fost schimbari f. mari,a inceput sa spuna cuvinte spontan ,a devenit afectuos cu noi,mai atent.In momentul acesta,ma imbratiseaja din 5 in 5 minute,cand ma asez vine imediat in brate si se uita adanc in ochii mei si gangureste ceva,sau ii mai scapa cuvinte precum PUIU,adica asteapta sa il alint si cand aude ce vrea zambeste si apleaca capul sa il pup.Acum un an nu imita,iar acum imita ce vede la noi fara probleme.Inca nu se joaca cu copii dar se baga in mijlocul lor atunci cand au jucarii sau cand ii vede dansand.Pana acum a venit o fetita la el de 2 ori pe sapt. pt. joaca.Desi in prima zi de vizita o lasa singura in camera,cand a inteles ca fetita vine doar pt. el,o pupa pe unde o prinde,o plimba de mana prin casa insa cand se opresc intr-un loc nu stie ce sa faca cu ea,cum sa ii vorbeasca sau sa initieze jocurii.Acum un an nu stia sa se joace cu nimic.Acum nu mai avem probeme aici,suntem f. departe cu programul de joaca insa folosim inca recompensa la f. multe jocuri.
Acum cateva luni a inceput sa imite cuvinte.Are si cateva cuvinte pe care le spune spontan dar le cam amesteca intre ele.
problemele mari cu somnul s-au rezolvat in mare parte.
Face la olita sau wc de un an si ceva.unele steriotipii au ramas,altele au disparut,si avem si unele noi.
In curand se implineste si un an de ABA,insa e un an in care a lucrat doar cu mine,asa ca rezultatele nu sunt nici pe departe pe masura potentialului sau.Acum ne straduim sa alcatuim o echipa de 4 oameni si sa incepem lucrul intensiv,caci este deja tarziu si am pierdut mult timp.Un lucru bun pe care l-am facut acest an a fost ca am stat mereu cu ochii pe el si nu l-am lasat singur deloc.Insa asta nu se poate compara cu ce ar fi facut intr-un program intensiv de ABA.Nu ne-am imaginat niciodata ca e ata de dificil sa gasesti oameni pt. ABA,dar asta e alta poveste.
Cam acesta e bilantul acestui an,sarac din pacate dar speram sa remediem situatia de acum incolo.
Nu stiu daca totul se datoreaza homeopatiei,de fapt nu cred asta,insa cred ca ne-a ajutat.
Zugoor
 
Posts: 209
Joined: Mon May 01, 2006 9:29 pm
Location: iasi

Multumiri d-lui dr Radu Naghiu

Postby getta 2000 » Tue Jun 19, 2007 11:43 pm

Sunt la a doua luna de trat. homeopat si intradevar sunt rezultate. Puiul meu este mult mai atent cand vorbim, ma urmareste, aseara a venit la mine si mi-a spus "MAMA". Atunci as fi vrut sa strig la un microfon , pe un stadion plin cu mii de oameni "ca sunt cea mai fericita mamica din lume".
Speranta mea cea mai mare este in Dumnezeu si d-ul dr. Naghiu, iar voua , forumistilor va multumesc ca scrieti si noi citim si ne mai descretim fruntile.
getta 2000
 
Posts: 18
Joined: Thu May 31, 2007 8:31 pm
Location: GIURGIU

Re: Multumiri d-lui dr Radu Naghiu

Postby matei_ok » Wed Jun 20, 2007 10:11 pm

Multumim tuturor celor care au scris despre tratament si celor care au citit mesajele noastre.
In viata noastra Matei este o minune pe care Dumnezeu ne-a dat-o.
Traim pentru el si prin el.
Si acum, dupa o lupta cu noi, cu el, cu ABA, cu destinul, credem ca suntem cei mai fericiti parinti.
Copilul nostru are parte de oameni care il iubesc si il ajuta.Tot drumul nostru este croit de Dumnezeu.Noi inca nu putem sa folosim limbajul, spunem la cerere cuvinte scurte, anumite silabe, dar nu stim inca sa-l folosim spontan.
ABA este foarte importanta, schimbarile si achizitiile exista si ne dau speranta in recuperarea copilului nostru.Dar nu puteam merge mai departe, eram intr-un cerc vicios, Matei protesta, incepuse sa se enerveze si sa-i creasca autostimularea.Si atunci tratamentul dr.Naghiu ne-a ajutat sa mergem mai departe.IN PRIMUL RAND NE-A DAT O STARE DE LINISTE SI DE ECHILIBRU, NE-A INVATAT SA-I OFERIM COPILULUI NOSTRU SI FERMITATEA DIN ABA, DAR SI AFECTIUNEA DE CARE ATATA NEVOIE.
Urmarile sunt foarte importante pentru noi.Si cred ca orice parinte care are problemele noastre trebuie sa-i multumeasca in fiecare clipa lui Dumnezeu pentru fiecare schimbare ce apare la copilul lui.
Am inceput sa ne jucam, din proprie initiativa, sa imitam fara proteste, sa avem si momente linistite, sa folosim toaleta fara a avea accidente, nici macar noaptea, sa cautam mangaiere si iubire, sa ne concentram mai mult pe o sarcina, sa gangurim, asemenea unui dialog, sa spunem PA, sa ne ducem in balansoar cand este un alt copil, sa nu mai fugim cand vine un copil la noi, sa avem multe momente in care VREM SA NE STRIGAM FERICIREA.
MULTUMIM DOMNULUI, MAICII DOMNULUI SI TUTUROR SFINTILOR PENTRU AJUTOR SI NE RUGAM PENTRU SANATATEA TUTUROR CELOR CARE NE-AU AJUTAT SI NE AJUTA.
Sa nu ne pierdem niciodata speranta, sa apreciem fiecare gest pe care copilul nostru il face si, cel mai important, sa-i deschidem cu tot sufletul si cu toata iubirea noastra drumul spre credinta. Iubirea este cel mai de pret dar pe care il oferim copilului nostru.Si din tot sufletul ne rugam sa meritam darul pe care Dumnezeu ni l-a facut.
Folositi ABA - este metoda care ii ajuta pe copiii nostri sa invete singuri - dar ascultati de sfaturile domnului dr.Naghiu: tratamentul homeopat il va face pe copil sa ramana prezent alaturi de noi, sa invete singur, sa comunice si sa socializeze.Mergeti la dumnealui cu toata increderea.
Si neaparat sa ne scrieti despre consecintele tratamentului.
ABA trebuie folosita alaturi de acest tratament.Veti gasi echilibru si o stare de bine in comportamentul copiilor vostri.
Si drumul catre normalitate.
Va dorim sa aveti curajul de a merge mai departe.
matei_ok
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 25, 2006 2:13 am
Location: Bucuresti

homeopatie

Postby dianamaria » Sun Jul 01, 2007 6:43 pm

Nu am mai avut timp sa intru pe forum si nu am vazut postul...si noi suntem intre pacientii "vechi" ai dr. Naghiu (un an de tratament).
Am indemnat si eu (mai mult direct sau pe mess) pe mamicile cu care tin legatura sa inceapa acest tratament.
Am si scris despre asta mai demult, la topicul cu homeopatia - e adevarat, intr-un moment in care nu se vedea un efect foarte clar (vara trecuta).
Acum dupa un an pot sa spun ca intr-adevar homeopatia e veriga lipsa fata de ABA pentru ca lucreaza pe dimensiunea afectiva, restituindu-i copilului ceea ce prin analiza comportamentala nu se poate obtine.
Mai trebuie mentionate niste lucruri:
- nu orice specialist in homeopatie poate sa prescrie o schema pentru copii ca ai nostri (ar face-o "orbeste" probabil luind in calcul simptomele copilului si nu problema de ansamblu) de aceea e nevoie de un specialist in psihiatrie infantila care sa stie si homeopatie;
- efectele nu se vad imediat ci trebuie rabdare (nu e un tratament de genul "am luat o luna si nu s-a vazut nimic...") as spune minim trei luni;
- pot exista regresii aparente si o intensificare a nervozitatii (pe termen limitat, sau doar la anumite remedii) - moment in care unii parinti sunt tentati sa renunte;
- asa cum homeopatia ii da copilului ce ABA nu ii poate da, e valabil si invers - deci sa nu creada cineva ca homeopatia e un tratament minune care "repara copilul" fara nici un efort din partea parintilor (din cite aud, doar cazuri luate precoce sub 2 ani pot avea o astfel de rezolvare). Copiii trecuti de 3 ani trebuie sa faca ABA/terapie comportamentala/program Portage in paralel cu homeopatia, pentru a recupera pe cognitiv, unde sunt unele din problemele lor cele mai mari.
Mihai-Razvan, 2001, terapia ABA din 2006
dianamaria
 
Posts: 167
Joined: Sun Jan 01, 2006 6:50 pm
Location: Bucharest

Tratamentul homeopat impreuna cu ABA

Postby matei_ok » Thu Jul 05, 2007 2:56 pm

Noi ne bucuram foarte mult pentru tot ce ai scris Diana Maria in legatura cu NECESITATEA de a URMA TRATAMENTUL HOMEOPAT al dr.NAGHIU ALATURI de terapia ABA.
Acest tratament trebuie prescris intradevar de un specialist neuropsihiatru, noi am urmat timp de 4 ani un tratament la un medic generalist, au fost schimbari, dar nu s-au consolidat pe termen lung.
ABA ajuta foarte mult in plan cognitiv, dar ii aduce copilului o stare de nervozitate, frustrare, incapatanare, autostimulare, astfel incat il determina sa devina violent si sa se manifeste agresiv.
Noi ii multumim dr.Naghiu pentru toate schimbarile copilului nostru si , in primul rand, pentru ca ne ajuta sa revenim la un comportament uman, sa putem folosi intr-un cadru firesc tot ce invatam prin ABA.
Toate familia e intr-o reala schimbare, avem o stare de echilibru si de liniste, pe care prin ABA am pierdut-o.
Ne intoarcem si pornim la drum de unde ne-am oprit odata cu declansarea autismului.Invatam sa fim firesti, atat noi parintii, Matei, cat si toti cei cu care intram in contact.
E o schimbare mare in viata noastra.
Si nu folosim cuvinte mari.Avem mare incredere ca vom fi bine, deja schimbarile pe care le avem dupa 3 luni ne dau mari sperante.
Noi ii multumim lui Matei pentru ca este minunea noastra de copil, ii spunem mereu ca-l iubim si rade pentru ceea ce-i transmitem, fiind firesti, fara incordare.
Tuturor parintilor dorim sa le transmitem sa incerce tratamentul dr.Naghiu pentru ca, mai tarziu, copiii vor fi cei care vor multumi pentru asta.
Multa sanatate tuturor.
matei_ok
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 25, 2006 2:13 am
Location: Bucuresti

Next

Return to INFORMATII MEDICALE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron